Anjeun mimiti!

484 anjeun mimiti Naha anjeun resep nolak diri? Naha anjeun ngarasa teu damang nalika anjeun hirup dina lalakon korban? Hirup langkung saé upami anjeun leres-leres tiasa nikmati. Kuring sering nongton carita-carita pikaresepeun dina tivi ngeunaan jalma anu berkorban diri atanapi nyalira sorangan pikeun batur. Ieu tiasa gampang dititénan sareng ngalaman tina kasalametan sareng kanyamanan ruang tamu kuring sorangan.

Naon Yesus kudu ngomong ngeunaan ieu?

Yesus nyauran sadayana jalma sareng murid-muridna ka anjeunna teras nyarios: "Upami saha waé anu hoyong janten murid kuring, anjeunna kedah mungkir dirina, nyandak salibna sareng nuturkeun kuring" (Tandaan 8,34 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Yesus mimiti ngajelaskeun ka murid-muridna yén anjeunna bakal sangsara pisan, yén anjeunna kedah ditolak sareng dipaéhan. Pétrus janten kesel perkawis naon anu diucapkeun ku Yesus sareng Yesus diteguh pikeun anjeunna, nyarios yén Pétrus henteu ngémutan perkawis Gusti, tapi perkawis jalma. Dina kontéks ieu, Kristus ngajelaskeun yén panolakan diri mangrupikeun "hal Gusti" sareng kautamaan Kristen (Tandaan 8,31-33).

Naon jesus nyarios Teu kedah urang Kristen suka-suka? Henteu, éta sanés panginten. Naon hartosna pikeun mungkir diri anjeun? Hirup henteu ukur ngeunaan anjeun sareng naon anu anjeun pikahoyong, tapi ngeunaan nempatkeun kapentingan jalma sanés sateuacanna. Anak anjeun anu pangheulana, salaki anu pangheulana, pun bojo heula, kolotna tiheula, tatangga anjeun mimiti, kabujeng heula anjeun, jsb.

Ngahasilkeun salib sareng mungkir diri dicerminkeun dina paréntah cinta anu paling hébat dina 1 Korinta 13. Naon anu janten? Jalma anu nolak dirina sabar sareng bageur; anjeunna atanapi anjeunna henteu kantos timburu atanapi bangga, henteu pernah janten inflasi kareueus. Jalma ieu teu kurang ajar sareng henteu keukeuh dina hak atanapi cara sorangan, sabab para pengikut Kristus henteu egois. Anjeunna henteu ngaganggu sareng henteu nengetan kaadilan anu ditanggung. Upami anjeun nampik diri anjeun, anjeun henteu bahagia ngeunaan ketidakadilan, tapi langkung nalika aya hukum sareng bebeneran. Saha anjeunna, anu hirupna ngalangkungan panolakan diri, siap-siap parantos ngalangkungan naon waé, sumping naon, ogé daék percaya anu pangsaéna ku sadayana, ngaharepkeun dina sagala kaayaan, sareng nyangkut sadayana. Asih na Yesus dina jalma sapertos kitu kantos gagal.

ku James Henderson


pdfAnjeun mimiti!