Nilai sabenerna urang

505 nilai leres kami

Ngaliwatan hirupna, pupusna, sareng jadianana, Isa masihan kamanusaan ka manusa pikeun nilai anu jauh tina naon waé anu urang kantos tiasa laksanakeun, earn, atanapi ngabayangkeun. Rasul Paulus ngadadarkeun éta saperti kieu: "Leres, kuring masih nganggap éta sadayana bakal ngabahayakeun kana pangaweruh anu hébat anu kaasih Kristus Yesus, Tuhanku. Demi anjeunna sadaya anu ngabahayakeun kuring, sareng kuring nganggap hal najis pikeun meunang Kristus » (Filipi 3,8). Paul terang yén hubungan anu jero sareng Gusti anu ngalangkungan Kristus gaduh nilai anu henteu terbatas, teu aya nilai anu hargana dibandingkeun naon waé anu ditawarkeun sumber pengeringan. Anjeunna dugi ka kacindekan ieu ku ningali warisan spiritual na nyalira, kalayan henteu émut ngélingkeun kecap-kecap ti Jabur 8: "Naon lalaki anu anjeun émut sareng anak anak anu anjeun jaga?" (Jabur 8,5).

Naha anjeun kantos kinten-kinten naha Gusti sumping ka jalmi Yesus sapertos Anjeunna? Teu tiasa anjeunna sumping sareng host langit anu tiasa nunjukkeun kakuatan sareng kamulyaan na? Teu tiasa anjeunna sumping salaku sato anu ngobrol atanapi siga pahlawan super tina komik Marvel? Tapi sakumaha urang terang, Yesus sumping dina cara anu paling hina - salaku orok teu daya teu upaya. Rencanana anu bakal ditelasan pisan. Kuring teu tiasa mantuan tapi didorong mikirkeun bebeneran endah pisan yén anjeunna henteu ngabutuhkeun urang, tapi anjeunna sumping. Urang teu ngagaduhan nanaon anu urang tiasa masihan anjeunna kecuali kaagungan, cinta sareng syukur.

Kusabab Pangéran henteu peryogi urang, patarosan ngeunaan pantesna kami timbul. Ti sudut pandang material, urang mangrupikeun nilai anu rada saeutik. Nilai bahan kimia anu ngajadi awak urang sakitar CHF 140. Upami urang dijual sumsum tulang, DNA urang sareng organ awak urang, hargana tiasa naék kana sababaraha juta franc. Tapi hargana moal tiasa dibandingkeun sareng nilai anu leres. Salaku mahluk anyar dina Yesus, urang henteu berharga. Yesus mangrupikeun sumber ieu - ajén kahirupan anu hirup dina hubungan ka Allah. Allah Triune nyauran urang tina tempat anu teu aya supaya urang tiasa hirup sareng Anjeunna dina hubungan anu sampurna, suci sareng asih salamina. Hubungan ieu mangrupikeun persatuan sareng komunitas dimana urang bébas sareng bagja nampi sagala anu dipasihkeun ku Gusti. Deui, urang dipercayakeun ka anjeunna sareng sadayana urang sareng ngagaduhan.

Pamikir Kristen parantos nyatakeun kamulyaan tina hubungan cinta ieu ku sababaraha cara dina sababaraha abad. Saur Augustine: «Anjeun parantos ngajantenkeun harta kami. Hati urang teu putus asa dugi ka aya dina anjeun ». Élmuwan Prancis sareng filsuf Blaise Pascal nyarios: "Dina haté unggal manusa aya emptiness anu ngan tiasa dieusi ku Gusti nyalira". CS Lewis nyarios: "Taya sahijieun anu parantos ngalaman kabagjaan pikeun terang ka Allah anu bakal hoyong padamelan aranjeunna pikeun kabagjaan dunya." Saur anjeunna ogé yén urang manusa dijantenkeun "nyuhunkeun gusti".

Gusti nyiptakeun sadayana (kaasup urang manusa) sabab "Gusti mangrupikeun kanyaah" sapertos rasul Yohanes nahanana (1 Yohanes 4,8). Asih Gusti mangrupikeun kanyataan anu paling luhur - dasar sadaya kanyataan diciptakeun. Asih-Na nya éta nilai anu ageung sareng éta nyaah pikeun ngarobih sareng ngarobih cinta anu anjeunna bawa ka urang sareng anu ngahartikeun nilai leres urang.

Urang ulah hilap ningali kanyataan cinta Allah ka urang manusa. Upami urang aya dina nyeri, fisik atanapi émosional, urang kedah émut yén Gusti mikanyaah ka urang sareng bakal ngaleungitkeun sagala nyeri numutkeun jadwal-Na. Nalika urang gaduh duka, rugi, sareng kanalangsaan, urang kedah émut yén Gusti mikanyaah ka urang sareng hiji dinten bakal ngusuhan sadaya lawon.

Nalika barudak kuring ngora, aranjeunna naros ka kuring naha kuring resep aranjeunna. Jawaban kuring henteu yén aranjeunna murangkalih barudak anu katingali saé (naon aranjeunna jeung masih aya). Éta henteu ngeunaan murid anu luar biasa (anu leres). Gantina jawabanana nyaéta: "Kuring bogoh ka anjeun kusabab anjeun anak kuring!" Kunaon haté naha Gusti mikanyaah ka urang: "Kami milik anjeunna sareng anu ngajantenkeun urang langkung berharga ti urang kantos bayangkeun". Urang kedah ulah hilap éta!

Kita Hayu bingah nilai leres salaku Gusti anu dikasihi.

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS