Asa kantun kapungkur

592 harepan maot panungtungan Paribasa anu nyarios: "Mudah-mudahan maot terakhir!" Upami paribasa ieu leres, maot bakal janten tungtung harepan. Dina hutbah di Pentakosta, Pétrus nyatakeun yén maot moal tiasa deui ka Yesus: «Dén (Yesus) ngahirupkeun Allah tina maot sareng nyalametkeun anjeunna tina panyawat maot, sabab mustahil pikeun anjeunna dicekel ku maot » (Kisah 2,24).

Paul teras ngajelaskeun yén urang Kristen, sakumaha anu kagambar dina perlambang baptisan, henteu ngan ukur dina panyaliban Yesus tapi ogé dihirupkeunana. "Janten urang dikubur sareng anjeunna ngalangkungan baptisan kana maot, sahingga sakumaha Kristus diangkat ti nu maraot ku kamulyaan Rama, maka urang ogé tiasa hirup dina kahirupan anyar. Kusabab upami urang parantos tumuh sareng anjeunna, parantos sapertos anjeunna dina pupusna, maka kami ogé bakal siga anjeunna dina kiamat » (Roma 6,4: 5).

Éta sababna maot henteu ngagaduhan kakuatan anu langgeng pikeun urang. Dina Yesus urang ngagaduhan kameunangan sareng ngaharepkeun yén urang bakal dihirupkeun deui kana hirup langgeng. Kahirupan anyar ieu dimimitian nalika urang nampi kahirupan Al Masih anu gugah dina diri urang ku iman ka Anjeunna. Naha urang hirup atanapi maot, Yesus tetep aya dina diri urang sareng éta mangrupikeun harepan urang.

Maot fisik sesah, utamina pikeun dulur sareng réréncangan anu katinggaleun. Nanging, mustahil pikeun maot nahan jalma-jalma anu maot kusabab aranjeunna aya dina kahirupan anu énggal dina Yesus Kristus, anu nyalira ngagaduhan kahirupan anu langgeng. "Tapi éta hirup langgeng anu aranjeunna terang anjeun, saha anjeun hiji-hijina Allah anu sajati, sareng anu anjeun ngutus, Yesus Kristus" (Yohanes 17,3). Kanggo anjeun, maot sanés deui mangrupikeun tungtung harepan sareng impian anjeun, tapi transisi kana kahirupan langgeng dina panangan Rama sawarga, anu ngajantenkeun ieu tiasa dilakukeun ku Putra-Na Isa Al Masih!

ku James Henderson