Naha urang ngajarkeun sakabéhRé-rekonsiliasi?

Kami ngajarkeun 348 rekonsiliasi Sababaraha urang alesan yén teologi tina Trinitas ngajarkeun universalisme, nyaéta panyangka yén sadaya jelema bakal disimpen. Kusabab henteu masalah naha anjeunna alus atanapi goréng, tobat atanapi henteu atanapi naha anjeunna nampi atanapi nampik Yesus. Janten teu aya naraka. 

Kuring ngagaduhan dua kasusah sareng klaim ieu, anu mangrupikeun fallacy:
Pikeun hiji hal, kapercayaan kana Trinity henteu ngabutuhkeun percantenan sadaya-rekonsiliasi. Karl Barth anu teolog Swiss anu kasohor henteu ngajarkeun universalisme, sareng para ahli teologi Thomas F. Torrance sareng James B. Torrance. Dina Rahmat Komuni Internasional (WKG) urang ngajarkeun teologi Trinity, tapi henteu aya rekonsiliasi universal. Situs wéb Amérika urang nyarios kieu: All-rekonsiliasi mangrupikeun anggapan anu salah, anu nyatakeun yén di tungtung dunya sadaya jiwa manusa, alam bidadari sareng setan disimpen ku rahmat Allah. Sababaraha universalis malah dugi ka percanten yén tobat ka Gusti sareng iman ka Yesus Kristus henteu diperyogikeun. Universalists mungkir doktrin Trinitas sareng seueur jalma anu percaya kana rekonsiliasi universal nyaéta Unitarian.

Henteu aya hubungan kapaksa

Kontras sareng sadaya-rekonsiliasi, Kitab Suci ngajarkeun yén ngan ukur Yesus Kristus anu tiasa nyalametkeun anjeun (Kisah 4,12). Ngaliwatan anjeunna, dipilih ku Allah pikeun urang, sadaya umat manusa dipilih. Pamustunganana, ieu sanés hartosna yén sadaya jalma bakal nampi kurnia ieu ti Allah. Gusti nyangka sadayana jalma pikeun tobat. Anjeunna nyiptakeun jalma sareng nebus aranjeunna pikeun hirup hirup sareng anjeunna ngalangkungan Kristus. Hubungan nyata moal pernah maksa!

Kami yakin yén ngalangkungan Al Masih, Gusti nyiptakeun jalma anu bermanfaat sareng sakedik pikeun jalma sadayana, bahkan jalma anu henteu percanten kana Injil dugi ka maotna. Sanaos kitu, jalma anu nolak Gusti kusabab pilihan sorangan henteu disalametkeun. Pamiarsa anu émut Alkitab terang nalika ngulik Alkitab anu urang henteu tiasa netepkeun kamungkinan yén dina tungtungna sadaya jalma bakal tobat sareng ku kituna tiasa nampi kurnia panebusan Allah. Nanging, naskah-naskah Alkitab henteu konsép sareng pikeun alesan ieu urang henteu dogmatik dina topik ieu.

Lain kasusah anu timbul nyaéta:
Naha kedah kamungkinan sadaya jalma disalametkeun ngabalukarkeun sikep négatip sareng fitnah bid'ah? Bahkan syahadat garéja awal henteu dogmatik ngeunaan percaya naraka. Métafora Alkitab nyarioskeun seuneu, gelap ekstrem, babaung sareng huntu anu ngobrol. Aranjeunna ngawakilan kaayaan anu kajantenan nalika jalma leungit salilana sareng hirup di dunya dimana anjeunna misahkeun dirina tina lingkunganana, nyerah kana hawa haté egois sorangan sareng sadar sumber sadaya cinta, kahadean sareng kabeneran nolak.

Upami anjeun nyandak metafora ieu sacara harfiah, aranjeunna pikasieuneun. Nanging, kiasan henteu kedah dicandak sacara harfiah, aranjeunna ngan ukur ngawakilan aspék anu béda dina hiji topik. Nanging, ngalangkungan aranjeunna urang tiasa ningali yén naraka, naha aya atanapi henteu, henteu tempat anu janten. Ngaharepkeun hasrat anu pikahoyong yén sadayana jalma atanapi umat manusa bakal atanapi bakal disimpen, sareng moal aya saurang anu bakal nandang nyeri naraka henteu sacara otomatis ngajantenkeun jalma janten heretic.

Naon Kristen moal hoyong dulur anu kantos cicing pikeun tobat sareng ngalaman ngahampura rekonsiliasi sareng Gusti? Nu ngira yén sadaya umat manusa bakal dirobih ku Roh Suci sareng bakal di sawarga ngahiji mangrupikeun anu dipikahoyong. Tur éta persis naon anu dipikahoyong ku Gusti! Anjeunna hoyong sadayana bakal tobat ka anjeunna sareng henteu sangsara akibat tina ngabuang panawaran cinta. Gusti nyangka pisan kusabab anjeunna mikacinta dunya sareng sadaya anu aya: «Demi Allah dipikacinta dunya ku masihan putrana ngan ukur, supaya sadaya anu iman ka Anjeunna teu leungit, tapi hirup langgeng anu langgeng gaduh ” (Yohanes 3,16). Allah ngadesek urang pikeun mikacinta musuh urang sapertos Isa nyalira Yudas Iskariot, pengkhianatna, dina tuangeun terakhir (Yohanes 13,1: 26;) sareng ngabdi anjeunna dina salib (Lukas 23,34) dipikacinta.

Ditutup ti jero?

Sanaos kitu, Alkitab henteu ngajamin yén sadaya jalma bakal nampi cinta Gusti. Éta ogé ngingetkeun yén rada mungkin yén sababaraha jalma bakal mungkir tawaran Allah pikeun pangampura sareng kasalametan sareng katampi anu aya hubunganana. Tapi, hese percanten yén batur bakal nyandak kaputusan sapertos kieu. Sareng langkung henteu terang yén batur bakal nolak nawiskeun hubungan anu asih ka Gusti. Dina bukuna The Great Divorce, CS Lewis dijelaskeun: «Kuring sadar percaya yén anu dikutuk aya sababaraha cara anu jurus nepi ka ahir; yén panto naraka dikonci ti jero. »

Ngarepkeun Gusti pikeun sadayana

Universalism teu matak salah paham ku tingkat universal atanapi kosmis kana épéktivitas naon anu parantos dilakukeun pikeun Kristus pikeun urang. Sadaya umat manusa dipilih liwat Yesus Kristus, anu dipilih Allah. Sanaos ieu HENTE hartosna urang tiasa ngucapkeun pasti yén sadaya jalma pamustunganana bakal nampi kurnia ieu ti Allah, urang pasti tiasa ngarep-ngarep.

Rasul Petrus nyerat: "Gusti henteu ngalambatkeun janji sakumaha sababaraha anu nganggep éta; anjeunna ngagaduhan kasabaran sareng anjeun sareng henteu hoyong saha waé leungit, tapi saréréa mendakan beus » (2 Peter 3,9). Gusti ngéjakeun sadayana anu mungkin pikeun anjeunna pikeun ngabebaskeun kami tina siksaan naraka.

Tapi dina tungtungna Allah moal ngalanggar kaputusan sadar anu dilakukeun ku jalma anu sadar nampik cinta-Na sareng tobat ti anjeunna. Kusabab dina raraga teu malire pikirkeun, wasiat sareng manah, anjeunna kedah ngabatalkeun umat manusa sareng moal nyiptakeun aranjeunna. Upami anjeunna henteu, moal aya jalma anu tiasa nampi kurnia anugerah Allah paling berharga - kahirupan di Yesus Kristus. Allah nyiptakeun umat manusa sareng nyalametkeun aranjeunna supados aranjeunna tiasa gaduh hubungan anu leres sareng anjeunna, sareng hubungan anu henteu tiasa dipaksa.

Henteu sadayana ngahiji sareng Kristus

Alkitab henteu ngabedakeun bédana antara hiji anu mukmin sareng anu teu percaya, sareng kedah urang. Nalika urang nyarioskeun yén sadaya jalma parantos dihapunten, disimpen ku Kristus sareng disalibkeun ka Allah, éta hartosna bari urang sadaya kalebet Kristus, henteu sadayana anu aya hubunganana sareng anjeunna. Samentawis Allah parantos ngayakeun sadaya jalma sareng dirina, henteu sadayana jalma nampi kana perdamaian ieu. Éta sababna rasul Paulus nyarios, "Demi Gusti Allah aya dina Kristus sareng nyungkeun dunya ka dirina sareng teu kaétang dosa-dosa na ngalawan aranjeunna sareng ngangkat kecap karukuhan di antara urang. Janten urang ayeuna aya duta besar ka Al Masih, sabab Gusti nyarankeun pisan; Janten ayeuna gantina Kristus urang naroskeun: hayu urang karekalan sareng Gusti! " (2 Korinta 5,19: 20). Kusabab ieu, urang henteu pareng jalma, tapi ngawartosan yén perdamaian sareng Gusti parantos dilaksanakeun ku Kristus sareng sayogi pikeun tawaran ka sadayana.

Kapadulian urang kedah janten kasaksian hirup ku ngabagi bebeneran Alkitab ngeunaan karakter Tuhan - éta mangrupikeun pikiran sareng welas urang pikeun urang - di lingkungan urang. Kami ngajarkeun pamaréntahan sadaya-ngalingkup Kristus sareng ngarepkeun rekonsiliasi sareng sadaya jalma. Alkitab nyarioskeun ka urang kumaha Gusti ngaharepkeun sadaya jalma pikeun mantenan tobat sareng nampi kaampura-Na - karep anu urang ogé ngarasa.

ku Joseph Tkach