Taroskeun pakaryan anjeun ka Pangeran

432 paréntah PANGERAN anjeun damel Hiji patani ngiringan treuk na flatbed na jalan utama sareng ningali yén hitchhiker mawa kantong beurat. Anjeunna lirén sareng masihan anjeunna numpak yén hitchhiker bagja teras dibawa. Nalika anjeunna mendakan sakedap, patani, ningali dina kaca spion, perhatikeun yén hitchhiker dikepung di kargo, kantong beurat anu masih ngagantung tina taktak na. Patani lirén teras ngagorowok, "Héy, naha anjeun henteu nyandak kantong ogé teras nempatkeun éta dina ranjang?" "Éta henteu waé," jawab si hitchhiker. «Anjeun teu kedah hariwang ngeunaan kuring. Ngan angkat kuring ka tujuan kuring sareng kuring bakal bagja ».

Kumaha lucu éta! Tapi seueur urang Kristen ngagaduhan sikep ieu. Aranjeunna bagja dibawa dina "ambulans" anu nyandak aranjeunna ka surga, tapi aranjeunna henteu nyandak beban bari taktak aranjeunna nyetir.

Das steht im Gegensatz zur Wahrheit, die wir in der Bibel finden – und die Wahrheit wird eure Last leicht machen! In Sprüche 16,3 zeigt uns König Salomo wieder einen seiner funkelnden Edelsteine: «Befiehl dem Herrn deine Werke, so wird dein Vorhaben gelingen.» In diesem Vers steckt mehr, als das Streben danach, ein pflichtbewusster Christ zu sein. «Befiehl» bedeutet hier wortwörtlich «wälze (asup) ». Éta aya hubunganana sareng ngagubérkeun hal-hal atanapi gulung ka anu batur. Laporan dina Kajadian 1 ngajelaskeun. Jakob sumping ka cai mancur dina jalan ka Paddan-Aram, dimana anjeunna papanggih sareng Rachel. Anjeunna sareng anu sanés badé nyirami domba-domba na, tapi hiji batu beurat nutupan cai sumur. Yakub sumping sareng ngagulung batu na

Dibuka tina cai mancur » (Ayat 10) sareng nyiram domba. Kecap Ibrani "dibunderkeun" di dieu kecap anu sami sareng "paréntah" di Siloka 16,3. Ekspresi gulung dina nganteurkeun beban beban ka Gusti ogé tiasa dipendakan dina Jabur 37,5: 55,23 sareng. Éta ngagambarkeun gumantungna lengkep ka Allah.Putus Peter nyerat dina bentuk anu sami: «Sadaya perawatan anjeun

buang anjeunna; kusabab anjeunna paduli anjeun » (1 Peter 5,7). Kecap Yunani kanggo "buang" dasarna hartosna sami sareng kecap "(paréntah)" dina basa Ibrani, anu ogé hartosna "gulung atanapi buang" (ka) »ditarjamahkeun. Ieu polah sadar dina bagian urang. Urang ogé mendakan kecap "buang" dina akun asupna Yesus ka Yérusalém, nalika anjeunna nunggang kaldé

- «sareng ngalungkeun pakean aranjeunna dina isina» (Lukas 19,35). Buang sadayana anu hariwang ka kami dina tonggong Gusti urang. Anjeunna bakal ngurus éta kusabab anjeunna bakal ngurus anjeun.

Naha anjeun moal ngahampura batur? Alahkeun ka dewa! Naha anjeun ambek? Alahkeun ka dewa! Naha anjeun sieun? Buang ieu ka Gusti! Naha anjeun ngaganggu kana ketidakadilan dina dunya ieu? Buang ieu ka Gusti! Naha anjeun sareng kaayaan anu sesah? Buang bebanna ka allah! Naha anjeun didera? Alahkeun ka dewa! Naha anjeun nekat? Alahkeun ka dewa! Tapi éta henteu sadayana. Undangan Allah pikeun "maledog ka anjeunna" diterapkeun tanpa larangan. Suléman nyerat yén naon waé anu urang laksanakeun tiasa ngalungkeun urang ka Allah. Buangkeun sagala hal ka Gusti dina salami anjeun nganjang kahirupan - sadayana rencana, harapan, sareng impian anjeun. Nalika anjeun maluruh sadayana di Tuhan, ulah ngan ukur sacara mental. Emang ngalakukeunna. Nempatkeun pikiran anjeun dina kecap. Ngobrol ka Gusti. Kudu khusus: "Hayu panjaluk anjeun dikenal ku Gusti" (Filipi 4,6). Béjakeun ka anjeunna: "Kuring hariwang ..." "Kuring gé pasikeun ka anjeun. Anjeun milik Kuring henteu terang naon anu kudu dilakukeun ”. Doa netepkeun hubungan sareng Gusti ngarep pisan miharep anu ku urang ka Mantenna. Anjeunna hoyong urang ngabagikeun hirupna sareng anjeunna. Anjeunna hoyong terang anjeun ngaliwat! Gusti hoyong ngadangukeun anjeun - naon pikirna!

Das Wort «anbefehlen» wird im Alten Testament manchmal mit «anvertrauen» übersetzt. Die Amplified Bibel übersetzt Sprüche 16,3 wie folgt: «Wälze [oder wirf] deine Werke auf den Herrn [befiehl sie/vertraue sie ihm gänzlich an].»Was immer es ist, vertrauen Sie es ihm an. Wälzen Sie es auf ihn. Vertrauen Sie Gott, dass er sich der Sache annimmt und tun wird, was seinem Willen entspricht. Lassen Sie es bei ihm und bleiben Sie ruhig. Was wird in der Zukunft geschehen? Gott «wird Ihre Pläne ausarbeiten». Er wird unsere Wünsche, unser Wollen und unsere Pläne so formen, dass alles mit seinem Willen in Einklang steht, und er wird seine Wünsche in unser Herz legen, auf dass sie zu den unsrigen werden (Jabur 37,4).

Angkat beban anjeun. Gusti ngintunkeun urang tuang sadaya dina Anjeunna. Teras anjeun tiasa gaduh kayakinan sareng perdamaian batin, ngarencanakeun, kahayang sareng masalah anjeun bakal diciptakeun ku sababaraha cara sabab éta saluyu sareng kersaning Gusti. Ieu mangrupikeun ulem anu anjeun teu kedah nampik!      

ku Gordon Green


pdfMarentah kéngingkeun anjeun ka Gusti