Kado spiritual dipasihan kanggo jasa

Urang ngarti kana hal-hal penting ieu asalna tina Alkitab aya hubunganana sareng rohani spiritual anu dipasihkeun ku Gusti pikeun barudakna:

  • Unggal Kristen ngagaduhan sahenteuna hiji kado spiritual; umumna dua atanapi tilu.
  • Sarerea kedah nyumbang kado-kado aranjeunna pikeun ngalayanan batur di masarakat.
  • Teu aya anu gaduh sadayana kado, janten urang kedah silih.
  • Gusti parantos mutuskeun saha anu nampi hadiah anu mana.

Kami geus salawasna ngartos yén aya kado spiritual. Tapi nembe urang janten langkung sadar. Kami atos terang yén ampir unggal anggota hoyong milu kana hiji palayanan ("kementerian" ngarujuk kana sadaya menteri, sanés mung padamelan pastoral) (1 Kor. 12,7, 1 Petrus 4,10). Kasadaran kana kado rohani mangrupikeun berkah anu hadé pikeun dulur sareng gereja-gereja. Bahkan hal-hal anu alus tiasa disalahgunakeun sareng sababaraha masalah anu aya hubunganana sareng kado spiritual parantos timbul. Tangtosna, masalah ieu henteu unik pikeun garéja tinangtu, janten mantuan pikeun ningali kumaha pimpinan Kristen anu sanés ngurus masalah ieu.

Nolak kana ibadah

Salaku conto, sababaraha jalma nganggo konsép kado spiritual salaku musabab teu ngaladénan batur. Salaku conto, aranjeunna nyarios kado na on line tur janten aranjeunna nampik ngalaksanakeun jasa cinta anu sanés. Atané aranjeunna ngaku janten guru sareng nolak ngawula kana cara sanésna. Saur ieu anu sabalikna ti naon anu dimaksudkeun ku Paulus pikeun ucap. Anjeunna ngajelaskeun yén Gusti masihan hadiah pikeun jalma pikeun jasa sareng henteu ambéh aranjeunna nolak ngawula. Sakapeung damel kedah dilakukeun, paduli naha batur ngagaduhan kado khusus pikeun éta atanapi henteu. Rapat rapat kedah disiapkeun sareng dilakukeun. Karep kudu dirumuskeun dina tragedi, naha urang boga kado kagagas atanapi henteu. Sadaya anggota kedah tiasa ngajelaskeun Injil (1 Petrus 3,15), naha maranéhna ngagaduhan kado pikeun nginjil atanapi henteu, éta henteu réalistis pikeun mikir yén sadaya anggota ngan ukur ditugaskeun pikeun ngaladénan naon anu dikarepkeun sacara spiritual. Henteu ngan ukur yén bentuk jasa anu sanésna kedah dilakukeun, tapi sadaya anggota ogé kedah ngalaman bentuk jasa anu sanés. Rupa-rupa layanan sering nangtang kami tina zona kanyamanan kami - zona dimana urang karasaeun kado. Barina ogé, panginten Gusti hoyong ngembangkeun kado di urang anu kami henteu acan terang!

Kaseueuran jalma dipasihan hiji ka tilu kado utama. Kukituna, langkung saé upami bagian primér ngaladénan jalmi éta aya dina hiji atanapi langkung daérah hadiah utama. Tapi sadayana kedah senang ngaladénan di daérah sanés upami Garéja butuhna. Aya garéja ageung anu kalakuan numutkeun prinsip ieu: "Anjeun kedah milih jasa-jasa tertentu numutkeun kado utami anjeun anu tos aya, tapi anjeun ogé kedah resep daék (atanapi daék) kalibet dina jasa spiritual sekundér sanés dumasar kana kabutuhan batur ”. Kawijakan sapertos ngabantosan anggota ieu Tumuh sareng jasa komunitas ngan ukur diperyogikeun kanggo waktos kawates. Ladenan anu kirang pas ieu pindah ka anggota sanés. Sababaraha pendeta ngalaman anu ngira-ngira yén anggota garéja ngan ukur nyumbangkeun ngeunaan 60% pelayananna pikeun kado spiritual utami.

Hal anu paling penting nyaéta yén dulur kalibet dina sababaraha cara. Palayanan mangrupikeun tanggung jawab sareng sanés masalah "Kuring bakal nampi waé upami kuring resep".

Pilari kado anjeun sorangan

Ayeuna sababaraha pikiran pikeun kumaha milarian naon kado spiritual anu urang. Aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun ieu:

  • Uji kado, pamariksaan sareng inventaris
  • Analisis diri kapentingan sareng pangalaman
  • Konpirmasi ti jalma anu kenal sareng anjeun

Sadaya tilu pendekatan ieu mantuan. Hal utamina ngabantuan upami sadayana milari kana jawaban anu sami. Tapi teu aya diantara tilu éta cacad.

Sababaraha alat panulis anu ditulis téh ngan ukur métode déskriptif-diri anu ngabantosan nunjukkeun pendapat batur ngeunaan anjeun. Kemungkinan patarosan nyaéta: Naon anu anjeun pikahoyong ku anjeun? Naon anu anjeun tiasa lakukeun saé? Naon jalma anu nyebatkeun anjeun hadé? Naon jenis kabutuhan anu anjeun tingali dina garéja? (Pertanyaan terakhir dumasar kana pengamatan yén jalma biasana hususna terang dimana aranjeunna tiasa ngabantosan. Contona, jalma anu welas asih bakal nyangka yén Garéja peryogi langkung asih.)

Kami sering teu terang kado urang dugi ka kami nganggo éta sareng ningali yén urang kompeten dina jinis kagiatan anu tangtu. Henteu ngan ukur kado tumuwuh tina pangalaman, aranjeunna ogé tiasa dipanggihan liwat pangalaman. Kukituna, éta ngabantuan lamun urang Kristen aya kalana nyobian sababaraha jinis jasa. Anjeun tiasa neuleuman hal ngeunaan diri anjeun sareng ngabantosan batur.    

ku Michael Morrison


pdfKado spiritual dipasihan kanggo jasa