Gusti mikanyaah sadaya jalma

398 Gusti mikanyaah sadaya jalma Friedrich Nietzsche (1844-1900) janten katelah "atheis pamungkas" kanggo kritikna derogatory ngeunaan Kristen. Anjeunna nyatakeun yén Kitab Suci Kristen, utamina kusabab tekenanna kana cinta, mangrupikeun produk tina decadence, korupsi, sareng dendam. Daripada mimiti mikir yén ayana Tuhan mungkin, anjeunna ngumumkeun nganggo paribasa anu kawéntar "Gusti éta tiwas" yén pamanggih hébat dewa anu maot. Anjeunna mangrupikeun kapercayaan Kristen tradisional (anu anjeunna namina kapercayaan lami maot) janten diganti ku anu anyar radikal anyar. Nalika anjeunna nguping ngeunaan warta yén "dewa kolot éta maot," saur anjeunna, filsuf sareng roh bébas sapertos anjeunna bakal disalametkeun ku kebangkitan énggal. Pikeun Nietzsche, aya sawaréh anu anyar dina komunitas "élmu anu bahagia", anu mana salah henteu bébas tina panindesana anu ngarampok jalma tina kabagjaan ngalangkungan wates anu sempit.

Kumaha cara urang nangtung sareng ateis?

Filsafat Nietzsche parantos motivasi seueur masarakat ngadopsi atheisme. Bahkan diantara urang Kristen, aya sawaréh anu ngabagéakeun ajaran-Na sabab percaya yén aranjeunna ngahukum bentuk agama Kristen anu pura-pura yén Tuhan geus maot. Anu aranjeunna teu hilap nyaéta yén Nietzsche nganggap ideu anu mana-mana déwa anu pikasieuneun sareng nganggap nanaon yén kapercayaan jadi bodo sareng henteu resep. Filsafatna kontras sareng Kristen Injil, anu henteu hartosna urang hoyong nempatkeun diri urang saluhureun atanapi atheis sanés. Nelepon kami mangrupikeun urang manusa (kalebet ateis) hoyong ngabantosan yén Gusti aya ogé pikeun aranjeunna. Kami nedunan panggero ieu ku nunjukkeun gaya hirup ka arah batur anu dicirikeun ku hubungan gumbira sareng Allah - atanapi sapertos anu urang nyarios dina WKG, ku hirup sareng ngabagi warta saé.

398 dewa anu maot nietzsche Anjeun panginten kedah gaduh stiker (sapertos dipidangkeun sabalikna) anu matak ngahudangkeun Nietzsche. Anu teu dipertimbangkeun di dieu nyaéta yén Nietzsche nyerat sababaraha puisi sataun sateuacan ilahi na leungit, nunjukkeun yén anjeunna ngarobih pandangan na ka Allah. Ieu salah sahiji di antarana:

 

Henteu! Hayu deui sareng sadaya panyiksaan anjeun!
Kanggo anu terakhir sadaya jalma sepi. Datang deui!
Sadayana tangis abdi nuju ka anjeun!
Sareng seuneu terakhir kuring   Éta glows pikeun anjeun!
Duh, balik deui gusti kuring anu teu dipikanyaho! Nyeri kuring! Abdi tuah!
Salah paham ngeunaan Tuhan sareng kahirupan Kristen

Aya sigana moal aya tungtungna pikeun nyariosna Gusti anu terus ngaleungitkeun seuneu atheisme. Gusti disalahhikeun salaku dendam, imperatif, sareng nimukeun tinimbang dewa asih, rahmat, sareng kaadilan. Allah anu parantos ngungkabkeun diri ka Al Masih, anu ngajak urang nampi kahirupan iman ka Anjeunna sareng ngantunkeun jalan hirup anu nuju maot. Daripada ngarah kahirupan anu dikutuk jeung ditindas, kahirupan Kristen mangrupikeun partisipasi gumbira dina karya Yesus anu terus-terusan, anu ceuk Alkitab henteu sumping pikeun ngadili dunya tapi pikeun nyalametkeun éta (Yohanes 3,16: 17). Pikeun ngartos Gusti sareng kahirupan Kristen leres, penting pikeun ngartos bedana parantos pengadilan sareng pengadilan. Gusti Allah ngadili urang sanés kusabab anjeunna ngalawan kami, tapi margi anjeunna pikeun urang. Ngaliwatan pengadilan-Na, anjeunna nunjuk ka jalan anu nuju maot anu langgeng - éta mangrupikeun cara anu ngajauhkeun urang sareng hubungan sareng anjeunna, dimana urang nampi kamahmatan sareng berkah berkat nikmat-Na. Kusabab Allah kadeudeuh, pangadilan-Na nyaéta ngalawan sagala anu aya ngalawan urang, anu tercinta. Nalika pangadilan manusa sering dipahami salaku pangadilan, pangadilan Allah nunjukkeun ka urang naon anu hirup ka kahirupan dibandingkeun naon anu maot. Pengadilan-Na ngabantosan urang pikeun ngaleungitkeun pertimbangan dumasar kana dosa atanapi jahat. Allah ngutus Putra-Na ka dunya pikeun ngalahirkeun kakawasaan dosa sareng nyalametkeun urang tina perbudakan sareng akibatna anu parah, maot anu langgeng. Allah Triune hoyong urang ngakuan ngan ukur kabébasan anu leres: Yesus Kristus, kabeneran hirup anu ngabebaskeun urang. Anu bertentangan sareng panyangka salah Nietzsche, kahirupan Kristen henteu di handapeun tekanan pamendakan. Sabalikna, éta mangrupikeun kahirupan anu bungah sareng sareng Kristus ngalangkungan Roh Suci. Éta kalebet partisipasi urang dina naon anu Yesus lakukeun. Kuring pribadi resep penjelasan yén sababaraha jalma diturunkeun tina olahraga: Kekristianan sanes olahraga panonton. Hanjakalna, bahkan aya sababaraha urang anu misread ieu sareng parantos ngadamel aranjeunna pencét batur pikeun ngalakukeun hal pikeun kasalametan maranéhna. Aya bédana gedé antara migawé karya anu saé pikeun kasalametan (anu ngagambar tekenan urang) sareng partisipasi urang dina karya Yesus, anu kasalametan urang (anu ngagambarkeun tekenan kana anjeunna).

Atheis Kristen?

Anjeun panginten kantos nguping ekspresi "atheis Kristen" sateuacan. Hal ieu dianggo pikeun jalma anu ngaku-iman ka Allah tapi terang sakedik ngeunaan anjeunna sareng hirup sapertos henteu aya. Sing saha anu tulus tiasa janten atheis Kristen ku liren janten pengikut anu satia ka Yesus. Anjeun tiasa terjun kana kagiatan sapertos kieu (bahkan anu nganggo label Kristen) anu anjeun janten pengikut bagian-waktos Yesus - langkungkeun kana kagiatan tinimbang Kristus. Teras aya jalma anu percaya yén Gusti mikanyaah aranjeunna sareng aranjeunna gaduh hubungan sareng Anjeunna, tapi tingali henteu kedah ilubiung dina kahirupan Garéja. Ku nempelkeun kana tempoan ieu, aranjeunna nampik (panginten henteu ngahaja) kaitanana sareng kaanggotaan aktif dina Awak Kristus. Tapi, nalika aranjeunna percantenan petunjuk Gusti ti jaman ka jaman, aranjeunna henteu kersa ngabantosan panguasaan dina kahirupan. Aranjeunna hoyong Gusti janten co-pilotna. Sababaraha resep Gusti janten rencang penerbangan na, anu sakuduna mawa anu dipénta unggal ayeuna. Gusti mangrupikeun pilot urang - anjeunna masihan urang arah anu ngajadi kahirupan pikeun kahirupan nyata. Saleresna, éta mangrupikeun jalan, kabeneran sareng kahirupan.

Ilubiung sareng Gusti di komunitas Garéja

Gusti nyauran mukmin pikeun mingpin seueur putra sareng putri pikeun kamulyaan sareng anjeunna (Ibrani 2,10). Anjeunna ngajak urang pikeun milu misi na ka dunya ku hirup sareng ngabagi Injil. Urang ngahiji ieu salaku anggota Awak Kristus, Garéja ("Layanan mangrupikeun olahraga tim!"). Teu aya anu gaduh sadaya kado spiritual, janten sadayana diperyogikeun. Dina komuni gareja urang masihan sareng nampi babarengan - urang ngawangun sareng nguatkeun silih. Salaku panulis surat ka bangsa Ibrani ngajukeun urang, urang henteu ninggalkeun jemaah-jabatan urang (Ibrani 10,25), tapi ngahiji sareng batur pikeun ngalakukeun padamelan di mana Gusti nyebat urang salaku komunitas anu beriman.

Ngaraosan nyata, hirup abadi sareng Kristus

Yesus, Putraning Allah ngadamel manusa, ngorbankeun nyawana supados urang ngagaduhan “hirup abadi sareng cukup” (Yohanes 10,9: 11). Éta henteu kahirupan anu ngandung kabeungharan dijamin atanapi kaséhatan anu saé. Éta henteu teras-terasan tanpa nyeri. Sabalikna, urang hirup dina kanyaho yén Gusti mikanyaah ka urang, parantos dihampura sareng nampi urang salaku anak angkatna. Gantina hirup dina tekenan sareng ketat, éta dieusi harepan, kabagjaan sareng kapastian. Ieu mangrupikeun kahirupan anu urang teraskeun pikeun ngajantenkeun anu parantos dipasihkeun ku Gusti urang salaku pengikut Yesus Kristus ngalangkungan Roh Suci. Allah, anu ngaluarkeun pengadilan dina jahat, ngahukum dina salib Kristus. Kukituna, henteu aya masa depan pikeun jahat sareng anu baheula parantos dibéré arah anu sanés dimana urang tiasa milu ngalangkungan iman. Gusti henteu ngijinkeun hiji kajadian anu janten anjeunna henteu tiasa nyegerkeun deui. Kanyataanna, "unggal cimata musnah, sabab Gusti, dina Kristus sareng Roh Suci," ngajadikeun sadaya anyar " (Wahyu 21,4: 5). Ieu, réréncangan sareng karyawan, mangrupikeun warta anu saé! Kitu nyarioskeun yén Allah henteu nyerah dina saha waé, sanajan henteu nyerah ka Anjeunna. Rasul Yohanes ngajelaskeun, "Gusti nyaéta cinta" (1 Yohanes 4,8) - Asih nyaéta sipat -na. Gusti henteu pernah lirih mikacinta urang sabab upami anjeunna ngalakukeun anjeunna bakal bertentangan sareng fitrah-Na. Kukituna, urang tiasa didorong terang yén cinta Allah ngalangkungan sadayana jalma, naha aranjeunna parantos hirup atanapi bakal hirup. Ieu ogé mangaruhan Friedrich Nietzsche sareng sadaya ateis sanés. Urang tiasa ngarepkeun cinta Allah ogé dugi ka Nietzsche, anu teu lami sateuacan akhir hirupna ngalaman tobat sareng iman ka anu diarepkeun ku Gusti ka sadaya jalma. Mémang, "Saha waé anu nyebut ngaran Gusti bakal disalametkeun" (Rom. 10,13). Saé anu ngajentulkeun yén Gusti henteu eureun ngasihkeun urang.

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfGusti mikanyaah sadaya jalma