Natal di bumi

624 natal di bumi Ampir sadayana hoyong aya di bumi pikeun Natal. Anjeun ogé tiasa émut sahenteuna dua lagu ngeunaan liburan ieu di bumi. Ayeuna kuring nuju ngahuleng lagu sapertos kitu pikeun kuring.

Naon anu ngajantenkeun dua istilah, bumi sareng Natal, ampir teu tiasa dipisahkeun? Kadua kecap nimbulkeun perasaan kahaneutan, kaamanan, kanyamanan, tuangeun anu saé, sareng cinta. Ogé bau, sapertos roti bakar biskuit (Panggang biskuit), ninggang dina oven, lilin sareng dahan cemara. Ampir siga anu teu tiasa dilakukeun tanpa anu sanés. Jauh ti bumi pikeun Natal ngajadikeun seueur jalma sedih sareng nostalgia dina waktos anu sami.

Kami ngagaduhan pangarepan, kahoyong sareng kabutuhan anu moal aya jalma anu tiasa minuhan. Tapi seueur pisan anu nyiar kipayah di tempat sanés sateuacan ngarobih ka Gusti - upami aranjeunna kantos ngalakukeun. Rindu kanggo bumi sareng hal-hal saé anu urang pakait sareng éta saleresna mangrupikeun rasa kangen ayana Gusti dina kahirupan urang. Aya kakosongan anu tangtu dina haté manusa anu ngan ukur Gusti anu tiasa ngeusian. Natal mangrupikeun waktos taun anu sigana jalma paling resep pisan.

Natal sareng aya di bumi silih gandeng sabab Natal ngalambangkeun datangna Allah ka bumi. Anjeunna sumping ka urang di bumi ieu janten salah sahiji urang sahingga urang antukna tiasa ngabagi bumi urang sareng anjeunna. Gusti aya di bumi - anjeunna haneut, asih, ngadukung sareng ngajagaan urang, sareng anjeunna ogé bau, sapertos hujan seger atanapi kembang mawar anu harum pikaresepeun. Sadaya parasaan anu saé sareng hal-hal anu saé ngeunaan bumi caket pisan hubunganana sareng Gusti. Anjeunna di bumi.
Anjeunna hoyong ngawangun bumi na di jero urang. Anjeunna hirup dina manah unggal-unggal jalma anu percaya, janten anjeunna aya di jero kulawarga urang. Yesus nyarios yén anjeunna badé angkat nyiapkeun tempat kanggo urang, bumi. «Yesus ngawaler sareng nyarios ka anjeunna, Sing saha anu mikanyaah ka kuring bakal ngajaga pangandika Kami; sareng bapak kuring bakal bogoh ka anjeunna sareng kami bakal sumping ka anjeunna sareng cicing sareng anjeunna » (Yohanes 14,23).

Urang ngawangun bumi ogé di anjeunna. "Dina dinten éta anjeun bakal terang yén kuring aya di Rama kuring sareng anjeun di kuring sareng Abdi di anjeun" (Yohanes 14,20).

Tapi kumaha upami pikiran bumi henteu nimbulkeun raos haneut, raoseun dina diri urang? Sababaraha henteu ngagaduhan kenangan anu senang di bumi na. Anggota kulawarga tiasa ngantepkeun urang, atanapi aranjeunna tiasa gering sareng maot. Maka Gusti sareng aya di bumi kedah janten langkung identik sareng anjeunna. Sakumaha anjeunna tiasa janten indung, bapa, adi atanapi lanceuk ka urang, anjeunna ogé tiasa janten bumi urang. Yesus mikanyaah, nyéhatkeun sareng ngahibur urang. Anjeunna hiji-hijina anu tiasa minuhan unggal rasa anu jero dina haté urang. Daripada ngan ukur ngarayakeun usum liburan ieu di bumi atanapi apartemen anjeun, luangkeun waktos kanggo sumping ka bumi Gusti. Ngakui karep nyata dina haté anjeun, dina kahoyong anjeun sareng kabutuhan ka Gusti. Sagala anu pangsaéna ti bumi sareng ti Natal aya di anjeunna, kalayan anjeunna sareng ngalangkungan anjeunna. Ngadamel bumi di anjeunna pikeun Natal sareng sumping ka anjeunna.

nurutkeun Tammy Tkach