Di tempat-waktos dina waktos anu katuhu

536 dina tempat anu saé dina waktos anu leres Dina rapat akuisisi customer di salah sahiji toko urang, saurang padamelan nyarioskeun ka kuring ngeunaan strategina: "Anjeun kedah di tempat anu saé dina waktos anu leres". Kuring pikir yén ieu pasti strategi alus. Tapi, sadayana hal langkung gampang nyarios ti saatosna. Kuring parantos di tempat anu leres dina waktos anu saé sababaraha waktos - contona nalika kuring angkat-jalan di pantai di Australia sareng nyumpingan sakumna jalma anu nembe aya lauk hideung. Ngan ukur sababaraha dinten sateuacanna kuring ngagaduhan manuk anu jarang, Hansén anu gumujeng. Naha anjeun moal resep janten di tempat anu leres dina waktos-waktos? Kadang-kadang kajadian ku kaayaan, sanés waktos éta mangrupikeun jawaban pikeun doa. Éta mangrupikeun hal anu urang tiasa ngayakeun ngarencanakeun atanapi ngadalikeun.

Upami urang aya dina tempat anu saé dina waktos anu leres, sawaréh aya jalma anu atribut kana hiji rasi lintang sareng anu sanésna nyauran tuah. Anu percanten resep nelepon kaayaan sapertos "campur tangan Allah dina kahirupan urang" kusabab aranjeunna yakin yén Tuhan aub dina kaayaan ieu. Campur ti Allah tiasa waé kaayaan anu katingali ngahiji sareng Gusti boh pikeun jalma atanapi kanggo kahadéan. "Tapi urang terang yén jalma anu bogoh ka Gusti ngalayanan sagala hal pikeun anu pangsaéna, jalma anu disebut saatos putusan-Na" (Roma 8,28). Ayat anu leres kieu sareng sakapeung salah paham henteu hartosna yén sadaya anu kajadian dina kahirupan urang dipimpin sareng dikawasa ku Gusti. Tapi, anjeunna nyorong urang milari anu pangsaéna bahkan dina waktos susah sareng kaayaan tragis.

Nalika Yesus maot dina salib, murid-muridna ogé heran kumaha pangalaman pikasieuneun ieu bakal ngahasilkeun anu alus. Sawatara murid-muridna balik ka kahirupan anu lami sareng digawé salaku nelayan sabab parantos mundur dina kasimpulan yén pupusna dina salib éta hartosna akhir Yesus sareng komisi na. Salila tilu dinten ieu antara pupusna salib sareng jadian, sadaya panginten sigana leungit. Tapi sakumaha murid-murid engké diajar sareng sakumaha anu ayeuna urang terang ayeuna, teu aya anu leungit kalayan salib, tapi sadayana dimeunangkeun. Pikeun Yesus, pupusna dina salib sanés sanés tungtung, tapi ngan ukur awal. Gusti tangtosna direncanakeun ti mimiti yén hiji hal anu saé bakal kaluar tina kaayaan anu henteu mungkin. Éta langkung ti kabeneran atanapi pipilueun Allah, ieu perencanaan Allah ti mimiti. Sakabéh sajarah manusa ngarah kana titik balik ieu. Éta mangrupikeun titik anu tengah dina rencana cinta hébat sareng panebusan.

Yesus aya dina tempat anu pas dina waktos anu leres sareng ku kituna urang sok pas dimana kami. Kami persis dimana Gusti hoyong urang. Dina sareng ngalangkungan anjeunna urang aman disimpen dina Bapa, Putra sareng Roh Suci. Disayangkeun sareng ditebus ku kakuatan anu sami anu digedékeun Yesus tina maot. Urang henteu kedah hariwang naha kahirupan urang pantes nanaon sareng ngajantenkeun dibumi. Henteu paduli kumaha harepan kaayaan hirup di sabudeureun urang sigana, urang tiasa mastikeun yén sagalana bakal cocog babarengan kusabab Gusti mikanyaah ka urang.

Ngan sakumaha awéwé sareng murid-murid naroskeun pisan nyisi salami tilu dinten poék ieu, urang sakapeung ngiringan putus asa pikeun kahirupan urang sorangan atanapi kahirupan batur sabab henteu aya harepan sigana di payuneun. Tapi Allah bakal tegalan unggal luh tunggal sareng masihan tungtung alus anu urang ngarepkeun. Sadaya ieu kajantenan ngan kusabab Yesus masih aya dina waktos anu leres.

nurutkeun Tammy Tkach