Il Divino nu Maha Suci

629 il divino nu ilahi Batu lempengan tunggal marmer dipotong tina tambang di Carrara, Tuscany, Italia, jangkungna sakitar 30 méter sareng beuratna sakitar 30 ton. Blok kolosal dikirimkeun ku kapal ka Florence, tempat patung Agostino di Duccio ditugaskeun ngadamel patung pahlawan Injil Daud ti dinya. Patung patung mimiti ngukir suku sareng suku, tapi ninggali proyék sakumaha hésé teuing saatos mendakan cacat dina marmer. Blok ieu kénging teu diubaran salami 12 taun sateuacan pemahat anu sanés, Antonio Rossellino, naros ka tantangan éta. Tapi anjeunna ogé hésé teuing damel sareng masihan salaku objék anu teu aya artos. Tés anu salajengna nunjukkeun yén marmer éta kualitas biasa-biasa sareng ngandung liang sareng urat mikroskopis anu tiasa ngorbankeun stabilitas patung kolosal. Blok marmer anu rusak sababaraha bagéan ditingalkeun sareng kakeunaan unsur-unsur salami 25 taun deui sateuacan genius Michelangelo nyandak tugas pikeun ngarengsekeun padamelan. Michelangelo sanggup memotong atanapi ngusap kakurangan pikeun nyiptakeun naon anu diaku salaku karya agung patung Renaissance.

Pandangan Michelangelo ngeunaan patung éta nyaéta anjeunna narékahan ngabébaskeun inohong anu lahir dina sirahna tina wates blok marmer. Tapi patung ieu panginten tiasa nawiskeun langkung seueur tibatan anu ditingali ku panon. Patung David mangrupikeun karya seni dina tampilan éksternal, tapi ngagaduhan cacat internal sareng teu sampurna dina komposisina, sapertos Daud dina Alkitab ogé ngagaduhan cacat karakterna. David henteu nyalira dina hal ieu. Urang sadayana ngagaduhan sisi anu saé, sipat budi anu goréng, kaunggulan, kalemahan sareng kakurangan dina diri urang.
Salami hirupna, Michelangelo sering disebat "Il Divino", "The Divine", kusabab bakat sareng kamampuanana. Usum Paskah ngagaduhan pesen ti ketuhanan anu sanés, pesen pangharepan pikeun urang sadayana ayeuna sareng ka payunna: "Tapi Gusti nunjukkeun kanyaah na pikeun urang kanyataanna Kristus pupus pikeun urang nalika urang masih berdosa" (Roma 5,8).

Anjeun tiasa sumping ka Gusti sakumaha anjeun, salaku jelema nu ngalakukeun dosa, henteu sakumaha kuduna. Anjeun moal leungit atanapi ditolak. Anjeun moal ditolak kumargi sesah teuing atanapi dipandang salaku objék anu teu berharga kusabab henteu sampurna anjeun. Gusti terang kumaha saleresna urang, parantos nunjukkeun kaasih anu teu aya saratna pikeun masing-masing urang sareng sadaya jalma di dunya. Cinta kalebet pangampunan, urang moal tiasa tobat kana naon anu parantos dilakukeun dina waktos anu tiheula, tapi nyinggung tiasa dihampura. Gusti ningali saluareun kasalahan urang naon anu urang tiasa janten ku pitulung-Na.

"Kanggo anjeunna anu ngajantenkeun anjeunna anu henteu terang dosa janten dosa pikeun urang, sahingga urang tiasa janten dina dirina anu bener anu aya di payuneun Gusti" (2 Korinta 5,21).

Sugan dina liburan Easter ieu anu bakal datang anjeun tiasa istirahat tina kahirupan anjeun anu sibuk sareng nyandak waktos pikeun merhatoskeun hartos asli Paskah. Yesus chiseled sadaya kakurangan anjeun kaluar tina kahirupan anjeun ngaliwatan panebusan dosa-Na pikeun anjeun tiasa nangtung payuneun Gusti salaku karya na dina kabeneran na hirup sareng anjeunna salamina.

ku Eddie Marsh