Manusa ngagaduhan pilihan

618 umat manusa ngagaduhan pilihan Tina sudut pandang manusa, kakawasaan sareng kersa Gusti sering disalahkeun di dunya. Sering teuing jalma ngagunakeun kakawasaanna pikeun ngadominasi sareng maksakeun kahoyong ka batur. Pikeun sakumna umat manusa, kakuatan salib mangrupikeun konsép anu anéh sareng bodo. Pamanggih sekuler ngeunaan kakawasaan tiasa mangaruhan dimana-mana pikeun urang Kristen sareng ngakibatkeun salah tafsir tina tulisan suci sareng pesen Injil.

"Ieu saé sareng pikaresepeun di payuneun Gusti, Jurusalamet urang, anu mikahoyong yén sadayana jalma disalametkeun sareng aranjeunna terang kana bebeneran" (1 Timoteus 2,3:4 -). Tulisan suci ieu tiasa ngajantenkeun jalma percaya yén Allah mah kawasa sareng yén anjeunna hoyong nyalametkeun sadaya jalma, aranjeunna kedah nuturkeun anjeunna. Anjeunna bakal ngagunakeun kakuatan sareng wasiat na sedemikian rupa sehingga aranjeunna bakal dipaksa pikeun kabagjaan aranjeunna sahingga kasalametan universal bakal dilaksanakeun. Tapi éta sanés watak gaib!

Sanaos Gusti anu maha kawasa, kakawasaan sareng kersa-Na kedah dipikaharti dina kontéks wates anu ditetepkeun ku nyalira. Ti Kajadian dugi ka Wahyu, ti Adam sareng Hawa dugi ka putusan akhir, aya téma dina Alkitab anu ngungkabkeun kahoyong Gusti pikeun kasalametan, tapi ogé kabébasan umat manusa anu dipasihan Gusti pikeun ngalawan kahoyong éta. Ti mimiti, umat manusa ngagaduhan pilihan pikeun nampi atanapi nolak anu dipikahoyong ku Gusti Allah. Gusti ngungkabkeun kahoyongna ka Adam sareng Hawa nalika nyarios: "Gusti Allah maréntahkeun ka manusa, saurna, Anjeun tiasa tuang tina sagala tangkal di kebon, tapi anjeun moal tuang tina tangkal pangetahuan anu hadé sareng anu jahat; sabab dina dinten anjeun tuang tina éta anjeun kedah maot ku pati » (Pangentasan 1: 2,16-17). Kasus éta sumping kusabab aranjeunna gaduh kabébasan pikeun henteu nolak kana paréntahna sareng ngalakukeun hal aranjeunna nyalira. Kamanusaan hirup hirup sareng akibat tina pilihan ieu ti saprak. Dina jaman Nabi Musa, Israél didorong pikeun nurut kana kahoyong Allah, tapi pilihanana nyaéta pikeun aranjeunna: "Kuring nyandak langit sareng bumi pikeun nyaksian anjeun dinten ieu: Kuring parantos masihan anjeun hirup, pati, berkah sareng kutukan, supados anjeun tiasa milih hirup sareng hirup tetep, anjeun sareng turunan anjeun » (Nomer 5:30,19).

Di jaman Yosua urang Israél dipasihan pilihan gratis deui: "Tapi upami anjeun henteu resep ngawula ka Gusti, pilih dinten ieu saha anu bakal anjeun lakukeun: déwa-déwi anu disembah ku bapak-bapak anjeun di sisi sanés walungan atanapi déwa-déwa urang Amori di nagara saha anjeun cicing. Tapi kuring sareng bumi abdi hoyong ngabdi ka Gusti " (Yosua 24,15). Kaputusan ieu aya hubunganana sareng ayeuna sareng umat manusa tiasa milih jalan masing-masing, nuturkeun déwa sorangan sareng milih atanapi nolak kahirupan abadi sareng Gusti. Gusti henteu keukeuh jaga.

Gusti ridho sareng kersa na Gusti yén sadaya jalma disalametkeun, tapi teu aya anu kapaksa nampi tawaran-Na. Urang bébas nyarios "leres" atanapi "henteu" kana kahoyong Gusti. Konfirmasi yén kasalametan ngalangkungan Yesus Kristus umumna sayogi henteu universalisme. Injil mangrupikeun warta anu saé pikeun sadaya jalma.

ku Eddie Marsh