Jesus Living!

Hirup yesus 534 Upami anjeun ngan saukur tiasa milih hiji petikan anu nyimpulkeun sadayana kahirupan Kristen anjeun, anu mana anu mana? Panginten kieu anu paling dicutat: "Janten Allah mikacinta dunya, yén anjeunna mikeun putrana ngan ukur putrana, supados sadayana anu iman ka Anjeunna teu leungit, tapi gaduh hirup anu langgeng?" (Yohanes 3:16). Pilihan anu saé! Kanggo abdi, ayat di handap ieu mangrupikeun hal anu paling penting dina Alkitab parantos ngarti: «Dina éta anjeun bakal ningali yén kuring aya di bapa kuring sareng anjeun di kuring sareng kuring di anjeun» (Yohanes 14,20).

Peuting sateuacan anjeunna tilar dunya, Yesus henteu ngan ukur nyarios ka murid-murid yén "Roh Suci bakal dipasihkeun aranjeunna dina dinten éta," tapi anjeunna ogé nyarios sababaraha kali ngeunaan naon anu bakal kajadian liwat pupusna, jadianana, sareng naékna. Hiji hal anu luar biasa disangka bakal kajadian, hal anu matak endah pisan, hal anu matak pikasieuneun sahingga ngan sigana henteu mungkin. Naon anu dituduhkeun tilu kalimat sakedik ieu?

Naha anjeun sadar yén Isa aya di ramana?

Ngaliwatan Roh Suci, Yesus hirup dina hubungan anu intim, unik sareng istimewa pisan sareng ramana. Yesus hirup dina pangkuan ramana! "Henteu aya anu kantos ningali Gusti; pribumi anu nyaéta Allah sareng dina pangkuan bapa anu parantos nyatakeun ieu" (Yohanes 1,18). A sarjana nyerat: "Pikeun di pangkuan batur hartosna janten dina nangkeup batur, dipinuhan ku batur kalayan perawatan anu paling intim sareng perawatan asih". Yesus leres aya: "Dina pangkuan Bapa-Nya".

Naha anjeun sadar yén anjeun ka Yesus?

"Anjeun di kuring!" Tilu kecap anu narik ati. Dimana jesus Urang nembé diajar yén anjeunna hirup dina hubungan anu nyata sareng gumbira sareng Rama sawarga-Na. Sareng ayeuna Yesus nyarios yén urang di Anjeunna, sapertos paréka-sésa anu aya di kebon anggur (Yohanes 15,1: 8). Naha anjeun ngartos naon hartosna? Kami dina hubungan anu sami anu Yesus gaduh sareng Bapa-Na. Kami henteu lalajo ti luar sareng cobi pikeun milarian kumaha janten bagian tina hubungan khusus ieu. Kami bagian ti éta. Naon waé ieu? Kumaha teu kabeh kajantenan? Cikan deui saeutik.

Paskah ngingetan unggal taun pupusna, kakubur sareng kebangkitan Yesus Kristus. Tapi ieu sanés ngan ukur carita ngeunaan Isa, tapi ogé carita anjeun! Éta mangrupikeun carita masing-masing sabab Yesus mangrupikeun urang salaku pengganti. Nalika anjeunna maot, urang sadaya maot sareng anjeunna. Nalika anjeunna dikubur, urang sadaya dikubur sareng anjeunna. Nalika anjeunna naros kana kahirupan anu énggal, urang sadayana naros pikeun kahirupan ieu (Roma 6,3: 14). Naha Yesus maot? "Kanggo Kristus, ogé, sakali ngalaman pikeun dosa, ngan pikeun anu kaadilan, ku sabab anjeun ngajurung anjeun ka Allah, sareng dibunuh saatos daging, tapi dijantenkeun hirup numutkeun Roh" (1 Peter 3,18).

Hanjakalna, seueur jalma ngabayangkeun gusti salaku sepuh anu sepi anu cicing di tempat di sawarga sareng katingali ku urang ti kajauhan. Tapi Yesus nembongkeun ka kami persis sabalikna. Kusabab cinta-Na anu hébat, Yesus ngahijikeun kami sareng dirina sareng nyababkeun kami ka payuneun Rama ngalangkungan Roh Suci. "Sareng nalika kuring badé nyiapkeun tempat pikeun anjeun, kuring badé uih deui sareng nyandak anjeun sahingga ka anjeun ogé dimana kuring aya" (Yohanes 14,3). Naha anjeun perhatikeun yén éta henteu nyarios yén urang kedah ngalakukeun atanapi ngalakukeun naon waé anu aya ka payuneun? Éta henteu ngeunaan nuturkeun peraturan sareng peraturan pikeun mastikeun urang cekap. Kami geus: "Anjeunna ngasongkeun kami sareng nempatkeun kami ka surga dina Kristus Yesus" (Efesus 2,6). Hubungan khusus sareng unik sareng Yesus anu kagungan sareng Bapa ngalangkungan Roh Suci salamina kalanggengan janten diaksés ku sadayana. Aranjeunna ayeuna raket dihubungkeun sareng Gusti sakumaha aranjeunna tiasa sareng Yesus ngajantenkeun hubungan intim ieu mungkin.

Naha anjeun sadar yén Isa aya di anjeun?

Kahirupan anjeun langkung berharga ti anjeun kantos tiasa ngabayangkeun! Henteu ngan ukur anjeun dina Yesus, tapi Anjeunna ogé aya dina anjeun. Éta geus sumebar dina anjeun sareng kahirupan di anjeun. Hadiran dina kahirupan sapopoé, dina haté anjeun, pikiran sareng hubungan. Yesus nyandak wujud dina anjeun (Galata 4:19). Nalika anjeun ngaliwat jaman susah, Yesus ngaliwat aranjeunna dina anjeun sareng anjeun. Anjeunna mangrupikeun kakuatan dina anjeun nalika anjeun aya masalah. Anjeunna aya dina keunikan, kalemahan sareng kerentanan unggal urang sareng bagja yén kakuatan, kabagjaan, kasabaran, pangampura anu dinyatakeun dina urang sareng éta nunjukkeun ngaliwatan urang ka jalma anu sanés. Saur Paulus: "Kanggo Kristus anu hirup mah sareng maot mangrupikeun kauntungan abdi" (Filipi 1,21). Kaleresan ieu ogé tiasa dianggo pikeun anjeun: Anjeunna mangrupikeun kahirupan anjeun sahingga pantes nyerah anjeunna. Percaya yén anjeunna anu anjeunna dina anjeun.

Yesus aya di anjeun sareng anjeun na Anjeunna! Anjeun aya dina suasana ieu sareng anjeun bakal mendakan terang, kahirupan sareng tuangeun anu bakal nguatkeun anjeun. Atmosfer ieu ogé di anjeun, upami henteu anjeun moal tiasa eksis sareng bakal maot. Kami dina Yesus jeung Anjeunna aya dina urang. Éta mangrupikeun suasana, kahirupan urang sadayana.

Dina doa imam anu luhur, Yesus ngajelaskeun perpaduan ieu langkung leres deui. "Kuring nyucikeun diri kuring pikeun aranjeunna supados aranjeunna ogé tiasa disucikeun kabeneran. Tapi kuring ngadoakeun henteu ngan ukur pikeun aranjeunna, tapi ogé pikeun anu bakal iman ka kuring ngalangkungan kecap yén aranjeunna sadayana ogé. Sapertos anjeun, bapa "Upami anjeun aya di kuring sareng kuring aya di anjeun, aranjeunna ogé kedah di urang supados dunya tiasa percanten yén anjeun parantos ngutus kuring. Sareng kuring parantos masihan aranjeunna kamulyaan anu ku anjeun masihan ka aranjeunna supados aranjeunna tiasa sapertos Kami aya hiji, kuring di aranjeunna sareng anjeun di kuring, supados aranjeunna leres-leres sareng mikawanoh dunya anu anjeun parantos ngintunkeun kuring sareng cinta anjeun nalika anjeun bogoh ka kuring " (Yohanes 17,19: 23).

Naha anjeun, anu maca, kenalkeun keberanian anjeun sareng Allah sareng kaéndahan Allah dina anjeun? Ieu rusiah pangpayunna sareng kado anjeun. Wangsul cinta anjeun ka Gusti kalayan sukur!

ku Gordon Green