Lampu nyata

623 cahaya sajati Naon cahaya cahaya dina waktos Natal upami teu aya lampu? Pasar Natal paling hawana magrib, nalika seueur lampu nyebarkeun suasana Natal anu romantis. Kalayan seueur lampu, gampang waé sono kana lampu anu leres anu ngagenclang pikeun Poé Natal. "Di anjeunna (Yesus) hirup, sareng kahirupan mangrupikeun cahaya manusa » (Yohanes 1,4).

Dina jaman nalika Yesus lahir di Betlehem langkung ti 2000 taun ka pengker, aya saurang sepuh anu soleh anu jenenganana Simeon di Yerusalem. Roh Suci parantos ngungkabkeun ka Simeon yén anjeunna moal maot dugi ka ningal Al Masih Gusti. Dina hiji dinten, Ruh ngantunkeun Simeon lebet ka buruan Bait Allah, dinten anu sepuhna kolot Yesus nyandak budakna pikeun nyumponan sarat Taurat. Nalika Simeon ningali murangkalihna, anjeunna nyandak Yesus dina panangan sareng muji ka Allah ku kecap: "Gusti, ayeuna anjeun ngantepkeun hamba-hamba anjeun ku karapihan, sakumaha anu anjeun carioskeun; pikeun panon kuring parantos ningali Jurusalamet anjeun, kasalametan anu anjeun nyiapkeun sateuacan sadaya jalma, lampu pikeun nyaangan bangsa-bangsa sanés sareng muji ka umat Israél anjeun » (Lukas 2,29-32).

Cahaya pikeun kapir

Simeon muji Gusti pikeun naon anu teu ngartos ku ahli Torét, Parisi, imam besar, sareng ahli hukum. Mesias Israél sumping henteu ngan ukur pikeun kasalametan Israél tapi ogé pikeun kasalametan sadaya jalma di dunya. Yesaya ngaramal jauh sateuacanna: «Kuring, Gusti, parantos nyebat anjeun kana kabeneran sareng nahan anjeun ku panangan. Kuring nyiptakeun anjeun sareng ngajantenkeun anjeun perjangjian pikeun jalma-jalma, pikeun cahaya kapir, yén anjeun kedah muka panon anu buta sareng mingpin tahanan kaluar tina panjara sareng jalma-jalma anu linggih dina gelap kaluar tina panjara » (Yesaya 42,6: 7).

Yesus: Israél anyar

Urang Israil mangrupikeun umat Gusti. Gusti parantos nimbalan aranjeunna kaluar ti antara jalma-jalma sareng ngabedakeun aranjeunna ku perjanjian salaku jalma-Na anu khusus. Anjeunna henteu ngan ukur pikeun aranjeunna, tapi pikeun kasalametan pamungkas pikeun sadaya bangsa. "Henteu cekap pikeun anjeun janten pelayan abdi pikeun ngangkat suku Yakub sareng nyandak deui Israél anu sumebar, tapi kuring parantos ngajantenkeun anjeun cahaya umat, sahingga kasalametan abdi tiasa dugi ka tungtung bumi" (Yesaya 49,6).

Israél sakuduna dituju janten lampu pikeun kapir, tapi cahayana pareum. Aranjeunna parantos gagal ngajaga perjanjian. Tapi Gusti tetep satia kana perjangjianana sanaos henteu percanten ka jalma-jalmi perjanjian-Na. "Naon ayeuna? Upami sababaraha parantos henteu satia, naha henteu satia aranjeunna ngabatalkeun kasatiaan Gusti? Jauh pisan! Sabalikna, éta tetep sapertos kieu: Gusti leres sareng sadaya jelema bohong; sakumaha anu ditulis: "Sangkan anjeun leres dina ucap anjeun sareng meunang nalika anjeun leres" (Roma 3,3: 4).

Janten dina pinuh waktos Gusti ngutus Putra-Na nyalira janten cahaya dunya. Anjeunna mangrupikeun urang Israil sampurna anu sampurna ngajaga perjanjian salaku Israél anyar. "Sakumaha panghukuman sumping ka sadaya jalmi ku dosa-dosa Anu Maha Suci, maka pembenaran sumping pikeun sadaya jalma ngalangkungan kabeneran Anu Maha Suci, anu ngarah kana kahirupan." (Roma 5,18).

Salaku Al Masih anu diramalkeun, wawakil sampurna pikeun jalma-jalma perjanjian sareng cahaya anu leres-leres pikeun bangsa-bangsa sanés, Yesus nyalametkeun Israél sareng bangsa-bangsa tina dosa sareng badami deui ka Gusti. Ku percanten ka Yesus Kristus, ku satia ka anjeunna sareng ngaidentipikasi sareng anjeunna, anjeun janten anggota komunitas perjanjian anu satia, umat Allah. "Kanggo Gusti anu ngajantenkeun urang Yahudi ngan ukur iman sareng kafir ku iman" (Roma 3,30).

Kabeneran dina Kristus

Kami henteu tiasa ngumpulkeun kabeneran ti diri nyalira. Ngan lamun urang dikenalkeun sareng Al Masih panebus urang anu leres. Kami jalma dosa, henteu langkung séhat dina diri urang sorangan tibatan Israél. Ngan lamun urang mikawanoh dosa urang sareng iman urang ka Anu ngalantarankeun Gusti Allah menerkeun jalma-jalma jahat urang tiasa dianggap bener demi Mantenna. "Éta sadayana jalma dosa sareng henteu ngagaduhan kamuliaan anu sakuduna dipibanda di payuneun Gusti, sareng diyakinkeun tanpa jasa ku rahmat-Na ku panebusan anu sumping liwat Kristus Yesus" (Roma 3,23: 24).

Sadayana peryogi rahmat Gusti sapertos jalma Israil. Sadaya anu iman ka Al Masih, kapir ogé urang Yahudi, ngan ukur disimpen sabab Gusti satia sareng saé, sanés kusabab urang parantos satia atanapi kusabab kami mendakan sababaraha rumus rahasia atanapi doktrin anu leres. «Anjeunna parantos nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap sareng nempatkeun kami di karajaan Putra-Na anu dipicinta» (Kolose 1,13).

Percanten ka Yesus

Sakumaha saderhana na, sesah pikeun percanten ka Yesus. Pikeun percanten ka Yesus hartosna nempatkeun hirup abdi dina panangan Yesus. Nyerah ngadalikeun kahirupan kuring. Kami hoyong ngontrol kahirupan urang sorangan. Kami resep aya dina kontrol pikeun nyandak kaputusan sorangan sareng ngalakukeun hal-hal ku jalan sorangan.

Gusti ngagaduhan rencana jangka panjang pikeun panyalametan sareng kaamanan urang, tapi ogé rencana jangka pondok. Urang moal tiasa nampi buah tina rencana na kecuali urang teguh dina iman. Sababaraha kapala nagara kuat komitmen kana kakuatan militér. Jalma sanés nyepeng kaamanan kauangan, integritas pribadi, atanapi reputasi pribadi. Sababaraha pageuh kana kamampuan atanapi kakuatan, kapinteran, kalakuan bisnis, atanapi kecerdasan na. Henteu salah sahiji hal ieu sifatna goréng atanapi dosa. Salaku manusa, urang condong nempatkeun kapercayaan, tanaga, sareng dédikasi urang, daripada sumber kaamanan sareng perdamaian pisan.

Indit kalayan rendah haté

Nalika urang masrahkeun masalah ka Gusti sareng percanten kana perawatan, panyalindungan, sareng panyalametan-Na, sareng tindakan positip anu urang lakukeun dina kaayaan éta, Anjeunna janji bakal sasarengan sareng urang. Yakobus nyerat: "Rendahkeun diri anjeun ti payuneun Gusti, sareng anjeunna bakal ngaluhuran anjeun" (Yakobus 4,10).

Gusti ngagero urang pikeun nyingkirkeun perang salib saumur hirup urang, membela diri, ngamumule diri, ngajaga harta banda, ngajaga reputasi urang, sareng manjangkeun umur urang. Gusti mangrupikeun panyadia, bek urang, harepan sareng takdir urang.

Ilusi yén urang tiasa kéngingkeun kahirupan urang sorangan kedah kakeunaan cahaya, cahaya Yesus: «Kuring terang dunya. Saha anu nuturkeun kuring moal leumpang dina gelap, tapi bakal ngagaduhan cahaya kahirupan » (Yohanes 8,12).

Maka urang tiasa dihirupkeun deui di anjeunna sareng janten saleresna urang, murangkalih berharga Allah nyalira anu anjeunna simpen sareng bantosan, anu perangna diperjuangkeun, anu takwa anjeunna pikaresepeun, anu nyeri anjeunna bagikeun, anu masa depan anjeunna ngamankeun sareng saha reputasi na anjeunna ngawétkeun. "Tapi lamun urang leumpang dina cahaya sakumaha anjeunna aya dina cahaya, urang kudu sosobatan sareng anu sanésna, sareng getih Yesus, Putra-Na, ngajantenkeun urang bersih tina sagala dosa" (1 Yohanes 1,7). 

Upami urang nyerah sadayana, urang bakal menang sadayana. Nalika urang tuur, urang gugah. Dina ninggalkeun ilusi urang pikeun kontrol pribadi, urang dipakena ku sadaya kamuliaan sareng kamuliaan sareng kakayaan karajaan abadi, abadi. Peter nyerat: «Tuang sagala karesahan anjeun ka anjeunna; sabab anjeunna ngurus anjeun » (1 Peter 5,7).

Naon anu anjeun ganggu Dosa anjeun disumputkeun? Nyeri teu tahan? Bencana finansial anu teu tiasa diungkulan? Panyakit dahsyat? Karugian anu teu kabayangkeun? Kaayaan teu mungkin dimana anjeun leres-leres teu berdaya pikeun ngalakukeun hiji hal? Hubungan anu musibah sareng nyeri? Tuduhan palsu anu teu leres? Gusti ngutus Putra-Na sareng ngalangkungan Putra-Na anjeunna nyandak tangan urang sareng angkat urang sareng nyandak cahaya kamulyaanna kana krisis anu poek sareng nyeri anu urang alami. Sanaos urang ngalangkungan Lebak Bayangan Pupusna, kami henteu sieun ku Anjeunna sareng kami.

Gusti parantos masihan tanda yén kasalametan na pasti: «Sareng malaikat nyarios ka aranjeunna: Entong sieun! Katingali, kuring mawa beja anu hadé pikeun kabagjaan anu hébat, anu bakal ka sadayana jalma; pikeun dinten ayeuna Jurusalamet dilahirkeun ka anjeun, anu Kristus Gusti, di kota Daud » (Lukas 2,10-11).

Kamana waé anjeun ningali waktos taun ieu aya lampu hiasan, lampu bodas, warna atanapi lilin cahayana. Lampu fisik ieu, pantulanana samar, tiasa masihan anjeun seueur kabagjaan pikeun waktos anu pondok. Tapi cahaya sajati anu ngajangjikeun anjeun kasalametan sareng menerkeun anjeun ti jero nyaéta Isa, Al Masih, anu sumping ka kami di bumi ieu sareng sumping ka anjeun sacara pribadi ayeuna ku Roh Suci. "Éta cahaya anu sajati anu nyaangan sadaya jalma anu sumping ka dunya ieu" (Yohanes 1,9).

ku Mike Feazell