Misahkeun gandum tina chaff

609 misahkeun gandum tina entin Chaff mangrupikeun cangkang di luar gandum, anu kedah dipisahkeun supados gandum tiasa dianggo. Éta biasana dianggap produk runtah. Gandum didugikeun pikeun miceun husks. Dina dinten sateuacan mékanisasi, séréal sareng chaff dipisahkeun ku karana ku sababaraha kali ngalungkeun aranjeunna kana hawa dugi ka angin ngaleungitkeun chaff.

Réngkol ogé dianggo salaku kiasan pikeun hal-hal anu teu berharga sareng kudu dihapus. Perjangjian Old eta ngingetkeun ku ngabandingkeun anu teu kafir ka kalapa anu ditiup. "Nanging orang jahat henteu sapertos kitu, tapi sapertos chaff sumebar ku angin" (Jabur 1,4).

«Kuring ngabaptis anjeun cai ka beus; tapi anu asalna sanggeus kuring (Yesus) langkung kuat ti kuring sareng kuring henteu pantes ngagem sapatu na; Anjeunna bakal ngabaptis anjeun nganggo Roh Suci sareng seuneu. Anjeunna ngagaduhan shovel dina leungeun-Na sareng bakal misahkeun gandum ti chaff sareng ngumpulkeun gandum-gandum di lumbung; tapi anjeunna bakal nyéépkeun chaff kalayan seuneu indelible » (Mateus 3,11: 12).

Yohanes Pembaptis negeskeun yén Isa nyaéta hakim anu boga kakuatan pikeun misahkeun gandum tina entin. Moal aya waktu pengadilan nalika jalma nangtung hareupeun tahta Allah. Anjeunna bakal nempatkeun anu saé di lumbung na, anu macét bakal dibakar sapertos chaff.

Naha pernyataan ieu nyingsieunan anjeun atanapi mangrupikeun lega? Dina waktosna nalika Yesus cicing di bumi, sadayana anu nolak Yesus kedah dianggap salaku kukup. Dina waktos pengadilan, bakal aya jalma anu milih henteu nampi Yesus salaku Juruwilujengna.

Upami urang ngungkabkeun tina sudut pandang Kristen, anjeun pasti bakal nikmati pernyataan ieu. Kami nampi rahmat dina Yesus. Dina Anjeunna urang anu angkat sareng alloh sareng henteu sieun dugi ka dugi. Kami henteu deui teu gaduh kaalaanana sabab muncul dina Kristus sateuacan Bapa sareng kabersihan tina dosa-dosa urang. Sumanget urang ayeuna nuju nyalurkeun urang, urang nyéépkeun cara pamikiran pamikiran kuno. Kami ayeuna direncanakeun deui. Nanging, dina kahirupan ieu urang moal pernah ngagaduhan kabébasan lengkep ti "kolot urang". Nalika urang nangtung di payuneun Juru Salamet urang, nya éta waktos nalika urang bébas tina sadayana anu aya dina diri urang anu bertentangan sareng Allah. Allah bakal ngabéréskeun padamelan Anjeunna dimimitian dina unggal urang. Kami nangtung sampurna dina tahta-Na. Anjeun parantos milik gandum anu aya di lumbung na!

ku Hilary Buck