Lilin ulang taun

Lilin ulang 627 Salah sahiji hal anu paling hésé anu urang percanten salaku urang Kristen nyaéta yén Allah parantos ngahampura urang sadaya dosa urang. Urang terang leres dina teori, tapi upami ngeunaan situasi praktis sapopoe, urang bertindak siga henteu. Urang condong polah cara anu sami sareng urang nalika ngahampura sapertos urang nalika niup lilin. Nalika urang nyobian niupkeun aranjeunna, lilin tetep teras-terasan kumaha serius urang nyobian.

Lilin ieu mangrupikeun gambaran anu saé kumaha urang condong niupkeun dosa-dosa urang sareng kasalahan jalma sanés tapi aranjeunna tetep némbongan ka kahirupan anyar. Tapi éta sanés cara ngahampura ilahi. Nalika urang tobat tina dosa-dosa urang, Gusti ngahampura sareng mopohokeunana salamina. Teu aya hukuman deui, teu aya negosiasi, teu aya kasieun ngantosan vonis anu sanés.

Ngahampura sapinuhna sareng tanpa nyumponan bertentangan sareng sifat urang. Kuring yakin yén anjeun bakal émut kana diskusi antara Yesus sareng murid-muridna ngeunaan sabaraha sering urang kedah ngahampura jalma anu dosa ka urang dosa ka abdi, hampura? Naha cekap tujuh kali? Saur Yesus ka anjeunna, Saur kuring ka anjeun, sanés tujuh kali, tapi tujuh puluh kali tujuh kali " (Mateus 18,21: 22).

Hésé ngartos sareng ngartos tingkat pangampunan ieu. Kami henteu sanggup ngalakukeun ieu, janten hésé pikeun urang ngartos yén Gusti sanggup ngalakukeunana. Urang sering mopohokeun yén hampura na sanés samentawis. Kami yakin yén sanaos Gusti nyarios yén Anjeunna parantos ngaleungitkeun dosa-dosa urang, Anjeunna leres-leres ngantosan pikeun ngahukum urang upami urang henteu patuh kana standar-Na.

Gusti henteu nganggap anjeun jalma dosa. Anjeunna ningali anjeun pikeun saleresna anjeun - jalma anu séhat, diberesihan tina sagala kasalahan, dibayar sareng ditebus ku Yesus. Émut naon anu disebatkeun ku Yohanes Baptis ngeunaan Yesus? "Tingali, ieu Domba kurban Allah anu nyandak dosa ti sakumna dunya!" (Yohanes 1,29 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Anjeunna henteu samentawis sisihkan atanapi ngan saukur nyumputkeun dosa. Salaku Domba Allah, Yesus pupus ngagentos anjeun, mayar sagala dosa anjeun. "Tapi kedah bageur sareng silih asih sareng silih silih ngahampura, sapertos Gusti ogé ngahampura anjeun ka Kristus" (Efesus 4,32).
Gusti lengkep ngahampura, sareng Anjeunna hoyong anjeun ngahampura jalma anu, sapertos anjeun, masih teu sampurna. Upami urang nyungkeun hampura Gusti, Anjeunna ngahampura 2000 taun ka pengker!

ku Joseph Tkach