Naha sih niqun nolak dosa?

604 tolerates dosa rahmat Hirup dina rahmat hartosna nolak, henteu sabar, atanapi nampi dosa. Gusti ngalawan dosa - anjeunna hates éta. Anjeunna nolak ninggalkeun urang dina kaayaan dosa urang sareng ngutus Putra-Na pikeun nyéépkeun urang tina pangaruh anjeunna sareng dirina.

Nalika Yesus nyarios ka awéwé anu parantos zinah, anjeunna nyarios ka anjeunna: "Kuring ogé henteu nangtoskeun anjeun," waler Yesus. Anjeun tiasa angkat, tapi tong dosa deui! " (Yohanes 8,11 Harepan Ka sadayana). Pernyataan Yesus nunjukkeun penghinaan na kana dosa sareng ngalantarankeun anugerah anu nyanghareupan dosa ku cinta anu ngaganti. Éta bakal janten kasalahan anu tragis ningali kahoyong Yesus janten Jurusalamet urang salaku kasabaran dosa. Putra Allah janten salah sahiji urang tepat sabab anjeunna leres-leres teu sabar kana kakuatan nipu sareng ngaruksak dosa. Daripada narima dosa urang, Anjeunna nyandak kana dirina sareng nyerahkeun kana hukuman Gusti. Ngaliwatan pangorbanan dirina, hukuman, pati anu ditanggung dosa ku urang, parantos dihapus.

Nalika urang milari dunya anu ragrag dimana urang hirup sareng nalika urang ningali kahirupan urang sorangan, éta jelas yén Gusti ngamungkinkeun dosa. Tapi, Alkitab jelas-jelas nyatakeun yén Allah benci kana dosa. Kunaon Kusabab cilaka anu dilakukeun ka urang. Dosa nganyenyeri urang - éta nyeri hubungan urang sareng Gusti sareng batur; éta nyegah urang hirup dina bebeneran sareng kasampurnaan saha diri urang, kakasihna. Dina kaayaan dosa urang, anu parantos dipiceun ku Yesus, Gusti henteu langsung ngabébaskeun urang tina sagala perbudakan dosa. Tapi éta sanés hartosna yén kurnia-Na ngamungkinkeun urang pikeun neraskeun dosa. Rahmat Gusti sanés kasabaranana pasip kana dosa.

Salaku urang Kristen, urang hirup dina rahmat - dibébaskeun tina pinalti dosa pikeun pangorbanan Yesus. Salaku padamel sareng Kristus, urang ngajar sareng ngadukung rahmat ku cara anu masihan jalma ngarep-ngarep sareng gambaran anu jelas ngeunaan Allah salaku Rama anu maha asih, anu pangampura. Tapi pesen ieu dibarengan ku peringatan - émut patarosan Rosul Paulus: "Naha kahadéan, kasabaran sareng kasatiaan anu teu aya watesna ku Gusti Allah ngan ukur sakedik kanggo anjeun? Naha anjeun henteu ningali yén justru kahadéan ieu anu hoyong mindahkeun anjeun tobat? " (Roma 2,4 Harepan Ka sadayana). Anjeunna ogé nyarios: "Naon anu urang hoyong omongkeun ngeunaan ieu? Naha urang bakal tetep ngalakukeun dosa sahingga rahmat janten langkung kuat? Jauh pisan! Urang maot ku dosa. Kumaha urang masih tiasa hirup di dinya? " (Roma 6,1: 2).

Kabeneran cinta Allah henteu kedah ngadorong urang pikeun tetep tetep dina dosa. Rahmat mangrupikeun kasediaan Gusti ka Gusti Yesus sanés ngan ukur pikeun ngabébaskeun urang tina kalepatan sareng éra dosa, tapi ogé tina kakuatan anu ngaganggu, ngabandunganana. Sakumaha saur Isa: "Sing saha anu ngalakukeun dosa nyaéta hamba dosa" (Yohanes 8,34). Paulus ngingetkeun, ”Naha anjeun henteu terang? Anu anjeun jantenkeun hamba pikeun nurut ka anjeunna, anjeun téh hamba-Na sareng anjeun nurut ka anjeunna - naha salaku hamba dosa dugi ka maot atanapi salaku hamba taat kana kabeneran » (Roma 6,16). Dosa mangrupikeun bisnis anu serius sabab ngabébaskeun urang kana pangaruh jahat.

Pangartos ngeunaan dosa sareng akibat na henteu nyababkeun urang tihang kecap panghukum pikeun jalma. Sabalikna, sakumaha Paulus nyarios, kecap urang kedah "nyarios marahmay ka sadayana; sadayana anu anjeun carioskeun kedah saé sareng mangpaat. Usaha pikeun milari kecap anu cocog pikeun sadayana » (Kolosa 4,6 Miharep pikeun Sadayana). Kecap urang kedah nyebatkeun pangharepan sareng nyarioskeun boh pangampuran Gusti pikeun dosa ka Kristus sareng kameunangan-Na dina sagala kajahatan. Ngan ti hiji tanpa nyarioskeun anu sanés mangrupikeun distorsi tina pesen rahmat. Sakumaha Paulus titénan, Gusti dina rahmat-Na moal pernah ngantepkeun urang diperbudak ka jahat: "Alhamdulillah, anjeun budak dosa, tapi ayeuna anjeun parantos nuturkeun haté dina bentuk ajaran anu dipasihkeun" (Roma 6,17).

Nalika urang beuki ngarti kana bebeneran anugrah Allah, urang bakal beuki ngarti kunaon Gusti teu resep kana dosa. Éta ngarugikeun sareng nganyenyeri ciptaanana. Éta ngancurkeun hubungan anu leres sareng anu sanés sareng fitnah karakter Gusti ku bohong ngeunaan Gusti anu ngalemahkeun anjeunna sareng hubungan anu percanten sareng Gusti. Teras naon anu urang lakukeun nalika urang ningali jalma anu dipikacinta dosa? Kami henteu nangtoskeun anjeunna, tapi urang benci kana tingkah dosa anu ngabahayakeun anjeunna sareng anu sanés. Kami ngarepkeun sareng ngadoa yén Yesus bakal nyalametkeun Anu Kami dipikacinta tina dosa-dosana ngalangkungan kahirupan anu dikurbankeun pikeun anjeunna.

Rajam Stépan

Paul mangrupikeun conto anu kuat ngeunaan naon anu dilakukeun ku cinta Allah dina kahirupan hiji jalma. Sateuacan konversi anjeunna, Paul parah nganiaya urang Kristen. Anjeunna jumeneng nalika Stéroid syahid (Kisah 7,54: 60). Alkitab nerangkeun sikepna: "Tapi Saul resep maotna" (Kisah 8,1). Kusabab anjeunna sadar kana anugerah anu luar biasa anu ditampi pikeun dosa-dosa anu parah di jaman baheula, rahmat tetep janten téma utama dina kahirupan Paulus. Anjeunna minuhan panggilanna pikeun ngabdi ka Yesus: "Tapi kuring henteu nganggap hirup kuring pantes disebatkeun upami kuring ngan ukur ngalengkepan jalan sareng ngalaksanakeun kantor anu kuring nampi ti Gusti Yesus, pikeun nyaksian injil kurnia Allah" (Kisah 20,24).
Dina tulisan Paulus urang mendakan jalinan rahmat sareng bebeneran dina naon anu diajarkeun ku ilham Roh Suci. Kami ogé ningali yén Gusti sacara radikal ngarobah Paul ti ahli hukum anu moody anu nganiaya urang Kristen janten hamba Yesus anu hina. Anjeunna sadar kana dosa nyalira sareng rahmat Gusti nalika nampi anjeunna salaku anakna. Paul ngarangkul rahmat Gusti sareng ngabaktikeun sapanjang hirupna pikeun da'wah, henteu paduli biaya.

Nuturkeun conto Paulus, paguneman urang sareng anu sanésna kedah didasarkeun kana rahmat Gusti anu luar biasa pikeun sadaya jalma dosa. Kecap urang kedah nyaksian yén urang hirup anu teu leupas tina dosa dina ajaran anu panceg ku Gusti. «Anjeunna anu dilahirkeun ku Allah henteu dosa; sabab putra-putra Gusti tetep ka Anjeunna sareng moal tiasa dosa; sabab aranjeunna lahir ti Gusti » (1 Yohanes 3,9).

Upami anjeun pendak sareng jalma-jalma anu hirup sabalikna tina kahadéan Gusti tinimbang ngahukum aranjeunna, anjeun kedah lembut sareng aranjeunna: «A hamba Gusti henteu kedah sengketa, tapi kedah marahmay ka sadaya jalma, ahli dina ngajar, jalma anu tahan jahat tiasa sareng nyempad anu nekad ku lemah lembut. Sugan Gusti bakal ngabantosan aranjeunna pikeun tobat, terang anu leres » (2. Tim. 2,24-25).

Sapertos Paul, jalma-jalma di sakuriling anjeun peryogi patepungan nyata sareng Yesus. Anjeun tiasa ngabantosan patepungan sapertos kitu, anu kalakuan anjeun cocog sareng hakekat Yesus Kristus.

ku Joseph Tkach