Kurniaan Gusti pikeun umat manusa

575 carita kalahiran anu pangahirna Di dunya kulon, Natal mangrupikeun waktos seueur jalma kéngingkeun masihan sareng nampa hadiah. Seleksi kado pikeun baraya sering ngabuktikeun masalah. Kaseueuran jalma mikaresep kado anu pribadi sareng khusus anu parantos dipilih kalayan ati-ati sareng seueur cinta atanapi anu dilakukeun ku dirina. Kitu ogé, Gusti henteu nyawiskeun kado pikeun tukang jajanan pikeun umat manusa dina menit kamari.

«Malah sateuacan nyiptakeun dunya, Al Masih dipilih janten domba kurban, sareng ayeuna, dina ahir waktos anjeunna parantos muncul di bumi ieu kusabab anjeun» (1 Peter 1,20). Sateuacan pondasi dunya ditetepkeun, Gusti masihan rarancang pangarang na anu hébat. Anjeunna ngungkabkeun ka kami ngeunaan 2000 taun ka pengker hadiah anu hadé tina putra na Yesus Kristus.

Gusti anu marahmay pisan ka sadayana sareng nganyatakeun haténa anu gedé, ku kituna anjeunna kalayan seulik ngabungkus putrana nyalira dina kaén sareng nempatkeun anjeunna dina ranjang orok: tapi nyatakeun dirina sareng ngasongkeun bentuk abdi, diakui salaku manusa sareng katingalina janten salaku manusa. Anjeunna ngasongkeun dirina sareng nurut kana maot, leres ka maot dina salib » (Pilipus 2,6-8).
Kami maca di dieu ngeunaan pemberi sareng sajeroning cinta-Na pikeun urang sareng pikeun sadayana umat manusa. Éta ngaleungitkeun ideu yén Gusti éta sesah sareng teu sabar. Dina dunya anu sangsara, konflik bersenjata, nyiksa kakuatan sareng bencana iklim, gampang percanten yén Gusti henteu saé atanapi anu Kristus maot pikeun batur, tapi ngan ukur pikeun kuring. «Tapi rahmat Gusti urang parantos langkung sugih, ngahiji sareng iman sareng cinta anu aya dina Kristus Yesus. Ieu leres-leres sareng leres tina kecap iman: Al Masih Yesus sumping ka dunya pikeun nyalametkeun jalma-jalma dosa, diantara abdi anu munggaran » (1 Timotius 1,15).

Dina Yesus urang mendakan Gusti anu tiasa urang cinta, Gusti anu maha alus, alus tur asih. Teu aya anu dikaluarkeun tina niat Allah pikeun nyalametkeun saha waé tina kurnia-na Yesus Kristus, bahkan anu nganggap dirina anu paling jahat. Éta mangrupikeun kado tebusan pikeun umat manusa anu dosa.

Nalika urang tukeur kado nalika Natal, éta waktos anu hadé pikeun mikirkeun kanyataan yén kurniaan Gusti di Kristus mangrupikeun artos anu langkung ageung tibatan naon anu urang pasihkeun. Éta mangrupikeun tukeur dosa pikeun kaadilan-Na.

Hadiah anu kami karep silih sanés pesen nyata Natal. Ieu mangrupikeun pangemut ngeunaan anugrah anu dipasihkeun ku Allah ka unggal urang. Allah masihan kami rahmat sareng kahadéan salaku hadiah gratis di Kristus. Réspon anu cocog pikeun kado ieu nyaéta pikeun narima éta ngan ukur nolak tinimbang éta. Kado salah ieu kalebet seueur kado anu parobihan hirup sapertos, sapertos hirup abadi, pangapunten, sareng perdamaian spiritual.

Panginten ayeuna mangrupikeun waktos anu pas pikeun anjeun, anu maca, hadiah anu pinunjul anu tiasa dipasihkeun ku Gusti, nganuhunkeun kalayan nampi kado Putra-Na Yesus Kristus. Ieu téh Yesus Kristus anu bangkit anu hoyong hirup dina anjeun.

ku Eddie Marsh