MENGUTUT HIDUP


Sare sareng teu putus asa?

Héran pisan heran Martin Luther dina surat ka réncang na Philip Melanchthon ngadorong anjeunna: Janten dosa sareng ngantosan dosa langkung kuat, tapi langkung kuat tibatan dosa nyaéta kapercayaan anjeun ka Kristus sareng girang Kristus yen anjeunna dosa. geus nungkulan maot sareng dunya. Dina glance kahiji, paménta sigana luar biasa. Pikeun ngartos peringatan Luther, urang kedah ngauntungan dina kontéks. Luther henteu hartosna dosa ...

Saha Nicodemus?

Salami hirupna di bumi, Isa narik perhatian seueur jalma penting. Salah sahiji jalma anu paling émut nyaéta Nicodemus. Anjeunna mangrupikeun anggota Majelis Tinggi, sakelompok ulama ilmiah anu nyalib Yesus sareng partisipasi bangsa Romawi. Nicodemus ngagaduhan hubungan anu pohara bénten sareng Jurusalamet urang - hubungan anu ngarobih anjeunna lengkep. Nalika anjeunna munggaran papanggih Yesus, anjeunna lulus ...

Aya hiji hukuman anu langgeng?

Naha anjeun kantos ngagaduhan alesan pikeun ngahukum anak anu henteu patuh? Naha anjeun kantos nyatakeun yén hukumanana moal pernah tungtungna? Kuring ngagaduhan sababaraha patarosan pikeun urang sadayana anu ngagaduhan murangkalih. Ayeuna mangrupikeun patarosan anu kahiji: Naha anak anjeun kantos henteu patuh? Sakali, cokot sakedik mikir upami anjeun teu yakin. Oke, upami anjeun parantos ngawaler enya sapertos sadaya kolotna anu sanés, ayeuna urang sumping ka patarosan anu kadua: ...

Isa ngadawuh, Kami bebeneran

Dupi anjeun kantos kedah ngajelaskeun saha anjeun terang sareng bajoang mendakan kecap anu leres? Éta parantos kajantenan ka kuring sareng kuring terang yén batur parantos karasa cara anu sami. Urang sadaya gaduh babaturan atanapi kenalan anu hartosna sesah tiasa dicarioskeun. Yesus teu aya masalah sareng éta. Anjeunna sering jelas, bahkan nalika sumping ngajawab pananya "Saha anjeun?" Abdi khususna tempat salah ...

Tuh buah anu hadé

Al Masih teh anggur, Kami cabang! Anggur geus dipanén pikeun nyieun anggur salami rébuan taun. Ieu mangrupikeun prosés anu lengkep sabab butuh masterar dialaman anu séhat, taneuh anu saé sareng waktosna anu sampurna. Pruners pakebonan anggur sareng ngabersihkeun anggur sareng ningali ripening buah anggur pikeun nangtukeun waktosna pasti panen. Teu aya pagawéan anu saé, tapi upami sadayana cocog, éta ...

Gusti ogé mikanyaah ka ateis

Unggal waktos diskusi iman aya di palayan, abdi heran naha katingalna para mukmin karasa di karugian. Para mukmin katingalina nunjukkeun yén atheis ogé ngagaduhan bukti éta kajaba para mukmin suksés nguciwakeun aranjeunna. Kanyataanna nyaéta, sanésna, mustahil pikeun atheis ngabuktikeun yén Tuhan teu aya. Ngan kusabab anu percaya, teu ngayakinkeun ateis ngeunaan ayana Tuhan ...

Identitas di Kristus

Kalolobaan jalma leuwih 50 bakal nginget Nikita Khrushchev. Anjeunna karakter anu warni, ribut anu, salaku pamimpin tilas Uni Soviét, ngabantingkeun sapatu dina podium nalika anjeunna nyarios ka Majelis Umum PBB. Anjeunna ogé ogé terang pikeun panjelasan yén manusa munggaran di awang-awang, kosmonaut Rusia Yuri Gagarin "terbang di angkasa tapi ningal aya dewa aya". Pikeun Gagarin nyalira ...

Sedengna nyaeta pesen

Élmuwan sosial ngagunakeun kecap anu pikaresepeun pikeun ngajelaskeun waktos urang cicing. Anjeun panginten kedah nguping kecap "premodern", "modern" atanapi "postmodern". Mémang, aya anu nyebutkeun waktos urang cicing di dunya pasanggrahan. Élmu sosial ogé ngajukeun téknik anu béda pikeun komunikasi anu épéktip pikeun tiap generasi, nya éta anu "pembina", "boomer", "busters", "X-ers", "Y-ers", "Z-ers" ...

Datang sareng inum

An einem heissen Nachmittag arbeitete ich als Teenager mit meinem Grossvater im Apfelgarten. Er bat mich, ihm den Wasserkrug zu bringen, damit er einen grossen Schluck «Adam's Ale» (bedeutet reines Wasser) trinken konnte. Das war sein blumiger Ausdruck für frisches stilles Wasser. So wie reines Wasser physisch erfrischt, belebt Gottes Wort unseren Geist, wenn wir uns in einem spirituellen Training befinden. Beachten Sie die Worte des Propheten Jesaja: «Denn…