Hirup dina kaayaanana

458 hirup gedé «Al Masih sumping nyandak aranjeunna hirup - kahirupan dina pinuh» (Yohanes 10:10). Naha Yesus ngajanjikeun anjeun kahirupan anu langkung ageung kana kakayaan sareng kamakmuran? Naha leres waé pikeun nyangking masalah dunya di payuneun Gusti sareng nyuhungkeun aranjeunna ti anjeunna? Upami anjeun gaduh langkung material material, naha anjeun ngagaduhan langkung iman sababna dikaluarkeun?

Saur Isa, "Waspada-ati-ati ka sadaya karep; sabab teu aya anu hirup tina gaduh seueur barang » (Lukas 12,15). Nilai kahirupan urang henteu diukur numutkeun kana kasugihan material kami. Sabalikna, tibatan ngabandingkeun barang-barang urang ku anu sanés, urang mimiti kedah milari Karajaan Allah sareng henteu hariwang ngeunaan perawatan duniawi. (Mateus 6,31: 33).

Paul hususna pangaweruh ngeunaan hirup anu pinuh. Henteu paduli naha anjeunna dihina atanapi dipuji, peurihna pinuh atanapi gerak kosong, anjeunna aya di komunitas sosial atanapi anjeunna menderita waé, anjeunna salawasna wareg sareng ngahatur nuhun ka Gusti dina unggal kaayaan (Filipi 4,11-13; Epesus 5,20). Hirupna nunjukkeun ka urang yén urang nampi kahirupan anu ngaleuurkeun paduli kaayaan hirup finansial sareng emosional urang.

Yesus nyarioskeun ka urang alesan kunaon anjeunna sumping ka bumi ieu. Anjeunna nyarioskeun kahirupan ka nu lengkep sareng hartosna hirup di kalanggengan. Frase "nepi ka pinuh" asalna tina basa Yunani (gr. perissos) sareng hartosna «neraskeun; langkung; saluareun sadaya massa »sareng nujul kana kecap inconspicuous leutik« kahirupan ».

Yesus henteu ngan ukur janji urang kahirupan anu bakal datang dina pinuh, tapi parantos masihan ka urang ayeuna. Nya ku ayana dina urang nambihan hiji hal anu ageung pikeun ayana urang. Kusabab ayana dina kahirupan urang, kahirupan urang janten pantes hirup sareng nomer dina akun bank urang pindah kana latar.

Dina Yohanes bab sapuluh, éta perkawis angon anu hiji-hijina jalan ka bapa. Penting pikeun Yesus yén urang gaduh hubungan anu hadé sareng positif sareng Bapa Surgawi, sabab hubungan ieu mangrupikeun dasar kahirupan anu cekap. Kami henteu ngan ukur mertahankeun hirup langgeng ngalangkungan Yesus, tapi urang tiasa ngawangun hubungan anu caket sareng Gusti Allah ngalangkungan anjeunna.

Jalma ngahubungkeun kakayaan material sareng harta sareng kakayaan, tapi Gusti nunjukkeun kami ka sudut pandang anu béda. Hirupna ageung pikeun urang sarat dipenuhan ku cinta, kabagjaan, perdamaian, kasabaran, kahadean, kahadean, iman, kaagungan, panguasaan diri, kaasih, rendah diri, kasederhanaan, kakuatan karakter, hikmah, semangat, martabat, optimis, percaya diri, kajujuran sareng luhur sadayana sareng hubungan hirup sareng anjeunna. Aranjeunna henteu kéngingkeun hirup anu lumayan ngalangkungan kekayaan material, tapi éta dipasihkeun ku Allah upami urang ngantepkeun aranjeunna hadiah. Beuki anjeun muka haté ka Gusti, beuki hirup anjeun janten.

ku Barbara Dahlgren


pdfHirup dina kaayaanana