Anggo kado waktos

anggo hadiah na waktos urang Dina tanggal 20 Séptémber, urang Yahudi ngagungkeun Taun Anyar, festival anu gaduh seueur hartos. Janten hiji ngagungkeun awal siklus taunan, miélingkeun ciptaan Adam sareng Hawa sareng éta ogé miélingan nyiptakeun jagat raya, anu kalebet awal waktos. Nalika maca ngeunaan waktos, kuring émut waktosna ogé ngagaduhan sababaraha hartos. Anu mangrupikeun waktos éta mangrupikeun asset anu ngagaduhan jutawan sareng beggars dina waktos anu sareng. Urang sadaya gaduh 86.400 detik sadinten. Tapi kusabab urang moal tiasa ngahemat aranjeunna (Waktos teu tiasa ditarik atanapi ditarik deui), patarosan timbul: «Kumaha carana kami nganggo waktos anu sayogi pikeun kami?»

Ajén waktosna

Paul sadar kana nilai waktos sareng ngadorong urang Kristen supaya "mésér waktos" (Ef. 5,16). Sateuacan urang caketkeun kana harti ayat ieu, kuring hoyong bagikeun sajak sareng anjeun anu ngagambarkeun nilai waktos hébat:

Ngalaman nilai waktos

Pikeun milarian nilai sataun, naros ka murid anu gagal dina ujian akhirna.
Pikeun milarian nilai sabulan, naros ka hiji ibu anu ngalahirkeun teuing anak.
Pikeun ningali nilai saminggu, naroskeun redaktur koran mingguan.
Pikeun milarian nilai sajam, naroskeun para pecinta anu ngantosan silih ningali.
Pikeun terang niléy hiji menit, tanyakeun ka batur anu teu sasar, karéta, atanapi penerbangan na.
Pikeun terang nilai sadetik, tanyakeun ka batur anu ngagaduhan kacilakaan.
Pikeun terang nilai millisecond, tanyakeun ka batur anu meunang medali pérak di Olimpiade. Waktosna teu ngantosan saha waé.
Kumpulkeun unggal moment anu anjeun gaduh, sabab penting.
Bagikeun ku batur anu khusus tur éta bakal langkung berharga.

(Panulis teu dipikanyaho)

Sakumaha waktos dibésér?

Dina hal waktos, pantun ieu nyababkeun hiji titik anu Paulus nunjukkeun cara anu sami dina Efesus 5. Aya dua kecap dina Perjangjian Anyar anu ditarjamahkeun tina basa Yunani kanggo diical. Salah sahijina nyaéta agorazo, anu patali sareng mésér barang di pasar normal (agora) nyaritakeun. Anu séjén nyaéta exagorazo, anu ngarujuk kana mésér barang di luareunna. Paul ngagunakeun kecap exagorazo dina Ef. 5,15-16 sareng nyarankeun kami: «Perhatoskeun kumaha hirup; ulah kalakuan wijaksana, tapi coba janten wijaksana. Nyita unggal kasempetan pikeun ngalakukeun hadé dina waktos goréng ieu »[New Life, SMC, 2011]. Dina tarjamahan Luther taun 1912 éta nyarios "ngagaleuh waktos." Sigana Paulus hoyong pangjurung urang ngagaleuh waktos di luar kajadian pasar normal.

Kami henteu wawuh pisan sareng kecap "buy out". Dina bisnis kahirupan éta dipikaharti salaku "mésér kosong" atanapi dina arti "ngarumuskeun". Upami jalma teu tiasa mayar hutangna, aranjeunna tiasa ngajantenkeun perjanjian pikeun nyéwa diri salaku abdi ka jalma anu ngahutang aranjeunna dugi hutangna dibayar. Palayananna ogé tiasa ditungtungan sateuacanna upami aya anu mayar hutang di tempatna. Upami jalma anu utang, mésér ngaluarkeun jasa ku cara ieu, prosés ieu disebat "micu atanapi panebus".

Nilai-nilai ogé tiasa dipicu - sapertos anu urang terang ti toko pajak ayeuna. Di hiji sisi, Paul masihan kami ngagunakeun atanapi mésér waktos. Di sisi anu sanés, dumasar kana kontéks instruksi Paulus, urang ningali yén urang kedah janten pengikut Yesus. Paulus nyarioskeun ka urang ngartos yén urang kedah konséntrasi kana anu mésér waktos kanggo urang. Dalil-dalilna henteu miceunkeun waktos dina hal-hal sanés anu ngajantenkeun urang fokus kana Yesus sareng padamelan anu Diajak anjeunna laksanakeun.

Ieu mangrupikeun koméntar kana Efesus 5,16:1 tina Jilid tina »Wuest's Word Studies in Greek New Testament:

"Meuli kaluar" asalna tina kecap Yunani exagorazo (ἐξαγοραζω), sareng hartosna «mésér kaluar». Di bagian tengah, anu dianggo di dieu, hartosna "mésér pikeun diri atanapi kanggo kapentingan anjeun nyalira." Ngomongkeun sacara metaphorically, éta hartosna "nangkep unggal kasempetan pikeun kapinteran anu suci sareng suci pikeun ngalakukeun kahadéan," ku kituna kasabaran sareng amal soleh mangrupikeun cara pembayaran anu ku urang ngalaksanakeun waktos " (Thayer). "Waktu" henteu kronologis (χρονος), hartosna "waktos sapertos kitu", tapi kairos (conto), «waktos anu dianggap janten waktos jangka waktu anu strategis, pas, waktosna sareng nguntungkeun». Hiji henteu kedah narékahan pikeun ngagunakeun waktos sapertos sakaligus-kitu, tapi pikeun ngamangpaatkeun kasempetan anu aya.

Kusabab waktos sacara normal teu tiasa dianggap salaku komoditas anu sacara harfiah tiasa dipésér, urang ngartos pernyataan Paul sacara kiasan, anu hartosna hartosna urang kedah nganggo anu paling hadé pikeun kaayaan anu aya. Upami urang ngalakukeun éta, waktuna urang bakal ngagaduhan langkung artos sareng artos na ogé bakal "mayar".

Waktu mangrupikeun hadiah ti Gusti Allah

Salaku bagian tina ciptaan Gusti, waktos mangrupikeun kado pikeun urang. Sababaraha ngagaduhan seueur deui sareng sababaraha kirang. Kusabab kamajuan médis, kageulisan genetik anu saé, sareng berkah Gusti, seueur ti urang bakal langkung ti 90 umur sareng malah bakal langkung ti 100 taun. Urang nembé nguping ti hiji lalaki di Indonésia anu maot dina yuswa 146! Henteu janten masalah sabaraha waktos Gusti masihan urang, sabab Yesus mangrupikeun Gusti tina waktosna. Ngaliwatan jelmaan, Putra langgeng Allah sumping ti kalanggengan ka waktos. Ku sabab éta, pangalaman Yesus nyiptakeun waktos anu béda ti waktos urang. Waktu diciptakeun urang terbatas dina durasi, sedengkeun waktos na Gusti teu aya wates di luar ciptaan. Waktu Allah henteu kabagi kana bagian, sakumaha ogé sareng urang, anu baheula, ayeuna sareng ka hareup. Waktos Gusti ogé ngagaduhan kualitas anu béda-béda - tipeu waktos anu teu tiasa urang ngarti. Naon anu bisa urang laksanakeun mangrupikeun (sareng kedah) hirup dina waktos urang, sareng kapastian yén urang bakal nyumponan Pencipta sareng Panebus dina waktosna, kalanggengan.

Entong nganggo runtah sareng waktos anu leres

Nalika urang nyarioskeun metaphorically ngeunaan waktos sareng nyarioskeun sapertos "ulah runtah waktos", urang hartosna cara anu urang tiasa leungit ngagunakeun waktos anu leres. Éta kajadian nalika urang ngajantenkeun batur atanapi ngajantenkeun waktos urang pikeun hal anu teu aya gunana pikeun urang. Ieu sacara dikedalkeun sacara kiasan, hartosna naon anu hoyong Paulus ka urang: "Pasihan waktosna". Anjeunna ayeuna nyarankeun urang henteu nyalahgunakeun atanapi runtah waktos ku cara anu nyababkeun urang gagal nyumbang kana naon anu berharga pikeun Gusti Allah sareng urang Nasrani.

Dina kontéks ieu, sabab ngeunaan "mésér waktos", urang kedah émut yén wanci tiheula ngasupan deui sareng diampurkeun deui ku pangampunan Gusti ngalangkungan putrana. Teras we teras mésér waktos kalayan nganggo waktos urang leres pikeun nyumbang kana hubungan anu tumuwuh sareng Gusti sareng silih. Ieu mésér waktos kalangkung mangrupikeun kurniaan Gusti urang. Nalika Paulus nyarankeun ka urang di Efesus 5,15 pikeun "awas pisan kumaha urang hirup kahirupan urang, sanés sapertos barang wijaksana tapi salaku jalma wijaksana," anjeunna ngalebetkeun urang nyandak kasempetan waktos anu masihan urang ka Allah pikeun ngahargaan.

Misi kami »antara waktos»

Gusti parantos masihan waktos ka urang pikeun leumpang dina cahaya-Na, pikeun nyandak bagian dina pelayanan ti Roh Suci sareng Yesus dina mindahkeun misi payun. Pikeun ngalakukeun ieu urang parantos dipasihan "waktos antara jaman" Advent Kristus anu kahiji sareng anu kadua. Misi urang dina waktos ayeuna nyaéta ngabantosan jalma sanés dina milarian sareng élmu ngeunaan Gusti sareng ngabantosan aranjeunna hirup anu iman sareng cinta, ogé dina kayakinan yakin yén Gusti bakal akhirna sagala ciptaan parantos mésér sapinuhna, anu kalebet waktos. Kuring ngadoa yén urang dina GCI bakal mésér waktos anu dipasihkeun ku Gusti ku urang sacara satia hirup sareng ngembarkeun injil tina badami Allah di Kristus.

Dina sukur pikeun kersaning Gusti tina waktos sareng abadi,

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfAnggo kado waktos urang