Pangalusna Natal hadir

319 anu pangsaéna Natal Unggal taun tanggal 25 Désémber, Kristen nyebrangan ngalahirkeun Yesus, Putra Allah, lahir tina Virgin Mary. Alkitab henteu ngandung tanggal kalahiran. Kalahiran Yesus sigana henteu lumangsung dina usum usum nalika urang ngagungkeun éta. Lukas ngalaporkeun yén Kaisar Augustus maréntahkeun yén warga ti sakumna dunya Romawi didaptarkeun dina daptar pajeg (Lukas 2,1) sareng "sadayana angkat ka kota, sadayana angkat ka kota na", kalebet Yusuf sareng Maria, anu nuju hamil (Lukas 2,3-5). Sabagian ulama parantos tanggal ulang taun Yesus saleresna dina awal usum gugur tinimbang usum tiris. Tapi henteu paduli kapan persis poé kalahiran Yesus kanggo ngagungkeun kalahiran-Na, éta pasti sia.

Tanggal 25 Désémber méré urang kasempetan pikeun mémutan hiji waktos anu saé dina sajarah manusa: dinten Jurusalamet urang lahir. Penting pikeun émut yén ulang taun Kristus henteu lekasan sareng carita Natal. Unggal taun hirupna pondok, anu ditungtungan ku pupusna dina salib sareng kebangkitan anjeunna sareng naék ka sawarga, Yesus nyiptakeun milangkala milangkala bumi. Anjeunna cicing diantara urang sataun demi taun. Anjeunna henteu ngan ukur sumping dina ulang taun kahijina - anjeunna cicing salaku manusa diantara urang sapanjang hirupna. Anjeunna sareng urang dina unggal ulang taun hirupna.

Kusabab Yesus Kristus duanana manusa anu lengkep sareng manusa anu lengkep, urang terang yén Anjeunna pinuh ngartos urang. Anjeunna terang urang ka luar; Anjeunna terang naon hartosna karasa ngilu, tiris sareng lapar, tapi ogé kabagjaan di bumi. Anjeunna ngambekan hawa anu sami, lumampah di bumi anu sami, ngagaduhan badan anu sami sareng anu urang lakukeun. Hirupna sampurna di bumi mangrupikeun modél cinta pikeun sadayana sareng paduli sareng anu mikabutuh sareng ngalaksanakeun jasa sadayana pikeun Gusti.

Warta anu pangsaéna dina carita Natal nyaéta: Yesus hadir ayeuna! Suku-Na henteu deui meunang kotor sareng nyeri kusabab awakna ayeuna diagungan. Scars ti salib na masih aya; stigmata na nya mangrupikeun tanda cinta-Na pikeun urang. Pikeun iman urang salaku urang Kristen sareng pikeun misi urang di GCI / WKG, éta penting yén urang gaduh pendepok sareng wakil Yesus anu lahir hiji manusa, anu hirup salaku manusa sareng anu maot salaku mahluk manusa pikeun nebus kami . Kebangkitan na anu masihan urang yakin yén urang ogé bakal kabangkitan sareng ngabagéakeun kulawarga kulawarga margi anjeunna maot pikeun urang.

Kami mendakan salah sahiji bagian dina Perjanjian Old anu ngaramalkeun kalahiran Yesus dina Yesaya 7,14: «Éta sababna Pangéran nyalira bakal masihan anjeun tanda: Lah, parawan nuju hamil sareng bakal ngalahirkeun putra lalaki, anu bakal dingaranan Immanuel. » Immanuel mangrupikeun basa Ibrani sareng hartosna "Gusti sareng urang", anu ngingetan urang saha Isa. Anjeunna Allah anu turun, Gusti diantara urang, Gusti anu terang kasusah sareng kabahagiaan urang.

Kanggo kuring, kado anu pangpentingna dina Natal ieu mangrupikeun mémori yén Yesus sumping sakali sareng sadayana, sareng henteu ukur ulang taun. Anjeunna cicing salaku jalma sapertos anjeun sareng kuring. Anjeunna pupus salaku manusa sahingga urang tiasa gaduh hirup langgeng ngalantarankeun Anjeunna. Ngaliwatan nitis (Nitis) Yesus ngahiji sareng urang. Anjeunna janten salah sahiji urang supados urang tiasa aya dina kulawarga Allah sareng Anjeunna.

Éta mangrupikeun inti pesen urang di Grace Communion International / WKG. Kami ngagaduhan harepan kusabab urang gaduh Yesus, Putra Allah, anu hirup di bumi sapertos anu ayeuna urang. Hirup sareng ajaran anu masihan urang pedoman, sareng pupusna sareng kebangkitan masihan kasalametan urang. Kami ngahijikeun kumargi urang di dinya. Upami anjeun ngadukung GCI / WKG finansial, anjeun ngadukung panyebaran Injil ieu: Kami ditebus ku Allah anu dipikacinta pisan ka anjeunna ngutus putrana ngan ukur pikeun dilahirkeun manusa, pikeun hirup manusa, pikeun urang pikeun paeh korban naékna sareng nawiskeun kahirupan anyar di urang. Éta anu jadi dadasar pikeun usum perayaan ieu sareng alesan kunaon urang ngagungkeun.

Kuring ngaharepkeun anjeun bakal gabung ka urang sasih ieu ku urang tiasa ngagungkeun babarengan naon anu kami terus-terusan di ajak, nyaéta aya hubunganana sareng Gusti anu ngarti ka urang. Kalahiran Yesus mangrupikeun hadir Natal anu munggaran, tapi ayeuna urang ngagungkeun ulang taun Kristus unggal taun margi anjeunna tetep sareng urang. Nya, Roh Suci hirup dina sagala panerusna. Anjeunna salawasna sareng urang.

Kuring miharep anjeun Natal anu rahayu dina Kristus!

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfPangalusna Natal hadir