Lasarus kaluar!

531 lazarus kaluar Naha anjeun terang carita ngeunaan Yesus anu ngangkat Lasarus tina maot? Ieu mujijat anu luar biasa anu nunjukeun urang yén Yesus boga kakuatan pikeun ngangkat urang tina maot ogé. Tapi aya seueur deui kanggo carita, sareng Johannes nyarioskeun sababaraha detail anu gaduh hartos anu langkung jero pikeun urang ayeuna.

Hayu urang perhatosan cara Johannes nyarioskeun carita ieu. Lasarus sanes hiji penduduk di Yudéa anu teu dipikanyaho - anjeunna dulurna Marta sareng Maria, Maria anu dipikacinta Yesus ku anjeunna anu tuang tuang minyak minyak séhat dina sukuna. Si sadulur nimbalan Yesus: "Gusti, lah, anu diasihkeun anjeun gering" (tina Yohanes 11,1: 3). Pikeun kuring, ieu héran sapertos ceurik kanggo tulung, tapi Isa henteu sumping.

Naha anjeun sakapeung raos sapertos Gusti anu reureuh waleran na? Éta pasti kajantenan ka Maryam sareng Marta, tapi reureuh henteu hartosna yén Yesus henteu resep kana aranjeunna, tapi rada anjeunna ngagaduhan rencana anu sanés sabab anjeunna tiasa ningali hiji hal anu aranjeunna henteu ningali. Nalika éta tétéla, Lasarus parantos maot ku dugi ka utusan-utusan dugi ka Yesus, saurna bilih panyakit ieu moal di maot. Naha anjeunna salah? Henteu, kusabab Yesus katingali saluareun pupusna sareng dina hal ieu terang yén maot henteu janten tungtung carita, anjeunna terang yén tujuanna pikeun ngamulyakeun Gusti sareng Putra-Na (Ayat 4). Nanging, anjeunna ngadamel murid-murid nyangka yén Lasarus moal maot. Ieu mangrupikeun pelajaran ogé kanggo urang, kumargi urang henteu ngartos naon hartosna Yesus leres.

Dua dinten saatos, Yesus kaget murid-muridna sareng saran pikeun balik ka Yudea. Aranjeunna henteu ngartos naha Yesus hoyong uih deui ka zona bahaya, ku kituna Yesus ngawaler nganggo koméntar anu énggal ngeunaan jalan dina cahaya sareng awal gelap. Teras anjeunna nyebatkeun ka aranjeunna: "Lasarus, balad urang, keur bobo, tapi kuring bakal hudang anjeunna" (Ayat 11).

Murid-murid katingalina biasa pikeun sifat-sifat misterius tina sababaraha ucapan Yesus sareng mendakan jalan muter pikeun seueur inpormasi. Aranjeunna nunjuk yén harti literal henteu aya akal. Upami anjeunna bobo, anjeunna bakal hudang nyalira, janten naha urang kedah ngadamel kahirupan urang ku jalan ka ditu?

Yesus ngajelaskeun: "Lasarus maot", sareng salajengna: "Kuring bungah yén kuring henteu acan aya". Naha? "Supados anjeun percanten". Yesus bakal ngadamel mukjizat anu langkung pikasieuneun tibatan upami anjeunna ngan ukur ngaleungitkeun pupusna anu gering. Kaajaiban éta henteu ngan ukur hirupkeun deui Lazarus - ngan éta anu Yesus terang naon anu lumangsung kira-kira 30 kilométer jarakna sareng aranjeunna sareng anu bakal kajadian ka anjeunna dina waktos anu caket.

Anjeunna gaduh lampu anu aranjeunna henteu tiasa ningal - sareng terang ieu wangsit anjeunna sareng maotna sareng kabangkitan di Yudea. Anjeunna dina kadali lengkep acara. Anjeunna tiasa dicegah néwak éta upami hoyong; anjeunna tiasa ngeureunkeun sidang dina hiji kecap, tapi henteu. Anjeunna mutuskeun pikeun ngalakukeun naon anu datang ka bumi.

Lalaki anu masihan maot pikeun paéh siap masihan nyalira nyalira ka jalma-jalma kusabab anjeunna ngagaduhan kakawasaan ngalangkungan pati, bahkan maotna sorangan. Anjeunna sumping ka bumi ieu salaku fana fana sahingga anjeunna tiasa maot, sareng anu katingali tragedi dina pangamatan dangkal parantos kajantenan pikeun kasalametan urang. Kuring henteu hoyong ngabantah yén unggal tragedi anu kajantenan leres-leres direncanakeun atanapi saé ku Gusti, tapi kuring yakin yén Gusti tiasa ngaluarkeun kahadéan tina hal anu goréng sareng anjeunna ningali kanyataan anu urang teu tiasa ningali.

Anjeunna katingali saluareun maot sareng ngontrol kajadian anu ayeuna langkung-langkung - tapi biasana henteu katingali ku urang sapertos anu ka murid-murid éta. Kami ngan ukur teu tiasa ningali gambar gedé sareng sakapeung urang titajong. Urang kedah percanten ka Gusti pikeun ngalakukeun hal-hal sakumaha cara anjeunna panginten.

Yesus sareng murid-murid na angkat ka Betania sareng diajar yén Lasarus parantos naék dina kuburan opat dinten. Adicara pamakaman anu dilakukeun sareng pamakaman anu lami pisan - sareng tungtungna dokter parantos liwat! Saur Marta, panginten sareng sakedik putus sareng cilaka: "Gusti, upami anjeun parantos didieu, adi kuring moal maot" (Ayat 21). Urang nelepon anjeun sababaraha dinten ka pengker sareng upami anjeun kantos sumping maka Lasarus bakal tetep hirup.

Kuring ogé bakal kuciwa - atanapi, langkung pas, nguciwakeun, ambek, histeris, putus - naha anjeun henteu? Naha Yesus ngantep adina maot? Leres naha? Urang sering naroskeun patarosan anu sami ayeuna - naha Gusti ngantepkeun abdi anu dipikacinta maot? Naha anjeunna ngijinkeun ieu atanapi anu bencana? Upami teu aya jawabanana, urang kaleresan ngajauhkeun ti Allah. Tapi Maria sareng Marta, sanaos kuciwa, nyeri, sareng sakedik bendu, henteu ngancik. Marta ngagaduhan anu langkung saé-harepan - anjeunna ningali lampu sakedik: "Tapi bahkan ayeuna kuring terang: Naon anu anjeun nyuhunkeun ti Allah, Gusti bakal masihan anjeun" (Ayat 22). Panginten anjeunna ngira yén nyungkeun jadianana bakal janten sakedik teuing, tapi anjeunna nunjukkeun hiji hal. "Lasarus bakal hirup deui," saur Yesus sareng Marta ngawaler: "Kuring terang pisan yén anjeunna bakal dibangkitkeun" (tapi kuring ngarepkeun saeutik tadi). Saur Isa, "Ieu saé, tapi naha anjeun terang yén kuring kebangkitan sareng hirup? Upami anjeun percanten ka abdi, anjeun moal kantos maot. Naha anjeun pikir na? "

Marta teras nyarios dina salah sahiji pernyataan iman anu paling saé dina sadayana Alkitab: "Leres, kuring percanten yén. Anjeun mangrupikeun Putra Allah" (Ayat 27).

Hirup sareng kebangkitan ngan ukur tiasa dipanggihan dina Kristus - tapi naha urang tiasa percanten ayeuna anu dicarioskeun ku Yesus? Naha urang leres-leres percaya yén "saha waé anu cicing di dinya sareng percaya ka kuring, moal bakal maot?" Kuring miharep urang sadayana tiasa ngartos ieu, tapi kuring terang pasti yén kahirupan anyar bakal muncul dina kebangkitan anu moal tungtungna.

Urang sadaya maot dina jaman ieu, sapertos Lazarus sareng Yesus, tapi Yesus bakal ngangkat urang. Urang maot, tapi pikeun urang ieu sanés tungtung carita, sapertos ieu sanés tungtung carita Lasarus. Marta indit pikeun nyandak Maria sareng Maria sumping ka Yesus nangis. Yesus ogé ceurik. Naha anjeunna nangis nalika anjeunna terang Lazén bakal hirup deui? Naha John nyerat ieu nalika Johannes terang yén kabagjaan hirup "caket di juru"? Kuring henteu terang - Abdi henteu terang naha kunaon kuring nangis, bahkan dina kaayaan anu senang.

Tapi kuring pikir pernyataan éta yén éta oké pikeun ceurik di pamakaman, sanaos urang terang yén jalma ieu bakal digedékeun pikeun kahirupan anu abadi. Yesus jangji yén urang moal pernah maot, sareng maot tetep aya.

Pupusna masih aya musuh. Anjeunna tetep mangrupikeun hal di dunya ieu anu sanés bakal aya dina kalanggengan. Kami sakapeung ngalaman waktos kasedih anu jero, sanaos Yesus mikacinta urang. Nalika urang ceurik, Isa ceurik sareng kami. Anjeunna tiasa ningali kasedihan urang dina jaman ieu, sapertos anjeunna tiasa ningali kabagjaan di masa depan.

"Angkat batu ngajauhan," saur Yesus, sareng Mary ngagentos anjeunna: "Moal bakal bau busuk kumargi parantos maot dina opat dinten."

Naha aya anu aya dina kahirupan anjeun anu amoy, aya anu anjeun teu hoyong Yesus ngalaan "ku batu ngagulung?"

Aya hal sapertos kieu dina kahirupan dulur, hal anu urang hoyong resep disumputkeun. Kadang Yesus gaduh rencana anu sanés kumargi anjeunna terang ngeunaan hal anu urang henteu terang sareng urang ngan ukur tiasa percanten ka anjeunna. Jadi aranjeunna ngagulung batu jauh sareng Yesus ngado'a sareng nyauran: "Lasarus, kaluar!" "Jeung almarhum kaluar," ngalaporkeun Johannes - tapi anjeunna henteu deui maot. Anjeunna dihijikeun sapertos lalaki anu maot ku kail, tapi anjeunna angkat. "Kantong anjeunna," saur Yesus, "sareng ngantepkeun anjeunna!" (Ayat 43-44).

Telepon Yesus ogé nuju ka rohani anu maot ayeuna sareng sababaraha di aranjeunna ngadangu sora na kaluar tina kuburan na. Aranjeunna kaluar tina bau, tina pola pikir egois anu ngakibatkeun pati. Naon anu anjeun kedahkeun Anjeun peryogi jalma pikeun ngabantosan anjeun ngaleungitkeun baju anjeun pikeun ngaleungitkeun cara pikir anu épék anu gampang pisan. Éta mangrupikeun salah sahiji tugas garéja. Urang ngabantosan jalma pikeun ngagulung batu, sanaos bahas, sareng urang ngabantosan jalma anu ngabales sauran Yesus.

Naha anjeun ngadangukeun sauran Yesus pikeun sumping ka anjeunna? Waktosna medal tina "kuburan" anjeun Meureun anjeun terang saha waé anu ditelepon ku Yesus? Waktosna ngabantosan anjeunna ngagulingkeun batu. Ieu mangrupikeun hal anu badé dipikirkeun.

ku Joseph Tkach