Carita kalahiran pangageungna

carita kalahiran anu pangahirna Nalika kuring lahir di Pensacola, Rumah Sakit Angkatan Laut Florida, teu aya anu terang yén kuring dina posisi breech dugi ka kuring nyepeng tungtung salah. Kira-kira unggal 20 orok henteu kantos terbentang dina rahim teu lami sateuacan kalahiran. Untungna, posisi breech henteu sacara otomatis hartosna éta orok kedah dibawa ka dunya kalayan bagian caesarean. Dina waktos anu sami, teu lami sateuacan kuring lahir sareng henteu aya komplikasi salajengna. Acara ieu masihan kuring gelaran "bangkong sukuna".

Sadayana kagungan carita ngeunaan kalahiranna. Barudak resep diajar langkung seueur ngeunaan kalahiran sorangan sareng ibu-ibu resep nyarios sacara rinci kumaha barudakna dilahirkeun. Kalahiran mangrupikeun mujijat sareng sering nyababkeun lawon pikeun panon jalma anu ngagaduhan pangalaman.
Sanaos kalolobaan kalahiran ngiringan gancang dina mémori, tacan aya kalahiran anu moal dipakupikeun. Ti luar, kalahiran ieu biasa, tapi pentingna dirasa sakuliah dunya sareng masih gaduh dampak pikeun sadayana umat manusa di dunya.

Nalika Yesus ngalahir, anjeunna janten Immanuel - Gusti sareng urang. Dugi dugi ka Yesus sumping, Gusti ngan ukur sareng urang dina cara anu tangtu. Anjeunna sareng umat manusa dina pilar méga siang sareng pilar seuneu ku wengi sareng anjeunna sareng Musa dina rungkun anu ngaduruk.

Tapi kalahiranna salaku manusa ngajantenkeun anjeunna tiasa kasét. Kalahiran ieu ngababarkeun anjeunna panon, ceuli sareng sungut. Anjeunna tuang sareng urang, anjeunna ngobrolkeun kami, anjeunna ngupingkeun kami, anjeunna seuri sareng nyabak kami. Anjeunna ngajerit sareng ngalaman nyeri. Ngaliwatan sangsara sareng sedih sorangan, anjeunna tiasa ngartos penderitaan sareng sedih urang. Anjeunna sareng urang sareng anjeunna salah sahiji urang.
Ku janten salah sahiji urang, Yesus ngajawab keluhan anu langgeng: "Teu aya anu ngartos kuring". Dina surat ka Ibrani Yesus dijelaskeun salaku Imam Agung anu simpati sareng urang sareng ngartos urang kusabab anjeunna ngalaman ka godaan anu sami sapertos urang. Tarjamahan tukang daging nempatkeun ieu ku cara kieu: «Kusabab urang gaduh Imam Agung anu hébat, Yesus, Putra Gusti, anu parantos ngalangkungan langit, hayu urang cekel kana pangakuan. Kusabab urang henteu ngagaduhan Imam Agung anu henteu tiasa sangsara ku kalemahan urang, tapi anu parantos diusahakeun dina sagala anu sapertos urang, tapi tanpa dosa » (Ibrani 4,14: 15).

Mangrupikeun panipuan anu lega sareng tipu daya yen Gusti cicing di menara gading langit sareng hirup jauh pisan ti urang. Éta henteu leres, Putra Allah sumping ka urang salaku salah sahiji urang. Gusti sareng urang tetep aya sareng urang. Nalika Yesus maot, urang maot, sareng nalika anjeunna wungu, urang ogé naros ku anjeunna.

Kalahiran Yesus langkung ti ngan ukur carita kalahiran jalmi anu sanés dilahirkeun di dunya ieu. Ieu cara khusus Gusti urang pikeun nunjukkeun sabaraha anjeunna mikanyaah ka urang.

nurutkeun Tammy Tkach