Naha Gusti masih bogoh ka urang?

617 Gusti bogoh ka urang waé Kaseueuran urang parantos maca Alkitab salami mangtaun-taun. Hadé maca ayat-ayat dalit sareng bungkus anjeun nyalira siga anu simbut haneut. Éta tiasa lumangsung yén kaakraban urang nyababkeun urang mopohokeun kana detil anu penting. Upami urang maca éta ku panon anu waspada sareng tina sudut pandang anu énggal, Roh Suci tiasa ngabantosan urang pikeun ningali langkung seueur sareng kamungkinan ngingetan ngeunaan hal-hal anu urang parantos hilap.

Nalika kuring maca buku Kisah Para Rasul deui, kuring mendakan petikan anu anjeun parantos baca tanpa merhatoskeun pisan: "Sareng salami opat puluh taun anjeunna tahan di gurun pasir" (Rasul 13,18:1984). Kuring kantos nguping petikan ieu dina émutan kuring sareng nguping yén Gusti kedah nahan anu ngais sareng ngadu'a urang Israil saolah-olah aranjeunna janten beban anu hébat pikeun anjeunna.

Tapi teras kuring maca référénsi: "Sareng anjeun ogé ngalaman kumaha Pangéran Allah anjeun ngabantosan anjeun dina jalan ngaliwatan gurun. Dugi ka titik ieu anjeunna nyandak anjeun sapertos bapa nyandak anakna » (Ulangan 5:1,31 Miharep pikeun Sadayana).

Versi anyar tina Luther Bible berbunyi: "Sareng salami opat puluh taun anjeunna ngangkut anjeunna di gurun pasir" (Rasul 13,18) atanapi sakumaha MacDonald Commentary ngajelaskeun: "Nyayogikeun kabutuhan batur". Gusti pastina ngalakukeun éta pikeun urang Israil, sanaos sadayana gumulung.

Cahaya parantos ngagurubug ka kuring. Tangtosna anjeunna parantos ngurus aranjeunna; aranjeunna ngagaduhan tuangeun, cai sareng sapatu anu henteu rusak. Sanaos kuring terang yén Gusti moal kalaparan anjeunna, kuring henteu kantos sadar sakumaha deukeutna sareng jero anjeunna kana kahirupan dirina. Pisan pikaresepeun maca yén Gusti nyandak umat-Na salaku bapa nyandak putrana.

Kadang-kadang urang ngaraos yén Gusti ngalaman kasulitan pikeun nahan kami atanapi yén Anjeunna gering nyanghareupan masalah urang sareng anu lumangsung. Doa urang sigana sami-sami teras-terasan sareng urang teras-terasan kajiret ku dosa anu akrab. Sanajan urang nag sakapeung sareng polah siga urang Israil anu henteu ngahatur nuhun, Gusti ngurus urang kumaha teuing urang ngawadul; di sisi anu sanésna, kuring yakin anjeunna langkung milih urang hatur anjeunna tibatan ngawadul.

Urang Kristen dina ngalayanan sepenuh waktu, tapi ogé sadayana urang Kristen anu ngalayanan sareng ngadukung jalma dina sababaraha cara, tiasa capé sareng kabakar. Dina kaayaan ieu, urang mimiti ningali duduluran na salaku urang Israél anu teu tahan, anu tiasa nyababkeun masalah "ngaganggu" aranjeunna. Mangtaun hal hartosna sabar kana hal anu anjeun henteu resep atanapi nampi anu goréng. Gusti henteu ningali urang sapertos kitu! Kami sadaya murangkalihna sareng peryogi perawatan anu hormat, welas asih, sareng asih. Kalayan cinta-Na anu ngalir ka urang, urang tiasa bogoh ka tatangga tibatan ngan tahan aranjeunna. Upami diperlukeun, urang bakal tiasa nyandak batur upami kakuatanna henteu cekap di jalan.

Hayu diri ngingetan yén Gusti henteu ngan ukur miara umat-Na di gurun pasir, tapi anjeunna ogé nyepeng anjeun sacara pribadi dina panangan-Na anu asih. Anjeunna nyandak anjeun teras-terasan sareng henteu lirén asih sareng paduli anjeun, sanaos anjeun ngadu'a sareng hilap sukur. Kasih Gusti anu teu aya saratna ngurilingan anjeun sapanjang hirup anjeun, naha anjeun sadar atanapi henteu.

nurutkeun Tammy Tkach