The armor Allah

Abdi teu yakin naon anu anjeun pikirkeun, tapi kuring henteu hoyong ngadangu singa liar anu teu dilindungi! Awak anu kuat pisan ieu, anu muscled sareng gaduh cakar anu ditarik anu ageung anu tiasa dipotong bahkan kulit paling heureut sareng sakedik anu anjeun henteu caket pisan - sadayana ieu ngalengkepan singa janten prédator anu paling bahaya di Afrika sareng anu sanés. Pikeun kagolong kana bagian bumi.

Nanging, urang gaduh musuh anu aya pamburu anu pait. Kami malah kedah ngurus anjeunna unggal dinten. Alkitab ngajelaskeun Iblis salaku singa anu leumpang di sapanjang bumi milari gampangna (1 Peter 5,8). Anjeunna licik sareng kuat dina milarian korban anu lemah sareng teu aya daya teu upaya. Sarupa sareng singa, urang sering henteu terang iraha sareng mana badé neunggeul waktos.

Kuring émut nalika kuring masih anak kuring ninggalkeun komik anu sétan éta digambarkeun salaku karakter kartun lucu anu ngagaduhan mérénis anu ngagésér, buntut anu dicét-kaluar, sareng trident. Sétan bakal bagja pisan pikeun ditingali ku urang sabab éta jauh tina kanyataan, sareng rasul Paulus ngingetkeun urang di Efesus 6,12 yén urang teu ngalawan ngalawan daging sareng getih, tapi ngalawan kakuatan-kakuatan gelap sareng maranehna Batur-batur anu cicing di dunya poék ieu.

Béja anu saé nyaéta yén urang henteu rentan kana kakawasaan ieu. Dina ayat 11 urang tiasa maca ngeunaan kanyataan yén urang dilengkepan nganggo baju waja anu nutupan urang tina sirah ka sampéan sareng nyandak urang siap pikeun gelap.

Waja Gusti ta didamel khusus

Aya alesan anu saé naha disebut "Lengan Allah". Urang kedah nganggap yén urang tiasa ngatasi iblis kalayan kakuatan urang sorangan!

Dina ayat 10 urang maca yén urang kedah kuat dina Pangéran sareng dina kakuatan kakuatan-Na. Yesus Kristus parantos ngalahkeun Iblis pikeun urang. Anjeunna diusahakeun anjeunna tapi henteu kantos masihan. Ngaliwatan Yesus Kristus, urang ogé tiasa nolak iblis sareng godaan-Na, sareng urang maca dina Kitab Suci yén kami gambar Allah (Nomer 1:1,26). Anjeunna janten daging dirina sareng cicing diantara urang (Yohanes 1,14). Anjeunna maréntahkeun urang pikeun ngagem sércipna pikeun mengalahkeun Iblis kalayan pitulung Gusti (Ibrani 2,14): "Kusabab barudak ayeuna daging sareng getih, anjeunna nampi ogé sami supaya ku maotna anjeunna bakal nyandak kakawasaan ti jalma anu ngagaduhan kadali maot, nyaéta Iblis". Upami urang ngurus urusan sareng iblis, urang kedah ngasuhkeun senjata anu lengkep ti Gusti supados kita ngajagi kerentanan manusa.

The baju dina lengkep

Seneng Allah ngajagi usul urang liwat sareng ngalangkungan!
Unggal komponén anu dijelaskeun dina Efesus 6 gaduh dua kali. Di hiji sisi, aranjeunna mangrupikeun hal-hal anu kedah urang pikahoyong, sareng di sisi sanésna, aranjeunna ogé mangrupikeun hal-hal anu ngan saukur tiasa dihontal dina kasampurnaan ku Kristus sareng ngalangkungan penyembuhan anu Anjeunna bawa.

Gürtel

"Janten ayeuna parantos pasti, dibutuhkeun ku kabeneran dina saban-saban anjeun" (Efesus 6,14)
Salaku urang Kristen, urang terang yén urang kedah nyarioskeun bebeneran. Nanging sanaos kénging kabeneran, kajujuran urang moal pernah cekap. Al Masih nétélakeun yén anjeunna nyaéta jalan, kabeneran sareng kahirupan. Nalika urang nyayogikeun diri urang nganggo sabuk, urang ngepung diri nganggo kami. Nanging, urang henteu kedah ngalakukeun ieu nyalira margi urang ngagaduhan kado Roh Suci anu ngungkabkeun bebeneran ieu ka urang: "Tapi upami Roh Kaleresan sumping, anjeunna bakal nungtun anjeun ka sadaya Kaleresan" (Yohanes 16,13).

Panzer

"Rengse sareng kaadilan" (Efesus 6,14)
Kuring ngira-ngira yén peryogi ngalakukeun amal soleh sareng soleh pikeun mertahankeun diri anjeun ngalawan Iblis sareng panggoda na. Sanaos urang salaku urang Kristen diharepkeun narékahan pikeun standar moral anu langkung luhur, Gusti nyatakeun yén kabeneran urang, sanajan dina dinten pangsaéna urang, mangrupikeun pakéan anu patri. (Yesaya 64,5). Roma 4,5 ngécéskeun yén éta sanés amal urang, tapi kapercayaan urang anu ngajantenkeun urang soleh. Nalika ngadangukeun kabeneran Kristus, Iblis henteu gaduh pilihan tapi ngungsi. Teras anjeunna teu aya jalan anu ngotorkeun haté urang kusabab dijagi ku tank keadilan. Nalika Martin Luther ditaros kumaha anjeunna ngéléhkeun Iblis, anjeunna nyarios, "Nya, nalika anjeunna sambit di panto imah kuring sareng naroskeun anu tinggal di dinya, Pangéran Yesus angkat ka panto sareng nyarios," Martin Luther parantos aya sakali sakali cicing tapi anjeunna ngalih kaluar. Abdi ayeuna cicing didieu. Upami Kristus ngeusian haté urang sareng ngajagi kita tina waja-Na Kaadilan, Iblis moal bakal aya aksés.

sapatu

"Diangkat dina suku, Siap Ngadeg Injil Damai" (Efesus 6,15)
Sapatu sareng sapatu ngajagaan suku urang nalika urang ngaliwat kokotor dunya ieu. Kami kedah nyobian tetep henteu pédah. Urang ngan tiasa ngalakukeun éta ngalangkungan Al Masih. Injil mangrupikeun warta anu saé sareng pesen anu dibawa ka Kristus; wartosna saé anu saé, kumargi panakgaranna urang dilindungi sareng disimpen. Hal ieu ngamungkinkeun urang ngagaduhan katenangan anu saluareun pamahaman manusa. Kami ngagaduhan katenangan karesepna yén musuh kami anu éléh sareng urang dilindungi ti anjeunna.

tameng

"Luhureun sadayana, angkat tameng iman" (Efesus 6,15)
Perisakan nyaéta pakarang pertahanan anu ngajagaan pikeun urang tina serangan. Urang henteu kedah percanten kana kakuatan urang sorangan. Ieu bakal sapertos tanda aluminium foil. Teu, iman urang kudu dumasar kana Kristus sabab anjeunna parantos éléhkeun Iblis! Galatia 2,16 ngajelaskeun deui yén karya-karya urang sorangan henteu tiasa nawiskeun panyalindungan kami: "Tapi kusabab urang terang yén jalma-jalma henteu ngalakukeun kaadilan ngaliwatan karya-hukum, tapi ku iman ka Yesus Kristus, urang ogé aya dina iman. Al Masih Yesus dugi ka urang ku urang dibenerkeun ku iman ka Kristus sareng henteu ku jalan-hukum Toret; sabab teu aya jalma anu diyakinkeun ku karya-karya hukum ”. Kami iman ka Kristus waé sareng iman ieu mangrupikeun kami.

helem

"Candak helm kasalametan" (Efesus 6,17)
Helm ngajaga sirah sareng pikiran urang. Urang kedah ngalakukeun sagala rupa anu urang tiasa sareng ngajagi diri tina pikiran sareng fantasi anu jahat. Pikiran urang kedah hadé sareng murni. Tapi amal langkung gampang dikendali tibatan pikiran, sareng Iblis mangrupakeun master anu nyandak kaleresan sareng nyasabkeun éta. Anjeunna bagja nalika urang cangcaya kasalametan urang sareng yakin yén urang teu pantes éta atanapi anu kedah urang ngalakukeun pikeun eta. Tapi urang henteu kedah ragu sabab kasalametan urang aya sareng ngalangkungan Kristus.

pedang

"Pedang sumanget, anu mangrupikeun pangandika Allah" (Efesus 6,17
Firman Allah nyaéta Alkitab, tapi Kristus ogé dijelaskeun salaku Firman Allah (Yohanes 1,1). Kadua ngabantosan urang pikeun membela diri urang ngalawan Iblis. Naha anjeun émut petikan anu ngajelaskeun kumaha Iblis nyobian Kristus di gurun? Unggal waktos anjeunna nyerat Firman Allah sareng Iblis langsung masihan jalan (Mateus 4,2: 10). Firman Allah mangrupikeun pedang anu dua kali anu anjeunna nyayogikeun ka urang supados urang tiasa mikawanoh cara anu setan sareng ngabela diri urang ngalawan aranjeunna.

Tanpa Kristus sareng petunjuk ti Roh Suci, urang moal tiasa nangkep Alkitab sacara utuh (Lukas 24,45). Kado ti Roh Suci ngamungkinkeun urang ngartos Firman Allah, anu salawasna ngarujuk ka Al Masih. Kami ngagaduhan pakarang anu pangkuatna di leungeun urang pikeun ngéléhkeun ka Iblis: Yesus Kristus. Maka henteu hariwang teuing lamun ngadangu Iblis ngagaur. Éta bisa katingali kuat, tapi urang dijagi leres. Gusti sareng Panebus urang parantos ngalengkapi kita nganggo waja pikeun ngajagi anjeunna: Kasaktianana, kaadilan-Na, Injil katenangan, imanna, kasalametanna, sumanget sareng firman-Na.

ku Tim Maguire


pdfThe armor Allah