Yesus, anu covenant kaeusi

537 Yesus yesus anu katetepkeun Salah sahiji dalil anu paling konsisten diantara para sarjana agama nyaéta: "Mana bagian tina hukum Perjanjian Old anu dileungitkeun sareng bagian-bagian mana anu kami masih tetep tetep?" Jawaban kana patarosan ieu sanés "boh atanapi". Wios anu kuring ngajelaskeun.

Hukum federal féderal mangrupikeun paket anu lengkep 613 hukum sipil sareng agama sareng Israél. Hal ieu dirarancang pikeun misahkeun aranjeunna ti dunya sareng nempatkeun dasar spiritual anu ngakibatkeun kapercayaan ka Kristus. Hal éta, sapertos Perjangjian Anyar, kalangkang kanyataan anu bakal datang. Yesus Kristus , Sang Mésias , parantos ngalaksanakeun hukum.

Nasrani henteu di handapeun Hukum Hukum. Malahan, aranjeunna tunduk kana hukum Kristus, anu ditepikeun cinta ka Allah sareng sasama manusa. «Kuring masihkeun paréntah anyar yén anjeun silih cinta sakumaha anu kuring dipikacinta ku anjeun sahingga ogé silih cinta» (Yohanes 13,34).

Salila palayanan duniawi, Yesus nyatakeun adat istiadat sareng tradisi jalma-jalma Yahudi, tapi tetep kalayan gampang kalenturan anu sering kagetna sanajan para pengikutna. Salaku conto, anjeunna marah otoritas agama ku cara anjeunna ngarawat aturan anu ketat pikeun ngajaga Sabat. Nalika ditantang, anjeunna nyatakeun yén anjeunna Gusti PANGERAN Sabat.

Perjanjian Lama teu tinggaleun jaman; éta mangrupikeun bagian integral tina Kitab Suci. Aya kesinambungan antara dua wasiat. Urang tiasa ngucapkeun yén perjanjian Allah dipasihkeun dina dua bentuk: jangji sareng minuhan. Kami ayeuna cicing dina kaayaan jangji Kristus. Ieu dibuka pikeun sadaya anu iman ka Mantenna sareng Panahusna. Henteu kedah henteu leres nuturkeun aturan Perjanjian Lama, anu aya hubunganana sareng bentuk-bentuk ibadah khusus sareng prakték budaya upami anjeun hoyong. Tapi ngalakukeun ieu henteu ngajantenkeun anjeun langkung leres atanapi langkung ditampi ka Allah tibatan jalma anu henteu. Urang Kristen ayeuna tiasa ngaraosan "sésana Sabat" - kabébasan tina dosa, maot, jahat sareng pangasing tina Gusti - dina hubungan sareng Yesus.

Ieu ngandung harti yén kawajiban anu urang ngagaduhan nyaéta kawajiban rahmat, cara hirup dina sareng kaayaan janji anu alus sareng kasatiaan. Sadaya ketaatan ieu mangrupikeun ketaatan iman, percanten ka Allah, supados leres dina pangandika sareng leres dina sagala jalanna. Nurut kami henteu hartosna ngajantenkeun Gusti. Anjeunna anu ramah sareng urang hoyong hirup dina cara sapertos anu nampi kurnia-Na anu dipasihkeun ka urang unggal dinten Yesus Kristus.

Upami kasalametan anjeun gumantung kana naha anjeun minuhan hukum, anjeun bakal ditumpes gagal. Tapi anjeun tiasa bersyukur, Yesus ngabagi sareng anjeun kasampurnaan hirupna dina kakuatan sumangetna.

ku Joseph Tkach