Tina ulat ka kukupu

591 éta ulatna ka kukupu Hileud buah leutik maju sareng kasusah. Éta manjang ka luhur kusabab hoyong ngahontal daun anu rada luhur sabab langkung ngeunah. Teras anjeunna nyobian kukupu linggih dina kembang anu tiasa dioyung-énggal ku angin. Anjeunna geulis sareng warni. Anjeunna ningali anjeunna mabur tina kembang ka kembang. Anjeunna nyauran anjeunna rada timburu: «Anjeun untung, anjeun mabur tina kembang ka kembang, bersinar dina warna anu saé sareng tiasa ngapung ka arah matahari bari kuring kedah bajoang di dieu, ku kuring parantos leumpang sareng ngan ukur tiasa ngorondang di bumi. Abdi henteu tiasa angkat ka kembang anu éndah, daun anu enak sareng pakéan abdi teu warnaan, kumaha kahirupan henteu adil! »

Kukupu karasaeun anu karunya kana hileud sareng konsolna: «Anjeun ogé tiasa janten sapertos kuring, panginten sareng warna anu langkung saé. Teras anjeun henteu kedah bajoang ». Hileud naroskeun: "Kumaha anjeun ngalakukeun éta, naon anu kajantenan anjeun robih pisan?" Kukupu ngawaler: «Abdi jadi hileud sapertos anjeun. Hiji dinten kuring nguping hiji sora anu ucap ka kuring: Ayeuna parantos sumping kuring ngarobih anjeun. Tuturkeun kuring sareng kuring bakal mawa anjeun kana fase anyar, abdi bakal ngurus katuangan anjeun sareng ngaléngkah ku léngkah kuring bakal ngarobih anjeun. Percaya ka kuring sareng Persib, maka anjeun bakal janten makhluk anu anyar dina tungtungna. Gelap dimana anjeun ayeuna nuju ngalih bakal ngajurung anjeun kana cahaya sareng ngalayang ka matahari ».

Carita sakedik ieu mangrupikeun perbandingan anu saé anu nunjukkeun rencana Allah pikeun urang manusa. Hileud sareng nyarupaan kahirupan urang saacan urang kenal ka Gusti. Nya éta waktu nalika Gusti mimiti damel di urang, ngarobih urang ngaléngkah-énggal, dugi ka pupation sareng malihan ka kukupu. Hiji waktos nalika Gusti nyéh urang spiritual sareng fisik sareng ngawangun urang supaya urang tiasa ngahontal tujuan Anjeunna parantos diatur pikeun urang.
Aya seueur petikan dina Alkitab ngeunaan kahirupan anu anyar dina Kristus, tapi urang museurkeun kana naon anu hoyong Yesus karep dina wartosna. Hayu urang ningal kumaha Tuhan damel sareng urang sareng kumaha Anjeunna beuki robih janten jalma anu énggal.

Éta rohani miskin

Kamiskinan urang spiritual sareng urang geuwat butuh pitulungna. "Rahayu jalma anu rohani anu miskin di dinya; sabab milikna nyaéta Karajaan Sawarga » (Mateus 5,3). Di dieu Yesus mimiti nunjukkeun ka urang seueur anu diperyogikeun ku Gusti. Ngan ngalangkungan cinta nya urang tiasa mikawanoh kabutuhan ieu. Naon hartosna janten "mental mental"? Ieu mangrupikeun mangrupikeun jenis héran anu mana jalma sadar betapa goréng anjeunna sateuacanna ka Gusti. Anjeunna nyobian kumaha mustahil pikeun anjeunna pikeun tobat tina dosa na, nempatkeun aranjeunna jauh, sareng ngontrol parasaan na. Jalma sapertos kitu terang yén sagalana asalna tina Allah sarta anjeunna bakal merendahkeun diri di payuneun Gusti. Anjeunna hoyong nampi kahirupan énggal anu ku Gusti masihan anjeunna dina rahmat-Na kalayan kabagjaan sareng syukur. Kusabab urang condong ngalakukeun dosa sacara alami, dipikiran duniawi, urang bakal sering titajong, tapi Gusti bakal salawasna naékkeun urang. Kami sering henteu perhatikeun yén urang rohani miskin.

Sabalikna tina kamiskinan spiritual nyaéta bangga dina sumanget. Kami ningali sikep dasar ieu dina doa urang Farisi: "Hatur nuhun, Gusti, anu kuring henteu sapertos jalma séjén, perampokan, teu adil, tukang laku, atanapi bahkan sapertos petugas pajeg ieu" (Lukas 18,11). Salajengna Yesus nembongkeun ka urang conto jalma anu miskin dina sumanget, dina doa pungutan pajeg: "Gusti, weleh ka kuring dosa!"

Nu miskin dina sumanget terang yén éta henteu aya gunana. Aranjeunna terang yén kabeneran maranéhna ngan ukur diinjeum sareng aranjeunna gumantung ka Allah. Pikeun rohani miskin nyaéta léngkah munggaran anu ngawangun urang dina kahirupan anyar Yesus, dina transformasi jadi jalma anu énggal.

Yesus Kristus mangrupikeun conto gumantungna kana bapa. Yesus nyarioskeun nyalira: «Saé, saleresna, ku kuring nyarioskeun ka anjeun: Putra henteu tiasa ngalakukeun nanaon sorangan, ngan ukur anu ningal bapa laksanakeun; sabab naon anu anjeunna laksanakeun, kitu ogé putra lalaki dina cara anu sarua » (Yohanes 5,19). Ieu mangrupikeun pikiran Kristus anu Allah hoyong ngawangun dina kami.

Nanggung sangsarahe

Jalma-jalma rempa jarang sombong; aranjeunna kabuka pikeun naon anu dipikahoyong ku Gusti ngalangkungan aranjeunna. Naon anu diperyogikeun jalmi anu ditolak? «Rahayu jalma anu sangsara; ku sabab maranéhna kudu kanyamanan » (Mateus 5,4). Anjeunna peryogi kanyamanan sareng comforter nyaéta Roh Suci. Haté anu pegat mangrupakeun konci pikeun Roh Allah anu damel di urang. Yesus terang naon anu anjeunna nyarioskeun: Anjeunna mangrupikeun jalma anu terang duka sareng sangsara, langkung ti batan urang. Hirup sareng pikiran nunjukkeun ka urang yén ati anu rusak dina bimbingan Gusti tiasa nyababkeun urang sampurna. Hanjakalna, urang sering meta pait sareng nuduh Gusti nalika urang sangsara sareng Gusti katingalina jauh. Ieu sanés pamikiran Kristus. Tujuan Allah dina waktos susah nunjukkeun yén Anjeunna boga berkah spiritual pikeun urang.

Sing welas

Gusti gaduh rencana pikeun unggal urang. «Rahayu anu lemah lembut; sabab bakal boga taneuh » (Mateus 5,5). Tujuan berkah ieu nyaéta kudu rela pasrah ka Allah. Lamun urang masihan diri ka Anjeunna, anjeunna masihan urang kakuatan pikeun ngalakukeunana. Dina kiriman urang diajar yén urang kedah silih. Humuh ngabantosan urang pikeun mikabutuh kabutuhan masing-masing. Kami mendakan pernyataan anu hadé di mana anjeunna ngulinkeun urang pikeun nampilkeun beban kami ka anjeunna: «Bawa jodoh anjeun sareng diajar ti kuring; kusabab kuring lemah lembut sareng hina tina manah » (Mateus 11,29). Dewa dewa, naon raja! Sakumaha jauh urang tina kasampurnaan! Kaluhuran, lemah lembut sareng modual mangrupikeun sifat-sifat anu dipasihkeun ku Gusti.

Marilah urang sakeudeung nginget kumaha Yesus dihina sacara umum nalika ngadatangan Simon urang Farisi. Anjeunna teu disambut, sukuna henteu dikumbah. Kumaha anjeunna bertindak? Anjeunna teu gélo, anjeunna henteu menerkeun nyalira, anjeunna nyéépkeunana. Sareng nalika anjeunna engké nunjukkeun ieu ka Simon, anjeunna didamel kasederhanaan (Lukas 7, 44-47). Naha rendah haté penting pisan ka Gusti, naha anjeunna mikanyaah ka jalma hina? Kusabab éta ngagambarkeun pikiran Kristus. Kami ogé bogoh ka jalma kalayan kualitas ieu.

Lapar ka kaadilan

Hakekat manusa urang ngaksés kaadilan sorangan. Nalika urang sadar yén kami peryogi pisan kaadilan, Gusti maparin kaadilan-Na pikeun Yesus: «Rahayu jalma anu lapar sareng haus kaadilan; ku sabab éta kedah pinuh » (Mateus 5,6). Gusti ngajantenkeun kabeneran Yesus ka urang, sabab urang henteu tiasa nangtung di payuneun anjeunna. Pernyataan "lapar sareng haus" nunjukkeun kabutuhan akut sareng sadar dina urang. Rasa panjang nyaéta émosi anu kuat. Gusti hoyong urang saluyu sareng hati sareng hawa nurut karep Na. Allah mikanyaah anu mikabutuh, randa sareng yatim, tahanan sareng urang asing di nagara éta. Urang peryogi na konci dina haté Gusti, anjeunna hoyong ngurus kabutuhan urang. Éta berkah pikeun urang mikawanoh kabutuhan ieu sareng hayu Yesus nyugemakeun éta.
Dina opat pambudidaya mimiti, Yesus nunjukkeun sabaraha urang anu peryogi Gusti. Dina fase ieu "pupation" transformasi urang ngakuan kabutuhan sareng gumantungna ka Gusti. Prosés ieu ningkat sareng dina tungtungna urang bakal ngaraos cita-cita anu tebih pikeun karaket ka Yesus. Opat kelipatan salajengna nunjukkeun hasil Yesus dina jeroeun urang.

Anu welas asih

Nalika urang nunjukkeun rahmat, jalma ningali hal tina pikiran Kristus ka urang. «Rahayu anu welas asih; sabab bakal boga rahmat » (Mateus 5,7). Ngaliwatan Yesus urang diajar janten welas asih kusabab mikawanoh kabutuhan jalma. Urang ngembangkeun karep, empati sareng ngurus tatangga urang. Urang diajar ngahampura jalma anu cilaka urang. Urang nepikeun kanyaah Kristus ka sasama manusa.

Boga haté murni

Hati murni aya berorientasi Kristus. «Rahayu jalma anu murni haté; sabab bakal ningali Gusti » (Mateus 5,8). Kami bakti ka kulawarga sareng babaturan urang dipandu ku Allah sareng ku cinta urang ka anjeunna. Nalika haté urang kéngingkeun hal-hal anu langkung seueur dibanding ka Allah, éta misahkeun urang ti anjeunna. Yesus masihan dirina sapinuhna ka Bapa. Urang kedah narékahan pikeun ieu sareng masihan diri leres ka Yesus.

Nyai katengtreman

Gusti hoyong karukunan, ngahijikeun sareng anjeunna sareng dina badan Kristus. «Rahayu jalma anu ngadamel katenangan; sabab bakal disebut barudak Allah » (Mateus 5,9). Komunitas Kristen sering gaduh teu satuju, sieun persaingan, kasieun yén domba bakal hijrah, sareng hariwang finansial. Gusti hoyong urang ngawangun sasak, khususna dina Awak Kristus: «Aranjeunna sadayana janten salah, sapertos anjeun, Bapa, aya di kuring sareng kuring di anjeun, maka aranjeunna kedah di urang, supados dunya percaya yén anjeun dikirim kuring. Sareng kuring masihan aranjeunna kamulyaan anu anjeun pasihan ka kuring janten aranjeunna sapertos kami, kuring di aranjeunna sareng anjeun di kuring, yén aranjeunna leres-leres sareng ngakuan dunya anu anjeun ngutus abdi sareng anjeunna mikanyaah kumaha kumaha anjeun bogoh ka kuring » (Yohanes 17,21: 23).

Anu dituturkeun

Yesus nubuat ka pengikut-Na: "Hamba-abdi henteu langkung ageung ti guruna. Upami aranjeunna parantos ngiringan kuring, aranjeunna ogé bakal nuturkeun anjeun; upami anjeun parantos tetep kana kecap, anjeun ogé bakal tetep tetep anjeun » (Yohanes 15,20). Jalma bakal ngubaran urang sakumaha aranjeunna diperlakukeun Yesus.
Pupuk berkah tambahan disebatkeun di dieu pikeun jalma anu dikaniaya pikeun ngalakukeun wasiat Allah. «Rahayu jalma anu dikaniaya pikeun kaadilan; sabab milikna nyaéta Karajaan Sawarga » (Mateus 5,10).

Ngaliwatan Yesus Kristus urang parantos hirup di karajaan Allah, di karajaan langit, sabab urang ngagaduhan idéntitas dina anjeunna. Sagala Beatitude ngarah kana tujuan ieu. Dina akhir Pujian, Yesus ngahibur jalma-jalma sareng masihan aranjeunna asa-asa: «Bagéa sareng bageur; anjeun bakal kabeungharan diganjar di surga. Margi dina cara anu sami aranjeunna aniaya nabi-nabi anu sateuacan anjeun " (Mateus 5,12).

Dina opat daérah anu terakhir, kami mangrupikeun urang, anu damel urang éksternal. Gusti mikanyaah pemberi. Anjeunna anu masihan pangpentingna sadayana. Anjeunna terus masihan kami anu peryogi, spiritual sareng material. Panca indra urang ditarahkeun ka batur di dieu. Urang kedah ngagambarkeun alam Al Masih.
Awak Kristus ngamimitian kakuatan beungkeutan anu saé nalika anggotana anggap yén kedah silih ngadukung. Jalma anu lapar sareng haus peryogi nutrisi spiritual. Dina fase ieu Gusti badé ngenalkeun karepna pikeun anjeunna sareng tatangga urang dina kaayaan hirup urang.

Malihan

Sateuacan urang tiasa mingpin batur ka Gusti, Yesus ngawangun hubungan anu sangat akrab sareng anjeunna. Ngaliwatan kami, Gusti nunjukkeun karep-Na, kasucian, sareng katengtreman pikeun anu aya di sabudeureun urang. Dina opat hasrat munggaran, Gusti damel di jero urang. Dina opat nonoman di handap ieu, Allah dianggo ka luar urang. Jeroeun harmoni sareng luar. Ku cara kieu, anjeunna ngabentuk jalma énggal di urang saeutik-saeutik. Gusti maparin kahirupan anyar liwat Yesus. Éta mangrupikeun tugas urang kanggo ngantepkeun parobahan spiritual ieu anu lumangsung dina urang. Yesus ngajadikeun ieu mungkin. Peter ngingetkeun urang: "Upami sadayana ieu bakal ngalembereh, kumaha anjeun kedah nangtung dina parobahan suci sareng mahluk alim" (2 Peter 3,11).

Urang ayeuna dina fase kabungah, rasa sakedik kabungah anu aya di payuneun. Teras, nalika kukupu ngalayang arah matahari, urang bakal papanggih sareng Yesus Kristus: «Kanggo anjeunna nyalira, Gusti, nalika telepon nyauran, nalika sora malaikat sareng tarompet Allah mundur, lungsur ti surga, sareng anu saé mimiti janten anu maot dina Kristus gugah deui. Saatos éta, urang anu cicing sareng tetep bakal kajemput sareng aranjeunna dina méga dina hawa, nuju ka Pangéran. Sareng janten urang bakal salawasna sareng Gusti » (1 Tes. 4,16-17).

ku Christine Joosten