Sumber cai hirup

549 sumber cai hirup Anna, wanoja sepuh sepuh, sumping ka bumi saatos dinten stres di tempat damel. Anjeunna cicing waé dina susun anu leutik tur hina. Anjeunna calik dina dipan lungse. Unggal dinten sami. "Hirupna suwé," ceuk pikir pisan. "Kuring sorangan nyalira».
Dina suburb posh, Gary, saurang pengusaha anu suksés, calik di teras na. Sagala rupa sapertos ti luar. Masih, anjeunna leungiteun hiji hal. Anjeunna teu tiasa nyarios kana naon anu salah. Ngaraos teu dikosongkeun batin.
Béda jalma. Bedana kaayaan. Masalah anu sami. Jalma henteu tiasa mendakan kapuasan anu leres ti jalma, harta, pastime, atanapi kesenangan. Pikeun aranjeunna, kahirupan sapertos pusat donat - kosong.

Di mancur Jakobs

Yesus parantos angkat ka Yérusalém kumargi ketahanan Parisi. Nalika anjeunna balik ka propinsi Galiléa, anjeunna kedah ngaliwat Samaria, daérah anu diindari pikeun urang Yahudi. Urang Asyuris parantos ka Yerusalem, urang Israil diusir ka Asyur, sareng bangsa asing dibawa ka daérah éta pikeun ngajaga katengtreman. Jalma Allah dicampur sareng kafir, anu "hina ku urang Yahudi murni".

Yesus haus, panas beurang parantos telas. Anjeunna sumping ka sumur Yakub di luar kota Sychar, ti mana cai na dicandak. Yesus pendak sareng awéwé di sumur sareng anjeunna mikeun cai pikeun ngamimitian paguneman. Kalakuan kitu dianggap tabu di antara urang Yahudi. (Yohanes 4,7: 9) Éta sabab anjeunna awéwé sareng awéwé Samaria anu hina. Anjeunna dijauhan kusabab ngagaduhan reputasi goréng. Anjeunna ngagaduhan lima salaki sareng cicing sareng lalaki sareng nyalira di tempat umum. Lalaki sareng awéwé anu teu aya hubunganana henteu saling nyarios di tempat umum.

Ieu mangrupikeun larangan budaya anu teu dipalire ku Isa. Anjeunna ngaraos yén dirina gaduh kakurangan, kakosongan kosong dina dirina nyalira. Anjeunna milarian kaamanan dina hubungan manusa tapi henteu mendakannana. Aya anu leungit, tapi manehna henteu terang naon éta. Anjeunna henteu mendakan kasampurnaanna dina panangan genep lalaki anu béda sareng sigana disiksa sareng dihina ku sababaraha diantara aranjeunna. Hukum perceraian ngamungkinkeun saurang lalaki "mecat" awéwé kusabab alesan sepele. Anjeunna ditolak, tapi Yesus jangji bakal ngaleungitkeun rasa haus spiritualna. Anjeunna ngawartoskeun anjeunna yén anjeunna téh Al Masih anu diarepkeun. Yesus ngawaler sareng nyarios ka anjeunna: "Upami anjeun terang kurnia Allah sareng saha anjeunna anu nyarios ka anjeun, Pasihan kuring inuman! Anjeun nyungkeun anjeunna sareng anjeunna bakal masihan anjeun cai hirup. Saha anu nginum cai ieu bakal haus deui; tapi sing saha anu nginum cai anu kuring pasihkeun ka anjeunna moal haus salalawasna, tapi cai anu bakal kuring pasihkeun anjeunna bakal janten sumber cai dina anjeunna anu ngalir kana kahirupan anu langgeng » (Yohanes 4,10: 13-14).
Anjeunna antusias ngabagi pangalamanna sareng jalma-jalma di kota na, sareng seueur anu percanten ka Yesus salaku Jurusalamet dunya. Anjeunna mimiti ngartos sareng ngalaman kahirupan anyar ieu - yén anjeunna tiasa sapinuhna ka Kristus. Yesus mangrupikeun sumber cai hirup: "Umat Kami ngalakukeun dosa dua kali: aranjeunna ninggalkeun kuring, sumber hirup, sareng ngadamel sumur pikeun diri sorangan anu retak sareng teu tiasa nahan cai" (Yeremia 2,13).
Anna, Gary sareng awéwé Samaritan nginum tina cai mancur dunya. Cai ti dinya henteu tiasa ngeusian kekupusan dina kahirupan dirina. Bahkan anu beriman tiasa ngalaman kamewasaan ieu.

Naha anjeun ngaraos kosong atanapi ngalamun? Naha aya jalma atanapi naon waé dina kahirupan anjeun anu nyobian ngeusian kakosongan anjeun? Naha kurangna kabagjaan sareng perdamaian dina kahirupan anjeun? Respon Gusti kana perasaan kosong ieu nyaéta pikeun ngeusian kakosongan dina kahirupan anjeun ku ayana Anjeunna. Anjeun diciptakeun pikeun hubungan sareng Gusti. Aranjeunna diciptakeun pikeun ngaraosan rasa milik, nampi sareng ngahargaan ti anjeunna. Anjeun bakal teraskeun ngaraos teu lengkep nalika anjeun nyobian ngeusian kakosongan éta ku naon waé salian ti ayana. Ngalangkungan hubungan anu caket sareng Yesus anjeun bakal mendakan jawaban kana sadaya tantangan dina kahirupan. Anjeunna moal ngantepkeun anjeun. Ngaran anjeun aya dina unggal salah sahiji janjina. Yesus manusa sareng Gusti dina waktos anu sami, sareng sapertos silaturahim naon waé anu anjeun bagikeun sareng anu sanés, peryogi waktos kanggo hubungan anu berkembang. Ieu ngandung harti nyéépkeun waktos babarengan sareng ngabagi, ngupingkeun, sareng nyarioskeun naon waé anu aya dina pipikiran. «Kumaha berharga, Ya Allah, kurnia anjeun! Jalma-jalma ngungsi dina kalangkang jangjang anjeun. Aranjeunna diidinan ngararasakeun kabeungharan bumi anjeun, sareng anjeun masihan aranjeunna nginum tina aliran kabagjaan. Sareng anjeun sumber kahirupan, dina cahaya anjeun kami terang cahaya » (Jabur 36,9).

ku Owen Visagie