Jantung anyar

587 manah anyar Rusuhan greengrocer anu 53 taun Louis Washkansky mangrupikeun jalma munggaran di dunya anu hirup kalayan jantung anéh dina dada. Anjeunna dioperasikeun sababaraha jam ku Christiaan Barnard sareng tim bedah 30-kuat. Dina malem 2 Désémber 1967, juru tulis bank umur 25 taun Denise Ann Darvall dibawa ka klinik. Anjeunna ngalaman kacilakaan otak anu parah sanggeus kacilakaan lalu lintas anu parah. Bapana nyatujuan sumbangan jantung sareng Louis Washkansky dibawa ka ruang operasi kanggo cangkok jantung kahiji di dunya. Barnard sareng tim na nanem organ anyar pikeun anjeunna. Saatos kagét listrik, jantung awéwé ngora mimiti ngéléhkeun di dada. Jam 6.13 énjing parantos operasi atosan sareng sensasi sampurna.

Kisah endah ieu ngingetkeun kuring ngeunaan cangkok jantung kuring sorangan. Sanaos kuring henteu ngalaman "transplantasi jantung fisik", urang sadayana anu nuturkeun Kristus parantos ngalaman vérsi spiritual tina prosés ieu. Kanyataan alam jahat kami nyaéta ngan ukur bisa maot dina spiritual. Nabi Yeremia nyarioskeun éta jelas: «Haté mangrupikeun hal anu hina tur hina; saha anu tiasa ngajrih éta? » (Yeremia 17,9).

Dibikeun kanyataan "kaayaan spiritual tina haté urang", éta tiasa sesah gaduh harepan. Di urang sorangan, kasempetan salamet nyaéta enol. Hébatna, Isa masihan urang ngan ukur kasempetan pikeun kahirupan spiritual.

«Abdi badé masihan haté anu énggal sareng sumanget anyar dina salira sareng abdi badé nyandak jantung batu kaluar tina daging anjeun sareng masihan haté anu pinuh ku daging» (Ezekiel 36,26).

Transmusi jantung? Pertanyaanana sok timbul: saha anu nyumbangkeun haténa? Haseup anyar anu ku Gusti hoyong melak di urang henteu asalna tina korban kacilakaan. Ieu mangrupikeun haté putrana Yesus Kristus. Rasul Paulus ngajelaskeun kurnia Kristus ieu sacara sukarela salaku pembaharuan sipat manusa, transformasi sumanget urang sareng ngabebaskeun wasiat urang. Panebusan sadayana ngalingkup ieu masihan kami kasempetan anu saé pikeun ngagentos haté anu maot, haté anu anyar sareng sehat. Hiji haté ngeusi asih sareng hirup langgeng. Paul nerangkeun: «Kami terang yén kolot urang disalib ku anjeunna supaya awak dosa bakal dirusak supaya urang moal deui ngawula dosa. Pikeun sing saha anu maot, geus dibébaskeun tina dosa. Tapi upami urang maot sareng Kristus, urang percanten yén urang ogé bakal hirup sareng anjeunna » (Roma 6,6: 8).

Gusti parantos kagungan tukeur anu saé dina Yesus supados anjeun tiasa hirup dina kahirupan anu anyar, gaduh sasama sareng anjeunna sareng ngiringan ukum sareng Rama dina Roh Suci.

Gusti ngiringan manah anyar anjeun sareng ngambekan anjeun anu sanés, sumanget anyar putrana. Anjeun ngan ukur ngagaduhan kahirupan ngalangkungan sih-rahmat sareng Jurusalamet sareng Panebus Yesus Kristus!

ku Joseph Tkach