Tambang Raja Suleman (bagian 16)

Abdi nembe nganjang ka bumi kolot sareng sakola kuring. Cunduk deui uih deui kuring sateuacana pikeun dinten-lami lami deui. Tapi ari-dinten éta atosan. TK dimimitian sareng lirén. Lulusan ti sakola hartosna pamit sareng ngabagéakeun pangalaman kahirupan anyar. Sababaraha pangalaman ieu pikaresepeun, batur langkung nyeri komo pikasieuneun. Nanging naha saé atanapi goréng, pondok atanapi panjang, abdi parantos diajar hiji hal: tetep dina jalur, kusabab parobihan anu kalebet bagian alami dina kahirupan urang.

Konsep perjalanan ogé museur dina Alkitab. Alkitab ngajelaskeun kahirupan salaku jalur kalayan waktos anu beda sareng pangalaman kahirupan anu gaduh awal sareng akhir. Kitab Suci nyarioskeun parobihan di dieu. Nuh sareng Enok leumpang sareng Allah (Kajadian 1: 5,22-24; 6,9: 99). Nalika Abraham umur taun, Gusti nyarios yén anjeunna kedah leumpang sateuacanna (Nomer 1:17,1). Seueur taun saatos, urang Israil leumpang ti perbudakan Mesir ka lahan jangji.

Dina Perjangjian Anyar, Paul ngadorong urang Kristen cicing sareng martabat dina nyauran anu ditelepon (Efesus 4,1). Saur Isa nyarios yén anjeunna nyalira mangrupikeun jalan sareng ngajak urang nuturkeun anjeunna. Para mukminin pangheulana nyebat diri para pengikut jalur anyar (Kisah 9,2). Éta pikaresepeun yén kaseueuran perjalanan anu dijelaskeun dina Alkitab nganggo hubungan sareng Gusti. Ku sabab kitu: angkat sareng undak sareng Allah sareng jalan sareng anjeunna ngalangkungan kahirupan anjeun.

Die Bibel legt grossen Wert auf das Unterwegs-sein. Deshalb sollte es uns nicht überraschen, dass sich ein bekannter Spruch diesem Thema widmet: «Verlass dich auf den Herrn von ganzem Herzen, und verlass dich nicht auf deinen Verstand, sondern gedenke an ihn in allen deinen Wegen, so wird er dich recht führen.» (Siloka 3,5: 6)

"Percaya ka Pangéran kalayan haté anjeun," Suléman nyerat dina ayat 5, "tur henteu ngandelkeun pikiran anjeun" sareng "dina sagala cara anjeun" emut ka anjeunna. Cara di dieu hartosna iinditan. Urang sadaya gaduh perjalanan pribadi urang sorangan, ieu mangrupikeun perjalanan dina perjalanan hirup anu saé ieu. Biyahe anu nyebrang sareng perjalanan jalma sanés. Perjalanan ngalibatkeun hubungan sareng waktos sakit sareng kaséhatan. Perjalanan dimimitian sareng akhir perjalanan.

Kitab Suci nyarioskeun ka urang ngeunaan seueur perjalanan pribadi ku jalma, sapertos Musa, Joseph, sareng David. Rasul Paulus angkat ka Damsyik nalika ngadangukeun Yesus naékat. Dina ngan ukur sababaraha waktos, arah perjalanan hirupna dirobih sacara dramatis - ku sababaraha cara. Sababaraha perjalanan sapertos kitu. Kami henteu rencanana. Kamari ieu jalan dina hiji arah sareng dinten parantos parobihan. Paulus ngamimitian perjalananna salaku lawan vehement iman Kristen anu pinuh pait sareng gething sareng bakal ngancurkeun agama Kristen. Anjeunna nyebatkeun lalampahan na henteu ngan ukur salaku urang Kristen, tapi salaku jalma anu nyebarkeun warta saé Kristus di sakumna dunya dina seueur perjalanan anu béda sareng nangtang. Naon upami perjalanan anjeun? Dimana anjeun angkat?

Jantung na sanés sirah

Dina ayat kagenep urang mendakan jawaban anu kieu: "émut." Kecap Ibrani jada hartosna terang atanapi uninga. Éta mangrupikeun kecap anu paling penting sareng ngalangkungan ngenalkeun jalma ngaliwatan observasi, cerminan sareng pangalaman. Anu sabalikna bakal dibere kenal jalma liwat anu katilu. Mangrupa bédana hubungan siswa ka subjek anu anjeunna diajar - sareng hubungan pasangan. Pangetahuan ieu ngeunaan Allah henteu kapendak dina sirah urang, tapi paling sadayana dina haté urang.

Janten Suléman nyebatkeun yén anjeun ngenalkeun Pangéran (jada) upami anjeun jalan hirup sareng anjeunna. Tujuanana ieu salami-salami waktos sareng perkawis kenal ka Yesus dina perjalanan ieu sareng émut ka Gusti kalayan sagala cara. Dina sadaya perjalanan anu henteu direncanakeun sareng henteu direncanakeun, dina perjalanan anu tilar dunya maot kusabab anjeun parantos milih anu salah. Yesus hoyong ngiringan anjeun dina perjalanan kahirupan sapopoé sareng janten réréncangan ka anjeun.

Kumaha cara kéngingkeun élmu sapertos Gusti? Naha anjeun henteu diajar ti Yesus sareng milari tempat anu sepi jauh tina pamikiran sareng hal-hal dinten anjeun nyéépkeun sadinten sateuacan Gusti sateuacan dinten? Naha anjeun henteu mareuman TV atanapi telepon sél salami satengah jam? Candak waktos pikeun nyalira sareng Gusti, ngadangukeun anjeunna, istirahat dina anjeunna, nembongkeun sareng ngado'a ka anjeunna (Jabur 37,7). Abdi hoyong ngaharepkeun anjeun kanggo ngadamel 3,19d doa kahirupan pribadi anjeun. Paulus ngado'a kanggo kieu: «Ngaku cinta ka Gusti, anu ngalangkungan sadaya pengetahuan, ku kituna urang tiasa ngeusi kasampurnaan Gusti.

"Suléman nyarios yén Gusti bakal nungtun urang. Tapi, ieu sanés hartosna yén jalan anu urang jalankeun sareng Gusti bakal gampang, tanpa nyeri, sangsara sareng kateupastian. Bahkan dina waktos susah, Gusti bakal miara, ngorong sareng ngaberkahan anjeun ngalangkungan payuneun sareng kakuatan.

Anyar-ayeuna putu kuring nyauran kuring Eyang pikeun munggaran Kuring ngomong sacara heureut ka anak lalaki kuring, "Éta ukur sasih sasih nalika kuring rumaja. Minggu kamari kuring pun biang sareng ayeuna kuring ka akina - dimana tos waktosna angkat? » Hirup ngalayang ku. Tapi unggal bagian hirup mangrupikeun perjalanan, sareng naon waé anu kajantenan dina kahirupan anjeun ayeuna, éta mangrupikeun lalampahan anjeun. Pikeun terang Gusti dina perjalanan ieu tujuan anjeun.

ku Gordon Green


pdf Pertambangan Raja Salomo (Bagian 16)