Jaman anjeun

518 mayapada Nalika Albert Einstein nyebarkeun téori rélativitas umumna dina 1916, anjeunna ngarobih dunya élmina salamina. Salah sahiji penemuan groundbreaking anu anjeunna dilakukeun pikeun ngurus ékspansi alam semesta. Fakta anu pikasieuneun ieu ngingetkeun urang teu ukur kumaha gedéna jagat raya, tapi ogé ku hiji pernyataan ku tukang Mazhab: «Kusabab langit luhur di bumi, anjeunna nunjukkeun rahmatna ka jalma anu sieun anjeunna. Sajauh subuh ti soré, anjeunna nyobian urang janten pelanggaran kami » (Jabur 103,11: 12).

Nuhun, kurnia Gusti sacara saé pisan ku ayana pangorbanan hiji-hijina, Pangéran Yesus. Nyusun salmunsa "Jauh wétan ti kulon" ngahaja ngalangkungan imajinasi urang dina skala anu bahkan ngaleuwihan alam semesta. Hasilna, teu aya anu tiasa ngabayangkeun sajauhana panebusan urang dina Kristus, utamina upami anjeun mikirkeun naon anu kalebet. Dosa urang misahkeun urang ti Allah. Tapi pupusna Kristus dina salib ngarobih sadayana. Jurang antara Allah sareng urang katutup. Allah ngayakeun dunya ka dirina dina Kristus.

Kami diulem ngahijikeun persatuan-Na salaku kulawarga, hubungan anu sampurna sareng Triune Allah salamina kalanggengan. Anjeunna ngutus urang Roh Suci pikeun ngabantosan urang ngadeukeutan anjeunna sareng nempatkeun kahirupan urang dina miara-Na supaya urang tiasa sapertos Kristus.

Saenggeusna anjeun ningali langit langit, émut yén kurnia Gusti langkung ngalegaan sagala dimensi tina jagat raya sareng bahkan jarak anu paling panjang anu dipikanyaho ku urang leutik ngalawan kaasih-na cinta ka urang.

ku Joseph Tkach


pdfJaman anjeun