miracles of penyembuhan

397 penyembuhan mujijat Dina budaya urang, kecap kaajaiban sering dianggo rada enteng. Upami, contona, dina penyambungan game maén bal, hiji tim masih kénéh kaget nyetak gawang kameunang nganggo shot 20 deflected, sababaraha komentator TV tiasa nyarios kaajaiban. Dina pagelaran sirkuit, sutradara ngumumkeun hiji kaajaiban opat kali ganda ku hiji seniman. Nya, panginten anu henteu mungkin yén ieu mujijat, tapi hiburan anu spektakuler.

Kaajaiban mangrupikeun kajadian gaib anu saluareun kamampuan alami alam, najan CS Lewis nunjukkeun dina bukuna Babag anu «mujijat henteu ... nerap hukum alam. "Nalika Gusti damel mujijat, anjeunna campur sareng prosés alami kalayan ngan ukur tiasa Anjeunna dilakukeun. Hanjakalna, urang Kristen sakapeung nganggap salah paham ngeunaan mujijat. Salaku conto, aya anu nyebatkeun yén bakal aya deui mukjizat upami langkung seueur anu dipercaya. Tapi sajarah nunjukkeun sabalikna - sanaos urang Israil ngalaman seueur mukjijat anu digarap ku Gusti, aranjeunna henteu iman. Minangka conto anu sanés, aya anu nyarios yén sadaya panyembuhan mangrupikeun kaajaiban. Tapi, seueur panyembuhan anu teu cocog sareng watesan formal tina mukjijat - seueur kaajaiban mangrupikeun hasil tina prosés alami. Upami urang nyuarkeun ramo urang sareng ningali kumaha éta laun nyageurkeun, éta mangrupikeun prosés alami anu dipasihkeun ku Gusti ka awak manusa. Proses penyembuhan alami mangrupikeun tanda (démo) ngeunaan kabecikan Gusti Nu Nyipta. Nanging, nalika tatu anu jero tos sembuh langsung, urang ngartos yén Gusti parantos ngalaksanakeun kaajaiban - Anjeunna campur langsung sareng ghaib. Dina kasus anu pertama urang gaduh tanda henteu langsung sareng dina kadua tanda langsung - duanana nunjukkeun kahadéan ka Gusti.

Hanjakalna, aya sababaraha anu nyalahgunakeun nami Kristus sareng mujijat palsu pikeun ngawangun sababaraha ieu. Ieu kadang tiasa ditingali dina anu disebut "jasa penyembuhan". Laku sapertos nyiksa penyembuhan mujijat henteu kapendak dina Perjangjian Anyar. Sabalikna, éta ngalaporkeun jasa ibadah dina tema inti tina iman, harepan, sareng cinta ka Gusti anu mukmin ngarepkeun pikeun kasalametan, anu aranjeunna diajar tina nubaran Injil. Nanging, nyiksa mukjijat henteu kedah ngirangan apresiasi pikeun kaajaiban anu nyata. Hayu atuh nyarioskeun ka anjeun ngeunaan kaajaiban anu kuring tiasa nyaksian sorangan. Kuring kantos ngiringan doa batur anu sanés ngado'a pikeun hiji awéwé anu kanker ganas parantos didahar jauh tina iga anjeunna. Anjeunna dina pengobatan médis sareng nalika anjeunna ngagaduhan kakurapan anjeunna nyungkeun Gusti pikeun mujijat penyembuhan. Hasilna nyaéta kanker henteu deui didiagnosis sareng tulang iga naék deui! Dokter na ka dirina yén éta mujijat sareng yén anjeunna kedah neraskeun naon anu anjeunna lakukeun ». Anjeunna ngajelaskeun ka anjeunna yén éta henteu kusabab naon anu anjeunna lakukeun, tapi éta berkah Gusti. Sababaraha tiasa nyarios yén pangobatan médis damel kanker ngiles sareng iga tumbuh nyalira, anu rada mungkin. Ngan éta anu parantos lami nyandak, tapi tulang rusukna dipulih gancang pisan. Kusabab dokter na "teu tiasa ngajelaskeun" ku gancang pemulihan, urang nyimpulkeun yén Tuhan campur sareng ngalaksanakeun mukjijat.

Kapercayaan dina mukjizat henteu merta ngalawan élmu alam, sareng milarian katerangan alam henteu merta nunjukkeun kakurangan kapercayaan ka Allah. Nalika élmuwan hipotésis, aranjeunna pariksa naha kasalahanna tiasa dicirikeun. Upami henteu aya kasalahan anu tiasa dideteksi nalika pamariksaan, maka ieu nyarioskeun hipotesis. Éta sababna urang henteu langsung mikiran milarian penjelasan alami tina kajadian anu kaélangan salaku tampikan kapercayaan kana mukjijat.

Urang sadayana ngadoakeun nyageurkeun anu gering. Sababaraha anu sacara langsung cageur sacara langsung, sedengkeun anu sanés deui pulih. Dina kasus penyembuhan anu ajaib, éta henteu gumantung saha atanapi sabaraha anu kedah ngado'a. Rasul Paulus henteu pulih tina "cucuk dina daging" najan anjeunna kantos ngado'a tilu kali. Anu penting pikeun kuring nyaéta: nalika urang ngadoakeun penyembuhan kaébat, urang tinggalkeun dina iman urang kana kaputusan Allah naha sareng iraha sareng kumaha anjeunna bakal cageur. Kami percanten anjeunna pikeun ngalakukeun naon anu paling hadé pikeun urang kusabab urang terang yén dina hikmah-Na sareng kahadean anjeunna tumut kana faktor-faktor anu urang henteu ngémutan.

Ku neneda pikeun nyageurkeun pikeun jalma anu gering, urang nunjukkeun salah sahiji cara anu urang nunjukkeun cinta sareng kagagas ka jalma anu butuh, sareng nyambung ka Yesus dina syafaat anu satia salaku mediator sareng Imam Agung urang. Sawatara anu salah paham kana paréntah dina Yakobus 5,14, anu ngajadikeun aranjeunna ragu-ragu neneda pikeun jalma anu gering, nganggap yén ngan sesepuh garéja anu otorisasi pikeun ngalakukeunana, atanapi yén doa kokolot sacara piaraan langkung efektif tibatan sholat babaturan atanapi baraya. Tétéla, Yén James dimaksudkeun ku cara ngarahkeun parishioner pikeun nyebat para sesepuh pikeun ngalebetkeun anu gering, janten jelas yén sesepuh kedah ngaladénan salaku abdi pikeun anu ngagaduhan. Sarjana Alkitab ningali pitunjuk ti rasul Yakob salaku rujukan pikeun ngirimkeun murid-murid di golongan dua (Markus 6,7), "ngusir seueur roh-roh jahat sareng ngadamel seueur jalma anu sakit sareng minyak sareng ngajantenkeun aranjeunna sehat" (Markus 6,13). [1]

Nalika urang ngadoakeun nyageurkeun, henteu kedah nyangka yén éta mangrupikeun padamelan urang pikeun kumaha waé ngadorong Gusti pikeun ngalaksanakeun nikmat-Na. Kahadéan Gusti salawasna hadiah anu berehan! Maka naha ngadoakeun? Ngaliwatan doa kami ngabagi pagawéan Allah dina kahirupan jalma-jalma sanés, kitu ogé dina kahirupan urang, sabab Allah nyiapkeun kami naon anu bakal dilakukeun dumasar kana karep sareng hikmah-Na.

Ari kuring pasihankeun peringatan anjeun: upami aya anu naroskeun anjeun pikeun doa anu aya hubunganana sareng masalah kaséhatan sareng ngaharepkeun éta tetep rahasia, maka pamundut ieu kedah ditungtut. Hiji henteu kedah kagoda yakin yén "kasempatan" tamba anu kumaha ogé proporsional sareng jumlah jalma anu ngadoakeun éta. Anggapan sapertos kitu henteu tina Alkitab, tapi tina cara pamikiran anu gaib.

Iraha waé urang nganggap panyembuhan, urang kedah émut yén Tuhan anu nyageurkeun. Kadang-kadang nyageurkeun hiji kaajaiban sareng waktos séjén nyageurkeun sacara alami, anu parantos aya dina nyiptakeunana. Ku naon waé, sadayana ngahargaan mangrupikeun anjeunna. Dina Filipus 2,27, rasul Paulus ngahatur nuhun ka Gusti dina kamurahan ka sobatna sareng kolaborator Epaphroditus, anu akhirna gering sateuacan Gusti disageurkeun. Paul henteu nyabit-nyabit pelayanan penyembuhan atanapi jalmi khusus anu ngagaduhan kakuatan khusus (terlibat). Sabalikna, Paulus ngan ukur muji ka Gusti pikeun nyageurkeun réncangna. Ieu mangrupikeun conto anu saé anu kedah urang lakukeun.

Kusabab tina keajaiban anu kuring diidinan pikeun nyaksian sareng sanés anu kuring diajar ti batur, kuring yakin yén Tuhan masih nyageurkeun ayeuna. Nalika urang gering, urang ngagaduhan kabébasan dina Kristus naroskeun batur pikeun ngado'a urang, nyauran para sesepuh garéja urang, pikeun ngaurutan kami kalayan minyak, sareng ngadoakeun kasalametan urang. Maka éta mangrupikeun tanggung jawab sareng hak istimewa urang pikeun ngadoakeun batur, naroskeun ka Tuhan yén upami éta kersa-na, Anjeunna bakal nyageurkeun jalma-jalma anu sakit sareng sangsara. Naon waé pasualan éta, urang percanten kana jawaban sareng wanci Allah.

Dina syukur pikeun nyiksa Gusti,

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfmiracles of penyembuhan