Kado indung

220 kurnia maternity Indung mangrupikeun salah sahiji karya anu paling hébat dina ciptaan Gusti. Éta émut deui dina pikiran kuring nalika kuring nembé mikirkeun naon anu kuring tiasa masihan pamajikan sareng mitoha beuteung dina Hari Ibu. Abdi resep émut kecap tina indung kuring, anu sering nyarios ka sadulur sareng kuring kumaha bagja anjeunna janten indung urang. Pikeun ngalahirkeun urang bakal masihan dirina pangertian anyar ngeunaan cinta sareng kaagungan Gusti. Kuring ngan ukur bisa ngarti yén nalika budak urang sorangan dilahirkeun. Kuring masih émut ka kuring kagum nalika pamajikan kuring anu nyeri Tammy nalika ngalahirkeun janten kabagjaan anu ngajentul nalika anjeunna tiasa nyekel putra sareng putri urang. Taun kamari kuring parah ka kuring nalika mikiran cinta ibu-ibu. Tangtos aya bédana jinis cinta kuring sareng urang ogé ngalaman kanyaah bapa ku cara sanés.

Dibikeun kaintingan sareng kakuatan kaasih indung, éta henteu heran yén Paulus nyangking keibuan dina pernyataan penting ngeunaan perjanjian Allah sareng jalma nalika anjeunna di Galatia 4,22: 26 (Luther 84) nyerat ieu:

"Kanggo ieu tulisan yén Abraham gaduh dua putra, hiji ti palayan awéwé, anu sanésna ti gratis. Nanging éta pembantu rumah nyiptakeun saatos daging, éta tina awéwé bébas tina kahadéan jangji. Kecap ieu ngagaduhan harti anu langkung jero. Pikeun dua awéwé hartosna dua perjanjian: hiji ti Gunung Sinai, anu ngalahirkeun budak, nyaéta Hagar; pikeun Hagar hartosna Gunung Sinai di Arab sareng mangrupikeun perumpamaan pikeun Yerusalem anu ayeuna, anu hirup di budak budak sareng budakna. Tapi Yerusalem anu diluhur nyaéta gratis; nyaéta ibu urang. »

Sakumaha dibaca, Abraham ngagaduhan dua putra: Ishak ti garwa Sara sareng Ismael ti pembina Hagar na. Ismael lahir alami. Kalayan Ishak, kumaha waé, kagunaan mukjijat alatan parantos jangji, sabab ibuna Sara henteu lami ti umur ngalahirkeun. Kitu ogé berkat pipilueun Allah nalika Ishak lahir. Yakub jadi Ishak (namina engké dirobih ka Israil) sareng Abraham, Ishak sareng Yakub jadi utah bangsa Israil. Dina titik ieu penting pikeun nunjukkeun yén sadaya awéwé karuhunna ngan ukur tiasa gaduh murangkalih ngaliwatan campur tangan gaib Gusti. Saloba sababaraha turunan, ranté turunan ngabalukarkeun Yesus, Putra Gusti, anu dilahirkeun ku mahluk manusa. Mangga baca naon anu nyerat TF Torrance:

Alat anu dipilih Allah di tangan Allah pikeun nyalametkeun dunya ieu Yesus tina Nasaret, anu asalna ti pangku Israil - kumaha oge, anjeunna henteu ngan ukur alat, tapi ku Gusti nyalira. Anjeunna sumping dina wujud manusa salaku abdi pikeun sipat batin urang Pikeun nyageurkeun keterbatasan sareng insubordination na sareng ngabalikeun komuni hirup sareng Gusti kalayan cara anu suksés ngalangkungan rekonsiliasi sareng manusa.

Kami ngakuan Yesus dina carita Ishak. Ishak ngalahirkeun campur tangan gaib, sedengkeun kalahiran Yesus balik deui ka anu ngahasilkeun gaib. Ishak parantos dikenalkeun janten poténsial korban, tapi Yesus nyatana sareng sacara ilaharna dina panebusan anu umat manusa digabungkeun sareng Gusti. Aya ogé paralel antara Ishak sareng urang. Pikeun kami, ieu pakait sareng campur tangan gaib nalika kalahiran Isa (gaib) rebirth ku Roh Suci. Kalayan ieu urang janten duduluran Yesus (Yohanes 3,3:5;). Kami henteu deui budak perbudakan dina hukum, tapi barudak angkat, katampi kana kulawarga sareng karajaan Allah, sareng ngagaduhan warisan anu langgeng. Ieu harepan waé.

Di Galih 4 Paul ngabandingkeun perjanjian kuno sareng anyar. Sakumaha urang parantos maca, anjeunna ngahubungkeun Hagar sareng urang Israil handapeun perjanjian kuno di Sinai sareng hukum Hukum Musa, anu henteu dijangjikeun keanggotaan kulawarga sareng henteu aya warisan di Karajaan Allah. Kalayan perjanjian anyar, Paulus nunjukkeun deui jangji anu asli (sareng Nabi Ibrahim), anu numutkeun Gusti Allahe Israil sareng Israil kedah janten umat-Na sareng ngalangkungan aranjeunna sadaya kulawarga di bumi kedah kaberkahan. Janji-janji ieu dipatuhi dina perjanjian rahmat Allah. Sara dibéré putra, dilahirkeun salaku anggota kulawarga langsung. Kasaruaan sami. Ngalangkungan rahmat Yesus, jalma-jalma janten angkat, murangkalih Gusti kalayan warisan langgeng.

Paulus ngabédakeun antara Agar sareng Sara di Galatia 4. Hagar ngahubungkeun Paul sareng Yerusalem harita, kota anu dikawasa ku Roma sareng hukum. Sara, di sisi anu sanés, nangtung pikeun "Yerusalem anu di luhur", indung pikeun sadayana murangkalih rahmat Allah kalayan pusaka. Warisan ngalingkup langkung seueur tibatan kota sanés. Éta mangrupikeun «kota surga (Wahyu 21,2) tina Gusti anu hirup » (Ibrani 12,22), anu bakal hiji dinten turun ka bumi. Yerusalem Surarga teh urang kota dimana urang gaduh hak sipil anu leres. Paul nyauran Yerusalem, anu di luhur nyaéta gratis; anjeunna indung urang (Galata 4,26). Sambung ka Al Masih ngalangkungan Roh Suci, urang bébas warga sareng ditampi ku Bapa salaku anak-Na.

Abdi ngahatur nuhun ka Allah pikeun Sara, Rebekka sareng Lea, tilu suku ibu-ibu di awal garis katurunan Yesus Kristus. Allah milih ibu-ibu ieu, teu sampurna sakumaha aranjeunna, sareng ogé Mary, ibu Yesus, ngintun putrana ka bumi janten manusa, anu ngutus Kami Roh Suci supados urang janten putrana ramana. Dinten Ibu mangrupikeun kasempetan khusus pikeun ngahatur nuhun ka Gusti Alkohol pikeun kado indung. Kita Hayu hatur nuhun ka indung urang, mitoha awewe sareng pamajikan - pikeun sadaya ibu-ibu. Indung mangrupikeun mangrupikeun ekspresi anu saé pikeun kahirupan anu masihan kautaman hirup.

Hatur nuhun kana kado indung,

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfKado indung