Nu ngabentuk Raja Solomon 17 bagian

Naon topikna, motto sareng ideu utama tina buku "Sprüche"? Naon waé anu aya dina manah jalan sareng Gusti anu diturunkeun ka urang dina buku ieu?

Sieun ku Pangéran. Upami anjeun kedah ngahimpun sakabéh Kitab Peribahasa kalayan ngan ukur hiji ayat, anu mana waé? "Sieun ka Gusti mangrupikeun awal élmu. Anu bodo nganggap hina hikmah sareng disiplin " (Siloka 1,7) . Siloka 9,10 nganyatakeun hal anu ampir sami: "Mimiti hikmah nyaéta takwa ka Gusti, sareng terang santo éta ngarti."

Sieun PANGERAN mangrupikeun bebeneran pangbasajanna di Siloka.

Upami urang henteu ngagaduhan kasieun PANGERAN, maka urang moal ngagaduhan hikmah, pangertian, sareng pengetahuan. Naon kasieun TUHAN? Éta hurung sabalikna. Di hiji sisi, Allah mangrupikeun kanyaah sareng anu sanés, urang disebut ajrih ka Mantenna. Naha ieu hartosna yén Tuhan nyingsieunan, pikasieuneun tur pikasieuneun? Kumaha carana kuring tiasa hubungan sareng batur anu kuring sieun?

Nyembah, hormat sareng heran

Baris anu munggaran ngeunaan Paribahasa 1,7 sakedik hese pikeun kahartos kusabab ieu konsép "Sieun" henteu kapikiran dina pikiran nalika urang mikir ka Allah. Kecap anu ditarjamahkeun "sieun", anu muncul dina seueur tarjamahan Alkitab, asalna tina kecap Ibrani "yirah". Kecap ieu ngagaduhan seueur hartos. Kadang-kadang hartosna kasieun anu urang karasa nalika urang ngadangukeun bahaya atanapi / atanapi nyeri, tapi éta ogé tiasa hartosna "pujian" sareng "kagum". Tarjamahan anu mana anu kedah urang dianggo pikeun ayat 7? Kontéks penting di dieu. Maksud "sieun" dina kasus urang dipedar didieu dina bagian kadua ayat: bodo ngala hina hikmah sareng disiplin. Kecap konci di dieu nyaéta ngalaji, anu ogé tiasa hartosna anjeun nganggap batur anu henteu kalebet atanapi ngahina anjeunna. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngajelaskeun jalma anu nekad, bangga sareng konténis sareng anu percaya yén anjeunna leres-leres (Siloka 14,3; 12,15).

Raymond Ortl sareng nyerat dina bukuna Peribahasa: "Éta mangrupikeun kecap anu teu daek sareng hiji pisah anu aya hubungan. Éta sombong anu anjeun pikirkeun leuwih luhur sareng teuing palinter, henteu saé teuing sareng sibuk pikeun pujian sareng angen. "

CS Lewis ngajelaskeun sikep siga kieu dina bukuna Pardon, abdi Kristen anu sampurna: "Kumaha anjeun tiasa tepang batur anu saluhureun anjeun dina sagala hal? Upami anjeun henteu ngartos sareng kenal ka Gusti sapertos kitu sareng akibatna bakal terang sareng terang ka diri anjeun salaku euweuh anu aya dina oposisi, anjeun henteu kenal ka Gusti. Salami anjeun bangga, anjeun henteu tiasa terang Gusti. Jalma anu reueus sok ngalajengkeun jalma sareng hal-hal sareng salami anjeun katingali anjeun henteu tiasa ningali naon anu diluhur. "

"Sieun ku PANGERAN" hartosna teu matak kaget dina TUHAN, saolah-olah Gusti mangrupikeun zalim. Ibadah artos hormat sareng ngahormatkeun batur. Kecap "awe" mangrupikeun konsép anu hésé hésé dikenalkeun ku dinten ayeuna, tapi éta kecap anu saé anu éndah. Éta kalebet ideu anu kagum, péran, misteri, kaheranan, syukur, rasa kaget sareng kamurahan. Éta hartosna jadi teu bisa ngomong. Cara anjeun réaksi nalika anjeun sapatemon atanapi ngalaman hal anu anjeun teu pernah ngalaman sareng moal langsung tiasa pasang kana kecap.

breathtaking

Éta ngingetkeun kuring kana rarasaan anu kuring karaos nalika kuring ningali Grand Canyon. Henteu aya anu tiasa nahan kana kecap-kecap anu raos rasa takbir anu kuring karasa nalika ningali kaéndahan Gusti anu hébat sareng ciptaanna sateuacan kuring. Understatement hebat. Tanda sipat sapertos megah, hebat pisan, luar biasa, pikaresepeun, narik, narik ati tiasa ngajelaskeun kisaran gunung ieu. Abdi henteu nganggo kecap nalika kuring katingali ti luhur di susukan gedé, anu langkung langkung jarak kilometer di handap kuring. Kaéndahan sareng warna-warna na batu-batu sareng kabébasan anu hébat sareng flora sareng fauna - sadaya anu digabungkeun kuring teu nyarios teu jelas. Henteu aya bagian tina Grand Canyon aya kadua kalina. Kelirna, anu variatif sareng kompleks dina hiji waktos, terus ganti spéktrumna ku jalan panonpoé. Kuring henteu kantos ningali anu sapertos kitu sateuacan. Dina waktos anu sami, éta ogé rada nyakiran kuring kusabab kuring ngarasa sakedik sareng teu pati penting.

Éta mangrupikeun jinis pikaheran anu ngandung kecap kagum. Tapi héran ieu henteu ngan ukur asalna tina nyiptakeun gusti, tapi ngarujuk ka jalma ieu anu sampurna sareng unik dina unggal hal anu luar biasa. Anu kantos sampurna, ayeuna sampurna sareng bakal sampurna. Sadaya perkawis Gusti kedah ngubah pikirkeun urang kana kaheranan sareng rasa kagum sareng ngabangkitkeun rasa hormat. Ngalangkungan rahmat sareng rahmat sareng ngalangkungan cinta tanpa wates, pikeun saratna pikeun urang, kami ditampi dina miskin sareng manah Allah. Kageueanana, Yesus merendahkeun dirina pikeun urang komo maot pikeun urang. Anjeunna tangtuna bakal dilakukeun upami anjeun hiji-hijina jalma di dunya. Anjeunna anu Juru Salamet anjeun. Anjeunna mikanyaah anjeun henteu ngan kusabab anjeun ka dieu di dunya, tapi anjeun aya di dunya sabab anjeunna ngajantenkeun anjeun ka dunya ieu sareng mikacinta anjeun. Sadaya ciptaan Gusti éndah, tapi anjeun aya di tengah téks anu, sapertos Jabur 8, perkawis Trinity Allah. Urang salaku lemah, jalma anu lemah jalma ngan tiasa ngajawab sareng "Wah!"

"Abdi ningal Gusti"

Augustine mangrupikeun teolog Kristen awal anu nyerat seueur perkawis perkawis Gusti anu luar biasa. Salah sahiji karya anu pangpentingna disebut "De civitate Dei" (ka basa Jerman ti nagara Tuhan). Dina pupusna anu paling caket ku babaturan-sobatna ngimpina anjeunna, rarasaan anu tentrem anu tentrem ngeusi rohangan. Ujug-ujug panon na dibuka ka jalma anu aya di rohangan sareng anjeunna bersinar kalayan ungkapan anu bersinar anu anjeunna parantos ningali Gusti sareng sadaya anu nyerat anjeunna teu tiasa ngalakukeun kaadilan. Teras anjeunna bobo damai, Siloka 1,7: 9,10 sareng nyarioskeun éta, kasieun PANGERAN mangrupikeun awal kanyaho sareng hikmah. Ieu hartosna kanyaho sareng hikmah ngan ukur didasarkeun kana kasieun PANGERAN sareng teu tiasa aya tanpa éta. Éta mangrupikeun prasyarat supados urang tiasa ngurus kahirupan sapopoé. Sieun ku PANGERAN anu awal: "Sieun ka Gusti mangrupikeun sumber kahirupan, yén urang kedah ngajauhan tali pati" (Spr14,27) . Upami anjeun kagum sareng hormat ka Gusti naon anjeunna, pangaweruh anjeun sareng hikmah bakal terus mekar. Tanpa sieun ka Pangéran, urang ngaleungitkeun diri tina harta tina hikmah sareng kanyaho ngeunaan Tuhan. The Bible Hope for All nerjemahkeun ayat 7 sapertos kieu: "Sadaya ilmu dimimitian ku rasa kagum ku Pangeran."

Dina buku barudak anu klasik "Angin di Badang" ku Kenneth Graham, tokoh utama - beurit sareng gaang - milarian orok anu katelah sareng titajong kana payuneun Gusti.

Ujug-ujug gajit teh raoskeun anu matak hébat anu ngahurungkeun otot na janten cai, sujud sirahna, sareng najangkeun sukuna dina taneuh. Sanajan kitu, anjeunna henteu panik, éta karasa damai sareng bagja. "Tikus", anjeunna ngagaduhan hawa pikeun haréwos deui sareng naros, "Naha anjeun sieun?" "Sieun?" Tikus mutak, panon anu dipinésih ku cinta anu teu jelas. "Sieun! Di payuneun anjeunna? Kungsi, henteu! Sareng… aduh gaang, kuring sieun! ”Maka dua sato éta sujud kana taneuh sareng ngado'a.

Upami anjeun ogé hoyong ngalaman ka Allah kalayan khusyuk ieu sareng ngajentulkeun, maka wartos anu saé anjeun tiasa. Tapi ulah dicobian pikeun ngalakukeunana sorangan. Ménta Gusti pikeun nempatkeun kasieun ieu di anjeun (Phil2,12-13). Neneda pikeun eta unggal dinten. Mikir kaajaiban-kaaja ka Gusti. Gusti sareng ciptaan-Na sacara ajaib. Sieun PANGERAN mangrupikeun réaksi urang ka dinya nalika urang sadar saha Gusti leres pisan sareng urang ningali perbezaan anu ageung antara diri urang sareng Allah. Anjeunna bakal ngantep anjeun teu nyarios.

ku Gordon Green


pdfNu ngabentuk Raja Solomon 17 bagian