Karajaan Allah Bagian 1

502 dewa beunghar 1 Karajaan Allah parantos dijantenkeun janten fokus tina ajaran Kristen, sareng leres pisan. Perselisihan timbul ngeunaan hal ieu, khususna dina abad ka-20. Perjangjian sesah hese hasil kusabab ukuran na pajeulitna tina bahan Alkitab na sareng seueur topik teologi anu tumpang tindih sareng topik ieu. Aya ogé bédana ageung dina sikep spiritual anu nungtun para sarjana sareng pendeta sarta ngamungkinkeun aranjeunna ngahontal kasimpulan anu paling beragam.

Dina séri 6-part ieu, kuring bakal ngabahas patarosan anu sentral ngeunaan Karajaan Allah pikeun nguatkeun iman urang. Dina ngalakukeun kitu, kuring bakal turun dina tingkat pangaweruh sareng sudut pandang batur anu ngawakilan anu sami, anu dibuktikeun sajarah, iman Kristen konvensional anu mana urang komitmen dina Grace Communion International, iman anu dumasar kana Kitab Suci sareng diinterpretasi kalayan museurkeun ka Yesus Kristus bakal. Mantenna anu ngabimbing urang dina ibadah urang tina Triune Allah, Rama, Putra sareng Roh Suci. Pendekatan iman ieu, anu museurkeun kana nitis sareng Trinity, moal tiasa ngajawab unggal patarosan anu badé merhatikeun ka urang ngeunaan Karajaan Allah, sanaos sadaya reliabilitasna. Tapi éta bakal nyayogikeun pondasi anu padet sareng pedoman anu dipercaya anu bakal tiasa urang paham kana iman dina Alkitab.

Sapanjang 100 taun katukang, aya paningkatan paningkatan antara pamiarsa Alkitab ngeunaan patarosan konci iman anu gaduh sentimen teologi anu sami anu mangrupikeun. Éta ngeunaan kabeneran sareng réliabilitas wahyu Alkitabiah, pendekatan anu hadé pikeun interpretasi Alkitab, sareng dasar pangertian Kristen. (The Doctrine) ngeunaan masalah-masalah sapertos ketuhanan Kristus, Trinity Allah, bagian tina pusat kurniaan Gusti sapertos parantos diciptakeun dina Kristus ku Roh Suci, sareng karya redemptive Gusti dina konteks sajarah, ku kituna tiasa sareng Nya tina Tujuanana Allah, tujuan akhir, bakal dilaksanakeun.

Upami urang tiasa sacara rébu ngagunakeun ajaran para ulama, dua panunjuk padamelan mantuan pisan dina ngahijikeun kasaksian Alkitabiah anu teu kaétung ngeunaan Karajaan Allah Tambihkeun (koheren) sacara saksama; George Ladd, anu nyerat tina sudut pandang panalungtikan Alkitab, sareng Thomas F. Torrance, anu ngawakilan teologi sareng kontribusi na. Tangtosna, dua élmu ieu parantos diajar ti seueur batur sareng tingal aranjeunna dina pikirna. Anjeun parantos ningali bahan panalungtikan ilmiah sareng teologi anu ageung.

Dina ngalakukeun éta, aranjeunna parantos nekenkeun kana tulisan suci anu saluyu sareng dasar, dasar injil sareng teologis anu parantos didadarkeun di luhur sareng anu ngagambarkeun argumen anu paling konklusif, kahartos sareng komprehensif ngeunaan karajaan Allah. Pikeun bagian kuring, kuring bakal ngabahas aspek anu paling penting tina hasil na anu bakal ningkatkeun kamajuan sareng pamahaman iman urang.

Maksudna sentral Yesus Kristus

Ladd sareng Torrance duanana ngajelaskeun pisan yén wahyu Alkitabiah sacara teu resmi ngenalkeun Karajaan Allah sareng jalmi sareng kasalametan Yesus Kristus. Anjeunna nyalilakeun nyiptakeunana sareng ngartos. Naha? Kusabab anjeunna raja sadayana ciptaan. Dina pagawean spiritualna salaku perantara antawisna Gusti sareng nyiptakeun, karajaanna ngagabung sareng unsur imam sareng nubuat. Karajaan Allah saestu aya sareng ngalangkungan Yesus Kristus; margi anjeunna netepkeun dimana waé anjeunna. Karajaan Allah nyaéta karajaan. Yesus ngingetkeun urang terang: "Sareng kuring hoyong gaduh karajaan pikeun anjeun, sakumaha bapak kuring diperyogikeun ka kuring, yén anjeun kedah tuang sareng nginum dina méja kuring di karajaan kuring sareng calik dina tahta sareng pareng dua belas kaom Israil" (Lukas 22,29-30).

Dina waktos sanés, Yesus nyatakeun yén Karajaan Allah milik anjeunna. Anjeunna nyarioskeun: "Karajaan abdi kaluar tina dunya ieu" (Yohanes 18,36). Kukituna, Karajaan Allah henteu tiasa dipisahkeun sacara misah ti saha Isa sareng éta sadayana dina hasil kasalametan-Na. Sakur tafsiran Kitab Suci atanapi sinopsis teologis bahan-bahan exegétis anu henteu napsirkeun Karajaan Allah dina dasar jalma sareng padamelan Yesus Kristus salajengna ngajauhkeun ti puseur ajaran Kristen. Éta pasti bakal aya édisi anu béda ti hiji anu beroperasi ti puseur agama Kristen ieu.

Kumaha carana urang tiasa diajar tina pusat kahirupan pikeun ngartos naon Karajaan Allah? Mimiti, urang kedah perhatikeun yén éta Yesus Mantenna anu ngumumkeun datangna Karajaan Allah sareng ngajantenkeun kanyataan ieu janten topik sadaya dina pangajaran na (Markus 1,15). Kalayan Yesus ayana nyata karajaan dimimitian; éta teu ngan ukur ngirim pesen anu relevan. Karajaan Allah mangrupikeun kanyataan anu tiasa dialaman dimana waé Yesus; sabab anjeunna raja. Karajaan Allah saéstu wujud di payuneun hirup sareng tindakan Raja Yesus.

Ti mimiti titik ieu, sadaya anu disarioskeun sareng Yesus nyebatkeun karakter karajaan na. Kakaisaran anjeunna hoyong masihan kami sami sareng karakter na. Anjeunna nyangking jenis kakaisaran ka hiji kakaisaran anu ngagaduhan karakter sareng tujuanana sorangan. Janten ideu urang ngeunaan Karajaan Allah kedah saluyu sareng saha Isa. Anjeun kedah ngeunteungkeun dina sadaya bentukna. Aranjeunna kedah dilaksanakeun ku cara anu sadayana indra urang tingal sareng ngingetkeun urang ka anjeunna, supados urang ngartos yén karajaan ieu milikna. Éta milik anjeunna sareng gaduh signature na di mana waé. Hal kieu yen Karajaan Allah utamina nyaéta ngeunaan kakawasaan atanapi pamaréntahan Kristus, sareng henteu sakumaha anu dituduhkeun sababaraha interpretasi, ngeunaan alam sawarga atanapi lokasi spatial atanapi geografis. Dimana waé pamaréntahan Kristus tiasa dianggo numutkeun wasiat sareng tujuanana, aya Karajaan Allah.

Luhureun sadaya, karajaanna kedah dihubungkeun sareng takdirna salaku panebus sahingga dihubungkeun sareng jelmaan, proksi, salib, bangkit, naek sareng naek deui kasalametan urang. Ieu hartosna yén pamaréntahanana janten raja henteu tiasa kahartos sakumaha dicabut tina padamelan salaku pujian sareng mediator, anu anjeunna salaku nabi sareng pandita. Sadaya tilu fungsi Perjanjian Lawas ieu, sapertos anu ditulis dina Nabi Musa, Harun sareng Daud, aya hubungan anu unik sareng sadar dina anjeunna.

Nya kalebet aturan na bakal tunduk kana rekomendasi pikeun nyiptakeun panyiptana, topi sareng kahadean, nyaéta, ngalibetkeun anjeunna ka handap, komunitas sareng partisipasi, ku nyégakeun urang sareng Gusti Allah ngaliwatan pupus dina salib. Pamustunganana, nalika urang masrahkeun diri urang handapeun topi na, urang bagikeun aturan na sareng seneng bagikeun di karajaan na. Sareng pamaréntahanana nunjukkeun sipat asih Gusti anu mawa ka urang Kristus sareng kapercayaan Roh Suci anu damel di urang. Kanyaah ka Allah sareng kanyaah pikeun tatangga, sapertos anu aya dina Yesus, ieu nyatakeun partisipasi urang di karajaan. Karajaan Allah ditingalikeun dina komunitas, hiji jalma, komunitas anu diikat sareng Allah ku kabiasaan Yesus Kristus sahingga ogé diantara anu sanés dina sumanget Gusti.

Tapi cinta sapertos anu dialaman di komunitas sakumaha kami bagikeun ka Kristus asalna tina amanah anu hirup (Iman) dina panebus, hirup anu hirupna sareng daulatna, sakumaha anu ayeuna dilakukeun ku Kristus. Ku kituna, kapercayaan ka Yesus Kristus henteu pisah ti dikintunkeun kana karajaan na. Ieu sabab Yesus henteu nyalira ngumumkeun yén datangna Allah bakal langkung caket ti anjeunna sumping, tapi ogé disebut iman sareng kapercayaan. Kieu carana urang maca: «Saatos Yohanes dipenjara, Yesus sumping ka Galilea sareng ngawartosan Injil Allah sareng saurna:« Wanci parantos réngsé sareng Karajaan Allah parantos sumping. Tobat sareng percanten kana manéh! » (Tandaan 1,14-15). Kapercayaan dina Karajaan Allah dihubungkeun sareng kapercayaan ka Yesus Kristus. Pikeun percanten ka anjeunna hartosna ngandelkeun aturan atanapi pamaréntahanana, kakaisaran komunitas-komunitas na.

Kéngingkeun Yesus sareng sareng Anjeunna Bapa artosna cinta sareng percanten ka sadaya wujud diri anu nunjukkeun dina karajaan na.

Aturan karajaan Yesus Kristus

Isa teh raja sadaya raja nu nyiptakeun jagat raya ieu. Henteu aya sudut sanésna dina sakumna kosmos dikaluarkeun tina kakuatanana pikeun nebus. Sareng anjeunna ngabéjaan yén anjeunna parantos dibéré sagala kakuatan di surga ogé di bumi (Mateus 28,18), nyaéta, langkungna sadaya ciptaan. Sagala diciptakeun sareng sareng anjeunna, sapertos Rasul Paulus ngajelaskeun (Kolose 1,16).

Upami jangji Allah ka urang Israil dibangkitkeun, Yesus Kristus mangrupikeun "Raja raja sareng Lord Lord" (Jabur 136,1: 3-1; 6,15 Timoteus 19,16; Wahyu). Anjeunna ngagaduhan kakawasaan anu pantes ku anjeunna; anjeunna mangrupikeun hiji jalma anu diciptakeun sadayana sareng anu nampi sadayana kalayan kabiasaan kakuatan sareng pangorbanan na (Ibrani 1,2: 3-1,17; Kolosa).

Sakuduna parantos jelas yén Yesus, Lord of the Universe, teu terang jalma anu euweuh, teu ningan, henteu tina segi ciptaan atanapi rahmat anu teu ternilai tina kasalametan urang. Nalika aya anu ngadukung, pura-pura sareng tukang utuh anu teu ngagaduhan kakuatan atanapi wasiat pikeun nyiptakeun sareng ngorbankeun kahirupan, Yesus ngahangkut sadayana musuh anu nolak aturan-Na dina dengkulna sareng ditumbuk. Salaku mediator daging-Na, Putraning Allah, ku kautaman Roh Suci, nungtut sagala anu aya dina jalan penciptaan anu alus sareng takdir anu Maha Kawasa pikeun sadaya makhluk. Sakumaha anjeunna nolak sagala kakuatan anu ngarusak atanapi ngancurkeun hasil-hasilna anu ngancem sareng ngancem nyimpang tina tujuan-Na anu ngajentul, anjeunna nunjukkeun cinta pikeun ciptaan ieu. Upami anjeunna henteu tarung anu hoyong ngancurkeun aranjeunna, anjeunna henteu bakal panembahan anu dipikacinta ka anjeunna. Yesus ieu, sareng Rama-Na sareng Roh Suci, terus-terusan nolak sagala rupa kajahatan anu torpedo, nyimpang sareng ngancurkeun kahirupan sareng dumasar-cinta, hubungan anu didasarkeun sareng komunitas sareng anjeunna sareng balik saling sareng ciptaan. Dina raraga aslina, takdir anu bakal dicumponan, sadaya kakuatan anu nentang pamaréntahanana sareng hak na kedah ngalebetkeun ka anjeunna atanapi aranjeunna bakal musnah. Sarat teu aya masa depan dina Karajaan Allah.

Janten Yesus ningali dirina, sakumaha anjeunna ogé digambarkeun ku saksi Perjangjian Anyar, salaku paneréh panebus anu ngabebaskeun umat-Na tina sagala jahat sareng sadaya musuh. Anjeunna ngabébaskeun tahanan (Lukas 4,18:2; 2,14 Korinta). Anjeunna ngalangkungan urang tina alam gelap ka alamna anu terang (Kolose 1,13). Anjeunna "[masihan] nyalira pikeun dosa-dosa urang [...] pikeun nyalametkeun urang tina ayeuna, dunya jahat dumasar kana kersa Gusti, Rama urang" (Galata 1,4). Dina rasa ieu kudu dipahami yén Yesus "[...] parantos ngawasa dunya" (Yohanes 16,33). Sareng anjeunna déwasa anu damel "sadayana anyar!" (Wahyu 21,5: 19,28; Mateus). Wengkuan kosmis pikeun pamaréntahanana sareng penundusan sadaya anu jahat dina kaayaan anjeunna, saluareun imajinasi urang, nyaksian kana kaajaiban aturan karajaan-Na.

ku Gary Deddo


pdf Karajaan Allah (Bagian 1)