Dina misi rusiah

294 dina misi rusiah Saha waé anu kuring terang yén kuring ngaku pisan kana tokoh kultus Sherlock Holmes. Kuring ngagaduhan langkung seueur tulisan kipas Holmes ti kuring hoyong ngaku sorangan. Kuring parantos ngadatangan Museum Sherlock Holmes dina 221b Baker Street di London sababaraha kali. Sareng kuring resep nonton seueur film anu dilakukeun ngeunaan karakter anu pikaresepeun ieu. Kuring hususna ngarepkeun épisode anyar produksi BBC pangénggalna, dimana béntang film Benedict Cumberbatch maénkeun peran detektif anu kawéntar, novelis ku panulis Sir Arthur Conan Doyle.

Carita mimiti séri anu éksténsif tina novél dipedar dina taun 1887. Ie - Sherlock Holmes - detektif master pikeun kasus paling hese parantos sakitar ampir 130 taun. Sanaos anjeun henteu acan ningali séri TV sareng henteu maca buku Sir Arthur Conan Doyle, kuring bet anjeun masih terang dua hal ngeunaan Sherlock Holmes. Kusabab sigana anjeun terang yén anjeunna hiji detektif sareng ngarengsekeun kasus misterius kalayan metodeu deduktif cemerlang. Tangtos anjeun ogé terang sobat na Dr. Watson, anu ngabantosan dina sababaraha kasus sareng sering nyandak peran kronis. Anjeun panginten bakal nyangka pipa klasik sareng hat hunter na.

Jigana mah yén aya radio anyar, film atanapi produk TV sareng Sherlock Holmes. Sapanjang sajarah panjang peran karakter ieu, seueur palaku anu parantos ngawangun ide urang kapribadian anu pikaresepeun ieu. Peran Sherlock parantos dimaénkeun ku aktor sapertos Robert Downey Jr, Jeremy Brett, Peter Cushing, Orson Welles, Basil Rathbone sareng seueur anu sanésna. Unggal perwujudan ditawarkeun rada modifikasi, perspektif anyar, anu masihan kami pamahaman anu langkung lengkep ngeunaan jalma Sherlock Holmes.

Éta ngingetkeun kuring ngeunaan hiji hal anu urang tingali ogé dina Alkitab - éta disebut Injil Harmony. Alkitab ngandung opat Injil. Unggal ditulis ku panulis anu béda - Matthäus, Markus, Lukas sareng Johannes. Hirup lalaki ieu parantos robih lengkep ngalangkungan Yesus (bahkan sareng Lukas, anu henteu acan kantos tepang anjeunna) sareng dulur nyerat laporanna ti deukeut ka peristiwa dina kahirupan Yesus. Nanging, unggal opat panulis Injil ngagaduhan fokusna sorangan, sudut pandang, bahkan dijelaskeun rupa-rupa kajadian anu ngabantosan urang nyaangan kahirupan Yesus. Nanging, Injil henteu ngandung pernyataan anu kontradiksi ngeunaan Pangéran urang, tapi unggal laporan ngalengkepan anu sanés, silih bantosan sareng saling harmoni.

Jalma-jalma tiasa béda-béda pandangan ngeunaan Yesus; sababaraha di antarana sacara lengkep saling ekslusif. Tapi kabeneran ngatasi kontrovérsi sapertos kitu. Karl Barth, teolog ti abad ka-20, dipikanyaho pikeun karyana garéja garéja Dogmatics, nalungtik tulisan sapertos kasus Sherlock Holmes - kalayan pipa dina hiji leungeun sareng pensil di tempat anu sanés. Barth ngancik ka Alkitab sareng patarosan: Kumaha carana urang ngartos Gusti? Anjeunna nyimpulkeun yén Gusti parantos parantos masihan jawaban - ngalangkungan Yesus Kristus, Firman anu janten manusa. Yesus mangrupikeun wahyu anu leres-leres Allah. Anjeunna sadulur urang, pendukung, Gusti sareng Panebus - sareng ngalangkungan nitis anjeunna ngarujuk ka Rama, anu nawiskeun kanyaah sareng rahmat-Na.

Rupa-rupa palaku parantos masihan kami ka potrétna tina detektif Sherlock Holmes anu kasohor, aya anu parantos negeskeun kaahlian analitisna, anu sanés anu nya, sareng anu sanés kabiasaan anu ditanam. Satiap versi carita, unggal pagelaran, janten dina pilem atanapi dina radio, ngabantosan urang ningali salah sahiji Holmes atanapi kakajuan anu sanés. Aya seueur adaptasi sareng versi, tapi sadayana gaduh asal-usulna dina karakter utama Sir Arthur Conan Doyle nyiptakeun langkung ti 100 taun ka pengker. Aya opat Injil sareng seueur buku sanés dina Alkitab, anu ogé aya fokus dina hiji jalma, Isa, Gusti urang. Teu kawas fiksi Holmes, Isa nyaéta jalma nyata anu anjeunna hirup. Rupa-rupa buku parantos ditulis pikeun urang supados urang tiasa paham kana dimensi anu béda-béda hakekat sareng pesen.

Lamun datang ka pesen Yesus, béda pisan sareng condong deui dina korsi TV kuring sareng kantong popcorn di leungeun kuring sareng ningali pilem Sherlock anu pang anyarna. Kusabab urang disebut janten langkung ti ukur panongton. Urang henteu kedah calik deui dina korsi urang sareng ngan ningali Karajaan Allah dilegakeun. Kami henteu wajib nawiskeun rusiah, tapi janten bagian ti éta urang sorangan! Kami badé milarian rusiah kawilujengan, jalan anu parantos ditingalikeun ka urang sareng nuju kasalametan. Jiga Dr. Watson kami kagum sareng nyaksian kakuatan Kristus ampir caket. Kami leres pisan caket sareng anjeunna sabab urang angkat sareng kulawarga kulawarga berkat Yesus kasalametan sareng pangwasa rohna.

Dina GCI / WKG urang percanten ka PANGERAN, Yesus Kristus, anu dilahirkeun ku Bapa sateuacan sadaya waktos. Kami ngahatur nuhun yén Allah nunjukkeun rupa-rupa aspék biografi Yesus di bumi ngalangkungan opat panulis Injil. Gusti ngintunkeun Yesus sareng masihan ogé Kitab Suci anu diideuan, anu ku urang tiasa diajar sadayana penting ngeunaan kahirupan, pupusna, kebangkitan sareng pamaréntahan anu saé. Salaku urang Nasrani, urang henteu disebut pikeun lalajo pasip, tapi anu aub dina proklamasi Injil ngeunaan jalma Yesus sakuliah dunya - ogé dina éta kagiatan.

Urang ngagungkeun jalanna, kabeneran sareng kahirupan,

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfDina misi rusiah