ayat emas chunk

David Letterman, master show hiburan hiburan Amérika, dipikanyaho pikeun daptar sapuluh luhur na kuring sering ditaroskeun ngeunaan sapuluh film karesep kuring, buku, lagu, piring sareng bir. Anjeun panginten ogé ngagaduhan daptar karesep. Dina taun anyar, sababaraha artikel kuring dumasar kana sapuluh ayat favorit kuring ti Alkitab. Ieu genep di antarana:

  • "Saha anu teu nyaah henteu terang ka Allah, sabab Gusti téh cinta." (1 Yohanes 4,8)
  • "Kristus dibébaskeun kami pikeun kabébasan! Janten ayeuna écés sareng henteu ngantepkeun jodoh perbudakan diidinan deui anjeun! " (Galata 5,1)
  • "Kusabab Allah henteu ngutus putrana kana dunya pikeun ngadili dunya, tapi pikeun ngahemat dunya liwat anjeunna." (Yohanes 3:17) "
  • Tapi Allah nunjukkeun nyaah ka urang dina kanyataan yén Kristus tilar dunya pikeun urang nalika urang masih dosa. "(Rom 5,8)"
  • Janten ayeuna henteu aya kuciwatan pikeun jalma anu aya dina Al Masih Yesus. "(Rom 8,1)"
  • Kusabab kaasih Kristus ngadesek ka urang, khususna sabab urang yakin yén lamun 'hiji' maot pikeun sadayana, maka aranjeunna 'sadayana' parantos maot. Sareng sababna anjeunna pupus pikeun sadayana sahingga jalma-jalma anu hirup di ditu moal hirup deui pikeun nyalira, tapi pikeun anjeunna anu maot sareng gugah pikeun aranjeunna. " (2 Korinta 5,14: 15)

Maca ayat ieu masihan kakuatan sareng kuring sok nyauran aranjeunna ayat-ayat emas. Sapanjang sababaraha taun katukang, sakumaha kuring alim seueur deui ti kanyaah anu éndah, sajajalan Gusti, daptar ieu terus-terusan terus. Milarian kawijaksanaan ieu mangrupikeun sapertos moro harta pikeun emas - masalah anu saé ieu, anu tiasa dipanggih dina alam dina seueur ukuran sareng bentuk, ti ​​mikroskopis dugi ka anu ageung. Ngan sakumaha emas dina sagala penampilan anu teu kaduga, cinta anu teu kaébat ku Gusti anu nyampurnakeun urang tiasa muncul dina bentuk anu teu kaduga sareng di tempat anu teu kaduga. Teolog TF Torrance ngajelaskeun cinta ieu saperti kieu:

"Gusti mikanyaah pisan ka anjeun anu masihan anjeunna ka Yesus Kristus, putrana anu dipikacinta. Anjeunna masihan sakabeh mahluk salaku Gusti pikeun kasalametan anjeun. Dina Yesus, Allah sadar cinta-Na anu terbatas pikeun anjeun dina sipat manusa sapertos cara anu terakhir anu anjeunna henteu tiasa ngabolaykeun tanpa nampik nitis sareng salib, sahingga dirina. Yesus Kristus pupus hususna pikeun anjeun kusabab anjeun dosa sareng teu pantes anjeunna. Anjeunna parantos ngajantenkeun anjeun nyalira, henteu paduli naha anjeun percanten ka anjeunna atanapi henteu. Anjeunna parantos kaiket anjeun jero pisan ku cinta-Na anu anjeunna moal pernah ngantep anjeun balik. Sanaos anjeun nampik anjeunna sareng hoyong naraka, cinta-Na moal ngantep anjeun. Kukituna: Tobat sareng percanten yén Yesus Kristus teh Gusti sareng Panebus anjeun. " (The Mediation of Christ, p. 94)

Apresiasi urang pikeun cinta Allah nambahan nalika urang maca Alkitab sabab Yesus, kadeudeuh Allah, mangrupikeun titik jangkar maranéhna. Éta pisan sababna naha kuring kéngingkeun sedih nalika survey panganyarna nunjukkeun yén seueur urang Kristen nyéépkeun waktos sakedik "dina Firman Allah". Pokokna, éta, nyaéta 87% jalma anu diwawancara dina survey Bill Hybel ngeunaan kamekaran spiritual nyatakeun yén "gareja garéja ngabantosan pangertian anu jero tina Alkitab" mangrupikeun kabutuhan spiritual anu paling penting. Éta ogé ironis yén réspondén nyatakeun yén kalemahan komunitas garéja pangpentingna, anu kagagalan ngajelaskeun Alkitab dina cara anu kahartos, kapanggih. Urang ngan ukur mendakan nugget emas Alkitab upami urang ngali éta salaku bagian tina ulikan na ulangan dina Alkitab. Kuring nembe maca buku Micha (salah sahiji nabi sakedik) nalika kuring maca harta ieu:

Dimana aya Tuhan sapertos anjeun anu anjeun anu ngahampura dosa sareng ngahampura anu tinggaleun warisan-Na; Saha anu henteu nahan amarah-salamina, sabab anjeunna welas asih! " (Mika 7,18)

Mika nyatakeun bebeneran ieu ngeunaan Gusti Allah nalika Yesaya ngumumkeun waktos pambisan. Ieu mangrupikeun laporan musibah. Tapi, Mika ngarep-arep sabab anjeunna terang yén Gusti anu Maha Alih. Kecap Ibrani kanggo pangasih boga asal tina basa anu dianggo pikeun kontrak antara jalma.

Kontrak sapertos kitu nyatana janji kasatiaan anu ngariung sareng dileupaskeun dina waktos anu sareng. Maksudna kumaha kénging rahmat Alloh janten kahartos. Mika nyebatkeun yén kurnia Gusti dijangjikeun ka karuhun urang Israil, sanaos henteu pantes aranjeunna. Hal éta nyorong sareng motivasi pikeun ngarti yén rahmat Allah parantos sami pikeun urang. Kecap Ibrani pikeun pangaksama anu digunakeun dina Mikha tiasa ditarjamahkeun cinta salaku gratis sareng satia atanapi sapertos teu saé cinta. Kami tiasa yakin yén rahmat Gusti moal nolak ka urang sabab éta aya dina sipat-Na anu setia sakumaha anu dijanjikeun ka urang ieu. Asih Gusti tetep teguh sareng anjeunna bakal salawasna ihsan ka urang. Ku sabab eta urang tiasa nyauran ka anjeunna: "Gusti, ampun kuring anu dosa!" (Lukas 18,13). Anu ngambek ayat emas.

ku Joseph Tkach


pdfayat emas chunk