panolakan

514 tampikan Kami biasa maén dodgeball, voli atanapi maén bal urang sateuacan urang murangkalih. Sateuacan urang tiasa maén babarengan, urang ngawangun dua tim. Dua kaptén anu munggaran dipilih, anu mana sulih milih pamaén. Mimiti pamaén pangsaéna dipilih kanggo tim sareng ahirna aya jalma anu henteu maénkeun peran anu ageung. Anu kapilih kapungkur tiasa pisan hina. Henteu kabawa diantara anu mimiti mangrupikeun tanda panolakan sareng babasan anu henteu pikaresepeun.

Urang hirup dina dunya tampian. Kami sadaya parantos ngalaman éta dina hiji cara anu sanés. Meureun anjeun ditolak dina tanggal sakumaha budak lalaki isin. Anjeun tiasa parantos damel kanggo padamelan tapi henteu nampi éta. Atanapi anjeun ngagaduhan padamelan, tapi bos anjeun seuri kana ideu sareng saran anjeun. Panginten bapa anjeun ninggalkeun kulawarga anjeun. Boh anjeun dihina salaku murangkalih atanapi anjeun kedah ngadangukeun yén naon anu anjeun lakukeun teu cekap. Panginten anjeun janten tukang-tukang milih anu dipilih pikeun tim. Éta langkung parah upami anjeun ogé henteu diidinan maén tim. Naon konsekuensi raos sapertos kagagalan?

Nolak jero tiasa nyababkeun gangguan kapribadian sapertos kasieun teu kaadilan, raos rendah diri atanapi déprési. Ku nolak éta, anjeun ngarasa teu pikaresepeun, dipaliré sareng teu diasihkeun. Aranjeunna difokuskeun kana négatip tinimbang anu positip sareng réaksi parah ka koméntar anu saderhana. Upami aya anu nyebatkeun: "Rambut anjeun henteu katingali saé ayeuna," Anjeun panginten: "Naon maksudna ku éta? Naha anjeunna hartosna yén buuk kuring sok katingalina santai? » Éta tiasa nyababkeun anjeun pikir yén anjeun ditampik, sanaos teu aya anu ngahina anjeun, tapi anjeun kersa nampik ieu. Persepsi ieu janten kanyataan anjeun. Upami anjeun pikir anjeun gagal, lakukeun sapertos anu rugi.

Anjeun henteu nyalira sawaktos Anjeun kéngingkeun tampian ieu. Yesus ditolak ku jalma-jalma di kampung halaman (Mateus 13,54: 58), ku seueur murid-Na (Yohanes 6,66) sareng ti saha Anjeunna sumping ka nyalametkeun (Yesaya 53,3). Sateuacan Yesus leumpang di antara urang, Gusti ditolak. Sanggeus sagala rupa anu ku Gusti parantos dilakukeun pikeun urang Israil, aranjeunna kersa diparéntah ku raja, sanés ku anjeunna (1 Sam 10,19). Bantahan henteu énggal pikeun Allah.

Allah ngajantenkeun urang nampi sareng henteu nolak. Kusabab éta anjeunna henteu kantos nampik urang. Urang tiasa nampik Gusti, tapi Anjeunna moal nampik urang. Yesus cinta pisan ka urang anu anjeunna maot pikeun urang sateuacan urang mutuskeun anjeunna (Roma 5,8). «Allah henteu ngutus putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi pikeun ngahemat dunya liwat anjeunna» (Yohanes 3,17). «Kuring teu hayang ninggalkeun anjeun jeung kuring henteu daék ninggalkeun anjeun» (Ibrani 13,5).

Warta anu saé nyaéta Allah milih anjeun janten dina tim na bahkan anak di kulawargana. «Kusabab anjeun ayeuna murangkalih, Gusti parantos ngintunkeun sumanget putrana ka haté urang, anu nyebut: Abba, rama sayang» (Galata 4,5-7). Henteu janten masalah naon anu anjeun gaduh, sabab upami anjeun ngantep Yesus cicing dina anjeun, Anjeunna bakal ngurus sadaya. Anjeun meunangna, henteu éléh! Sadaya anu anjeun laksanakeun nyaéta nampi bebeneran ieu, muncul sareng siap nyandak bagian dina kaulinan kahirupan. Anjeun anggota berharga tina tim unggul.

ku Barbara Dahlgren