Pilihan anu langkung saé

Anu langkung hadé dipilih 559 Aya hayam paribasa anu ngurilingan kalayan sirah anu ditumpak. Babasan ieu hartosna nalika batur janten sibuk pisan yén anjeunna ngalir dina kahirupan anu henteu kakendalian sareng henteu aya sirah sareng ditambatkeun pisan. Urang tiasa nyaritakeun ieu kanggo kahirupan urang sibuk. Jawab standar pikeun "Kumaha kabarna?" nyaéta: "Saé, tapi kuring kedah langsung langsung!" Atanapi "Saé, tapi kuring henteu ngagaduhan waktos!" Seueur urang sigana ngajalankeun tina hiji tugas ka hareup, ka titik anu kami henteu gaduh waktos istirahat sareng bersantai.

Setrés konstan, drive urang sorangan sareng rarasaan konstan di luar perusahaan kami mangaruhan hubungan anu hadé sareng Gusti sareng hubungan urang sareng anu sanés. Warta anu saé pisan nyaéta sibukness sering mangrupikeun pilihan anu anjeun tiasa mutuskeun pikeun diri anjeun. Injil Lukas ngandung carita anu saé anu ngagambarkeun ieu: «Nalika Isa nuluykeun sareng murid-muridna, anjeunna sumping ka hiji désa dimana saurang awéwé anu namina Marta ngondang anjeunna ka imahna. Anjeunna ngagaduhan adina anu ngaranna Maria. Maria calik di suku Gusti sareng ngadangukeun anjeunna. Martha, di sisi sanésna, kerja keras pikeun mastikeun kabiasaan tamu-na. Ahirna anjeunna nangtung di payuneun Yesus sareng saurna: Gusti, naha anjeun leres yén adi kuring ngantepkeun abdi damel sagala padamelan waé? Béjakeun ka dirina pikeun nulungan kuring! - Marta, Marta, jawab Gusti, anjeun hariwang sareng gelisah di seueur hal, tapi ngan ukur hiji hal anu diperyogikeun. Maria parantos milih anu langkung saé sareng anu henteu kedah dicandak ti anjeunna » (Lukas 10,38-42 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Kuring resep kumaha Yesus ngalihkeun rurusuhan, ngaganggu sareng hariwang Marta. Kami henteu terang upami Marta nyiapkeun tuangeun anu saé atanapi upami éta gabungan persiapan tuangeun sareng seueur hal anu sanés anjeunna. Naon anu urang terangkeun nyaéta yén sibukna waé nyegah aranjeunna tina méakkeun waktos sareng Yesus.

Nalika anjeunna ngeluh ka Yesus, anjeunna nyarankeun yén anjeunna orientasi dirina sareng nembongkeun anjeunna kusabab anjeunna ngagaduhan hal anu penting pikeun ngawartosan anjeunna. «Ti ayeuna kuring moal nyauran anjeun abdi-abdi; pikeun hamba éta henteu terang naon anu dilakukeun ku tuanna. Tapi kuring parantos nyebat babaturan anjeun; sabab sadayana anu kuring uninga ti bapak kuring terang ku anjeun » (Yohanes 15,15).

Sakapeung urang sadayana kedah difokuskeun deui. Sareng Marta, urang tiasa teuing sibuk sareng ngaganggu kana ngalakukeun hal-hal anu hadé pikeun Yesus anu urang teu miroskeun teras ningali ayana na ngadangukeun Anjeunna. Hubungan intim sareng Yesus kedah janten prioritas utama urang. Ieu mangrupikeun anu ditujukeun ku Isa nalika anjeunna nyarios: "Mary milih anu langkung saé". Dina basa sanésna, Mary nempatkeun hubungan sareng Yesus di luhur tugas sareng hubungan ieu nyaéta naon anu teu tiasa dicandak. Aya kedah janten tugas anu kedah dipilampah. Tapi sakumaha sering urang nekenkeun hal-hal anu urang pikirkeun anu perlu urang lakukeun tibatan ningali nilai jalma anu urang laksanakeun? Allah nyiptakeun anjeun hubungan anu caket sareng anjeunna sareng sadayana sasama manusa. Maria sigana paham éta. Kuring ngarepkeun anjeun ogé.

ku Greg Williams