Léngkah iman

Iman 595 Aranjeunna babaturan Yesus Kristus sareng anjeunna mikanyaah ka duduluran Marta, Maria sareng Lazarus haneut. Aranjeunna cicing di Betania, sababaraha kilométer ti Yerusalem. Ngaliwatan kecap-Na, amal, sareng mujijat, aranjeunna didorong percanten ka anjeunna sareng warta na alus.

Teu lami sateuacan pascaya Paskah, dua sadulur nulungan Yesus ngabantosan sabab Lasarus gering. Aranjeunna percanten yén upami Yesus aya sareng aranjeunna, anjeunna tiasa nyageurkeun anjeunna. Di tempat Yesus sareng murid-murid ngadangu béja éta, anjeunna sasauran ka aranjeunna: "Panyawat ieu henteu ngakibatkeun pati, tapi ngawula ngamulyakeun Putra Manusa". Anjeunna ngajelaskeun ka aranjeunna yén Lasarus saré, tapi éta ogé hartosna yén anjeunna maot. Yesus nambihan yén ieu mangrupikeun kasempetan pikeun sadayana nyandak langkah anyar dina iman.

Ayeuna Yesus sareng murid-murid angkat ka Betania, dimana Lasarus parantos lami di kuburan opat dinten. Nalika Yesus sumping, Marta nyarios ka anjeunna: «Lanceukna kuring parantos maot. Tapi ayeuna kuring terang: naon anu anjeun nyuhunkeun ka Allah, Anjeunna bakal masihan anjeun ». Kitu Marta kasaksian yén Yesus ngagaduhan berkah Bapa sareng ngupingkeun jawabanna: «Lanceukna anjeun bakal dibangkitkeun gara-gara Kami kabangkitan sareng hirup. Saha anu percaya ka kuring bakal hirup sanajan manéhna maot sareng saha waé anu cicing di dinya sareng percanten ka kuring moal maot. Naha anjeun kitu? » Saur anjeunna ka anjeunna: "Leres, Pak, kuring percanten".

Nalika Yesus engké ngadeg di hareupeun kuburan Lasarus sareng duka sareng paréntah supados batu dileungitkeun, Yesus ngajak Marta nyandak léngkah sanés iman. "Upami anjeun yakin anjeun bakal ningali kamulyaan Gusti". Yesus ngahatur nuhun ka ramana kanggo teras ngawalon anjeunna sareng nyauran nyaring: "Lasarus kaluar!" Almarhum ngajawab sauran Yesus, kaluar tina kuburan sareng hirup (tina Yohanes 11).

Dina kecap-Na: "Kami kebangkitan sareng kahirupan" Yesus ngumumkeun yén anjeunna master of maot sareng hirup na sorangan. Marta sareng Maria percaya kana Yesus sareng ningali bukti nalika Lasarus kaluar tina kuburan.

Sababaraha dinten saatos, Yesus maot dina salib pikeun mayar kalepatan urang. Kebangkitanana mangrupikeun mujijat anu pangageungna. Yesus hirup sareng mangrupikeun dorongan pikeun anjeun yén Anjeunna bakal nyauran anjeun ku ngaran na anjeun bakal kabangkitan. Kapercayaan anjeun dina jadian Yesus masihan anjeun kapastian yén anjeun ogé bakal milu kana jadianana.

ku Toni Püntener