Hambalan badag pikeun manusa

547 undak gedé pikeun umat manusa Tanggal 21 Juli 1969, astronot Neil Armstrong ninggali kandaraan dasar sareng nincak bulan. Kecapna: "Éta léngkah leutik pikeun lalaki, léngkah gedé pikeun umat manusa." Mangrupikeun momen sajarah anu monumental pikeun sadaya umat manusa - manusa mimiti di bulan.

Kuring henteu daék ngaganggu prestasi ilmiah anu ngéréskeun NASA, tapi kuring tetep naroskeun ka diri sorangan: Naon anu dilakukeun dina léngkah-léngkah bersejarah ieu dina bulan pikeun urang? Kecap Armstrong masih kénéh disada ayeuna - tapi kumaha leumpangna dina bulan ngabéréskeun masalah urang? Masih urang gaduh perang, getih, lapar sareng panyakit, ningkatkeun bencana lingkungan kusabab pemanasan global.

Salaku urang Kristen, kuring tiasa nyebatkeun kalayan yakin yén léngkah-léngkah anu paling bersejarah sepanjang waktos, anu leres-leres ngagambarkeun "lengkah raksasa pikeun umat manusa", nyaéta léngkah-léngkah anu dicandak tina Yesus kuburan 2000 taun ka tukang. Paul ngajelaskeun kabutuhan pikeun léngkah-léngkah ieu dina kahirupan anyar Yesus: «Upami Kristus henteu parantos bangkit, iman anjeun mangrupikeun ilusi; kalepatan anu anjeun parantos disimpen dina dosa anjeun tetep tetep anjeun » (1 Korinta 15,17).

Teu siga kajadian 50 taun ka tukang, média dunya teu aya, henteu aya liputan global, éta henteu televised atanapi kacatet. Gusti henteu kedah manusa ngajantenkeun penjelasan. Yesus Kristus digedékeun dina waktos anu sepi nalika dunya saré.

Léngkahna Yesus leres-leres kanggo sadayana umat manusa, pikeun sadaya jalma. Jadianana anu ngajelaskeun eleh Majapait. Teu aya deui kabisat gede pikeun umat manusa tibatan maot. Léngkah na ngajamin anak-anakna pangampura dosa sareng hirup anu abadi. Ieu léngkah-léngkah anu kabangkitan téh sareng anu pasti paling takbir dina sajarah manusa. Hiji raksasa kabisat tina dosa sareng maot ka hirup langgeng. «Kami terang yen Al Masih, saatos gugah ti nu maot, moal deui maot; maot teu aya kakuatan dina anjeunna » (Rum 6,9 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Kusabab lalaki éta tiasa leumpang dina bulan mangrupikeun prestasi anu endah pisan. Tapi nalika Allah maot ngaliwatan Yesus salib pikeun dosa sareng dosa urang, teras naek deui sareng lumpat di kebon, léngkah anu paling penting pikeun umat manusa sacara umum.

ku Irene Wilson