Yesus: Roti Kahirupan

yesus dina roti kahirupan Upami anjeun milarian kecap roti dina Alkitab, éta tiasa dipendakan dina 269 ayat. Ieu sanés kaget sabab roti mangrupikeun bahan utama pikeun tuangeun sadalan di Tengah sareng kadaharan dasar masarakat biasa. Séréal parantos nyayogikeun kalolobaan protéin sareng karbohidrat pikeun manusa mangabad-abad na bah. Yesus nganggo roti sacara simbolis salaku pemberi kahirupan sareng ngadawuh: «Kuring éta roti hirup anu asalna ti sawarga. Saha waé anu tuang roti ieu bakal hirup salamina. Sareng roti anu abdi bakal masihan nyaéta daging kuring - pikeun kahirupan dunya » (Yohanes 6,51).

Yesus nyarios ka balaréa anu parantos milari nyumput lima roti gandum sareng dua lauk dina sababaraha dinten sateuacanna. Jalma-jalma ieu ngiringan anjeunna sareng ngaharepkeun anjeunna bakal masihan aranjeunna deui dahareun. Roti anu diciptakeun sacara Yesus ka jalma-jalma dina sadinten sateuacan kapasihan aranjeunna pikeun sababaraha jam, tapi saatosna éta lapar deui. Yesus ngingetkeun ka manna, sumber pangan khusus anu sanés ngan ukur ngajaga karuhunna. Anjeunna ngagunakeun rasa lapar fisik pikeun ngajarkeun aranjeunna pelajaran spiritual:
"Abdi roti hirup. Karuhun anjeun tuangeun manna di gurun sareng maot. Ieu mangrupikeun roti anu asalna ti surga supados saha anu tuang éta henteu maot » (Yohanes 6,48: 49).

Yesus mangrupikeun roti kahirupan, roti hirup sareng anjeunna ngabandingkeun nyalira kana dahareun luar biasa urang Israil sareng roti anu ajaib anu aranjeunna parantos tuang nyalira. Saur Isa: Anjeun kedah milari Anjeunna, percanten ka Anjeunna, sareng nampi hirup anu langgeng ngalangkungan anjeunna tinimbang nuturkeun anjeunna, ngaharepkeun tuangeun sih.
Yesus ngawartosan di Kapernaum di Kapernaum. Sawatara jalmi seueur anu terang Joseph sareng Maria sacara pribadi. Di dieu saurang lalaki anu aranjeunna terang, anu kolotna anu aranjeunna terang, anu ngaku gaduh pangaweruh sareng wewenang pribadi ti Allah. Aranjeunna condong ka urang sareng nyarios ka urang: "Henteu ieu Yesus, putra Yusuf, anu terang sareng indung urang? Kumaha carana anjeunna tiasa nyebatkeun ayeuna: Kuring asalna ti sawarga? » (Yohanes 6,42: 43).
Aranjeunna nyandak pernyataan Yesus sacara harfiah sareng henteu ngartos analogi spiritual anjeunna damel. The simbolisme roti sareng daging ieu henteu énggal. Sasatoan parantos dikorbankeun pikeun dosa manusa tina millénéna. Daging sato ieu digoréng sareng didahar.
Roti ogé dianggo salaku korban khusus di kuil. Roti roti, anu disimpen dina kuil suci unggal minggu teras didahar ku para imam, ngingetkeun yén Allah mangrupikeun panyayunna sareng panjagaanana sareng aranjeunna cicing dina payuneunana (Pangentasan 3: 24,5-9).

Aranjeunna uninga ti Yesus anu ngahakan daging-Na sareng nginum getih-na mangrupikeun konci pikeun hirup anu langgeng: "Saestuna, saleresna, kuring nyarioskeun ka anjeun: Upami anjeun henteu ngahakan daging Putra Manusa sareng nginum getih na, anjeun teu ngagaduhan kahirupan dina ka anjeun. Saha waé anu ngadahar daging kuring sareng nginum getih kuring tetep di kuring sareng kuring di Anjeunna » (Yohanes 6,53:56 sareng).

Nginum getih hususna ngaganggu pisan pikeun jalma anu parantos lami diajarkeun yén éta dosa. Makan daging Yesus sareng nginum getih na ogé sesah pikeun muridna ngangkep. Seueur anu jauh ti Yesus sareng parantos ngiringan nuturkeun anjeunna dina waktos ieu.
Nalika Yesus naros ka 12 murid naha aranjeunna ogé bakal ninggalkeun anjeunna, Petrus kalayan wani naroskeun: "Gusti, dimana urang angkat? Anjeun gaduh kecap hirup anu langgeng; sareng Kami percaya sareng sadar: Anjeun mangrupikeun Yang Suci Allah » (Yohanes 6,68: 69). Murid-murid na sigana janten bingung sapertos anu sanés, tapi aranjeunna percanten ka Yesus sareng dipercayakeun kahirupan ka Anjeunna. Panginten aranjeunna engké ngingetan kecap-kecap Yesus ngeunaan tuang daging-Na sareng nginum getihna nalika aranjeunna ngahiji kanggo tuang domba Paskah dina dahar beurang terakhir: "Nalika aranjeunna tuang, Yesus nyandak roti, hatur nuhun sareng mecat, sareng masihan ka murid-muridna sareng saurna: Candak, tuang; nu ieu ku awak kuring. Sareng Anjeunna nyandak cangkir sareng matur nuhun, pasrahkeun ka aranjeunna, teras ucap, Inuman sadayana eta; ieu getih abdi tina perjanjian anu dikucurkeun pikeun seueur pikeun ngahampura dosa » (Mateus 26,26: 28).

Henri Nouwen, panulis Kristen, dosen sareng imam, sering ngémutan roti sareng anggur anu dipasihkeun dina Suci Komuni sareng nyerat téks kieu: "Kecap anu diucapkeun dina jasa komunitas, dicandak, kaberkahan, rusak dirumuskeun, nyimpulkeun kahirupan kuring salaku pandita. Kusabab unggal dinten nalika kuring patepang anggota komunitas kuring di tabél, kuring nyandak roti, ngaberkahan, ngabebaskeun sareng masihan ka aranjeunna. Kecap-kecap ieu ogé nyimpangkeun kahirupan kuring salaku urang Kristen, sabab salaku urang Kristen mah disebut janten roti pikeun dunya, roti anu dibuakeun, rahayu, dipasihan sareng dipasihkeun. Anu paling penting, kumaha, kecap-kecap nyimpulkeun kahirupan kuring salaku jalma, sabab kahirupan anu dipikacinta tiasa dipidangkeun dina unggal momen kahirupan kuring. »
Dahareun roti sareng nginum anggur dina sakramén ngajadikeun urang hiji sareng Kristus sareng nyambungkeun urang Kristen. Kami aya dina Kristus jeung Kristus aya dina urang. Kami teh awak salira Kristus.

Nalika diajar surat ka John, kuring naroskeun ka diri kumaha cara tuang daging Yesus sareng abdi nginum getih Yesus? Naha minuhan daging Yesus sareng getih Yesus diwakilan dina perayaan sakramén? Rasa-rasana henteu! Ngan ngaliwatan Roh Suci anu urang tiasa ngartos naon anu dilakukeun ku Yesus pikeun urang. Yesus nyebatkeun yén anjeunna hirupna pikeun kahirupan dunya: «Roti anu bakal kuring pasihan nyaéta daging kuring - pikeun kahirupan dunya» (Yohanes 6,48: 51).

Tina kontéks urang ngartos yén «tuang sareng nginum (rasa lapar jeung haus) "mangrupikeun arti spiritual tina" datang sareng percanten "sabab saur Yesus:" Abdi roti roti. Saha anu datang ka kuring moal bakal lapar; saha anu percaya ka kuring moal bakal haus » (Yohanes 6,35). Sadayana anu datang sareng anu percaya ka Yesus asup kana hubungan anu unik sareng anjeunna: "Saha anu ngadahar daging kuring sareng nginum getih abdi tetep di kuring sareng kuring dina Anjeunna" (Yohanes 6,56).
Hubungan nutup ieu ngan janten kamungkinan saémbalan Yesus Kristus, ngalangkungan Roh Suci anu jangji. "Éta roh anu nyayogikeun hirup; dagingna henteu gunana. Kecap-kecap anu ku anu diomongkeun ka anjeun nyaéta sumanget sareng kahirupan » (Yohanes 6,63).

Yesus nyandak kaayaan kahirupan pribadi salaku modél: "Saha anu ngadahar daging kuring sareng nginum getih kuring tetep di kuring sareng kuring di Anjeunna" (Yohanes 6,56). Salaku Yesus hirup ngaliwatan Rama, urang kudu hirup ngaliwatan anjeunna. Kumaha Yesus ngiringan ngaliwatan Bapa? "Maka saur Yesus ka aranjeunna: Upami anjeun bakal ngangkat Putra Manusa, anjeun bakal tiasa katingali yén kuring sareng anu kuring henteu damel nanaon, tapi sakumaha Bapa parantos ngajarkeun ka kuring, janten kuring nyarios" (Yohanes 8,28). Urang pendak sareng Gusti Yesus Kristus di dieu salaku jalma anu hirup dina total, gumantungna saratna ka Allah Rama. Salaku urang Kristen urang ningal Yesus anu nyarios kieu: «Kuring éta roti anu hirup anu asalna ti sawarga. Saha waé anu tuang roti ieu bakal hirup salamina. Sareng roti anu abdi bakal masihan nyaéta daging kuring - pikeun kahirupan dunya » (Yohanes 6,51).

Kacindekan na, sapertos 12 murid, urang sumping sareng percanten ka Yesus sareng nampi panghampura sareng cinta na. Kalayan syukur, urang nangkeup sareng ngagungkeun kurnia panebusan urang. Nalika urang nampi, urang ngalaman kabébasan tina dosa, kasalahan sareng éra anu kagolong dina Kristus. Éta naha Yesus maot dina salib. Tujuanana anjeun nyaéta hirupna hirup di dunya ieu sareng gumantungna sami sareng Yesus!

ku Sheila Graham