Poé Valentine - Dinten anu dipikacinta

626 dinten valentine dinten anu dipikacinta Unggal taun tanggal 14 Pébruari, pameget di sakumna dunya nyatakeun cinta anu teu aya tungtungna pikeun silih. Kabiasaan dinten ieu balik deui ka pésta St. Valentinus, anu diwanohkeun ku Paus Gelasius taun 469 salaku dinten dzikir pikeun sakumna garéja. Seueur jalma ngagunakeun dinten ieu pikeun nganyatakeun rasa mikanyaah ka batur.

Langkung romantis di antara urang nyerat sajak sareng maénkeun lagu pikeun anu dipikacinta atanapi aranjeunna mikeun manisan ngawangun haté dina dinten ieu. Nganyatakeun cinta butuh seueur perencanaan sareng harga hargana. Kalayan pipikiran ieu dina pipikiran, kuring mimiti mikir ngeunaan Gusti sareng cinta-Na pikeun urang.

Cinta ka Gusti sanés kualitas anjeunna, tapi hakekat na. Gusti nyalira nyaéta cinta anu janten jalmi: «Anu henteu cinta henteu terang ka Gusti; sabab Gusti cinta. Di jerona cinta ka Allah nembongan di antara urang, yén Allah ngutus Putra ontang-Na ka dunya yén urang kedah hirup ngalangkungan anjeunna. Ieu anu diwangun ku cinta: sanés urang cinta ka Gusti, tapi yén anjeunna mikanyaah ka urang sareng ngutus Putra-Na pikeun nebus dosa-dosa urang » (1 Yohanes 4,8: 10).

Sering jalma maca gancang-gancang kana kecap ieu sareng henteu lirén, tong mikirkeun kanyataan yén cinta Allah dikedalkeun dina panyaliban Putra-Na nyalira. Bahkan sateuacan dunya diciptakeun, Yesus mutuskeun pikeun nyerahkeun kahirupanna pikeun ciptaan Gusti Allah ku maotna. "Kanggo anjeunna anjeunna milih urang sateuacan diadegkeun dunya ditetepkeun yén urang kedah suci sareng tanpa cacad sateuacan anjeunna dina cinta" (Efesus 1,4).
Anu nyiptakeun galaksi kosmis sareng intricacies anu teu sampurna dina hiji anggrek bakal kersa masihan ukuranana, kawéntar sareng kakuatanana sareng tiasa sareng urang manusa, salaku salah sahiji urang, di bumi. Ampir mustahil pikeun urang ngartos ieu.

Sapertos urang, Yesus beku dina usum salju anu tiis sareng nahan panas anu ngahégak dina usum panas. Cimata anu murag kana pipi nalika ningali kasangsaraan di sakurilingna saleresna sareng urang. Tanda baseuh ieu dina raray panginten mangrupikeun tanda anu paling berkesan pikeun kamanusaanana.

Naha pikeun harga sapertos kitu?

Ka luhur sadayana, anjeunna sacara sukarela disalib. Tapi naha éta kedah janten bentuk hukuman anu paling pikasieuneun anu kantos dipanggihan ku manusa? Anjeunna keok ku prajurit terlatih anu, sateuacan dipaku dina kayu salib, nyindir sareng nyindiran anjeunna. Naha leres peryogi mencétan makuta cucuk kana sirahna? Naha aranjeunna nyiduh anjeunna? Naha ngahinakeun ieu? Naha anjeun tiasa ngabayangkeun kanyeri nalika kuku ageung sareng tumpul didorong kana awakna? Atanapi nalika anjeunna janten lemah sareng kanyeri teu tahan? Panik anu luar biasa nalika anjeunna henteu tiasa narik napas - teu kabayangkeun. Bolu soak dina cuka anu anjeunna nampi teu lami sateuacan pupusna - naha anjeunna bagian tina prosés maot putra tercinta na? Maka kajadian anu teu dipercaya: Rama, anu dina hubungan permanén anu sampurna sareng Putra, ngancik ti anjeunna nalika nyandak dosa-dosa urang.

Naon harga anu mayar kanggo nunjukkeun kanyaah-Na pikeun urang sareng mulangkeun hubungan anu rusak tina dosa sareng Gusti. Kira-kira 2000 taun ka pengker, di hiji bukit di Golgota, urang nampi kado cinta anu pangageungna aya. Yesus panginten urang manusa nalika anjeunna pupus sareng cinta ieu anu ngabantosan anjeunna nahan sagala perkara nistha. Kalayan sagala kanyeri anu dialami ku Yesus dina waktos éta, kuring ngabayangkeun anjeunna muringis lembut: «Kuring ngalakukeun ieu sadayana ngan ukur pikeun anjeun! Abdi bogoh ka anjeun!"

Dina waktos sanésna anjeun rumaos henteu dipikacinta atanapi nyalira dina Poé Valentine, émut ka diri yén cinta Allah pikeun anjeun moal aya watesna. Anjeunna ngaraosan pikasieuneun dinten éta janten anjeunna tiasa nyéépkeun kalanggengan sareng anjeun.

"Kusabab kuring yakin yén maot atanapi kahirupan, sanés malaikat ogé kakawasaan atanapi kakawasaan, sanés ayeuna atanapi pikahareupeun, henteu luhur atanapi jero, atanapi mahluk naon waé anu tiasa misahkeun urang tina kaasih Gusti, anu aya dina Kristus Yesus Gusti urang (Roma 8,38: 39).

Sanaos Hari Valentine mangrupikeun dinten anu populér pikeun nunjukkeun ka saha waé, kuring yakin yén dinten cinta anu pangageungna nyaéta nalika Gusti urang Yesus Kristus pupus pikeun urang.

ku Tim Maguire