Whatta naon Abdi bogoh ngeunaan Yesus

486 éta anu kuring resep ngeunaan Yesus Nalika ditaros kunaon kuring bogoh ka Yesus, jawaban anu leres tina biblika nyaéta: "Kuring bogoh ka Yesus sabab anjeunna mikanyaah kuring mimitina sareng kusabab anjeunna siap masihan sadayana pikeun kuring (1 Yohanes 4,19). Ieu naha kuring bogoh ka Yesus salaku sakabeh jalma, henteu ngan bagian atanapi aspék anjeunna. Abdi bogoh ka pamajikan kuring sanés ngan kusabab imutna, irungna atanapi kasabaranna.

Nalika anjeun leres-leres cinta ka hiji jalma, anjeun gancang gaduh daptar panjang anu matak aranjeunna pikaresepeun. Abdi bogoh ka Yesus sabab kuring moal aya tanpa anjeunna. Abdi bogoh ka Yesus sabab anjeunna henteu pernah ngantepkeun kuring. Abdi bogoh ka Yesus sabab, sabab. . .

Tapi patarosan na naha naha aya hal anu istiméwa ngeunaan Yesus anu hartosna pisan pikeun kuring nalika ngémutan anjeunna dina cinta!? Sareng leres - aya: "Kuring bogoh ka Yesus saluhureun sadayana, sabab pangampura na hartosna kuring henteu kedah deui nyebarkeun gambaran éndah diri kuring ka jalma séjén, tapi tiasa kabuka pikeun kalemahan, kasalahan, bahkan dosa".

Pikeun kuring, nuturkeun Yesus aya di luhur sagala masalah anu praktis. Ieu tempat pangampunan dosa anu dilakukeun ku Yesus. Jigana saé pisan henteu kedah teras-terasan ngabuktikeun ka sadayana yén kuring henteu sampurna sareng sampurna. Kahirupan pura-pura ieu ngarusak jiwa kuring. Tinkering konstan sareng topéng kuring sareng manuver panutup-up anu tetep waktos sareng saraf sareng biasana henteu tiasa dianggo tungtungna.

Yesus pupus dina kayu salib atas nami dosa sareng kasalahan kuring. Nalika kasalahan kuring parantos dihampura, kuring kedah langkung gampang pikeun ngaku saha deui saleresna kuring.

Kuring henteu ningali sadayana salaku lisénsi ti Yesus pikeun ngalakukeun seueur kasalahan atanapi nincak gas nalika ngeunaan dosa. Hampura henteu ngan ukur ngaleungitkeun jaman baheula. Éta ogé masihan anjeun kakuatan pikeun leres-leres ngarobih hiji hal. Kakuatan ieu henteu ngan ukur dijelaskeun dina Alkitab salaku akibat tina pangampura, éta leres-leres ngajantenkeun kuring ka luar. Bisi wae, aya cukup pikeun ngarobah sareng kuring. Penting pisan pikeun hubungan kuring sareng Yesus yén iman kuring dimimitian ku kritik diri. Dina Alkitab, iman dimimitian ku sadar kana kalemahan sareng kalemahan nyalira. Anjeunna henteu ngan ukur ngritik jalma-jalma kafir sareng dunya anu jahat, tapi ogé anu percaya. Sakabéh buku Perjanjian Old dikhususkeun pikeun panyingkepan anu tetep dina kaayaan di antara urang Israél. Sakabeh buku Perjanjian Anyar ngalaan kaayaan parah di komunitas Kristen.

Yesus ngabébaskeun aranjeunna pikeun kritik diri. Anjeun tungtungna tiasa lungsur topéng anjeun sareng janten saha anjeun. Ngeunaan lega!

ku Thomas Schirrmacher


pdfWhatta naon Abdi bogoh ngeunaan Yesus