Anjeunna mikanyaah kuring

487 anjeunna bogoh ka kuring Dina sababaraha taun ka pengker kuring tiasa ngadamel papanggihan anu pikaresepeun, pikaresepeun: «Gusti mikanyaah ka kuring»! Anjeun panginten henteu mendakan hal ieu pikaresepeun. Tapi saatos mangtaun-taun ningali Gusti salaku hakim anu ketat ngantosan ngahukum kuring upami kuring kacau, éta wawasan anyar pikeun kuring.

Hubungan kuring sareng Gusti - upami anjeun tiasa nyebat hubungan - dimimitian nalika kuring awéwé ngora. Abdi émut maca Alkitab sareng ngaraos hubungan anu pasti sareng mahluk gaib anu gaib ieu. Abdi hoyong nyembah anjeunna ku sababaraha cara tapi henteu terang kumaha.

Pangalaman ibadah kuring henteu sapinuhna nyugemakeun, sanaos kuring resep nyanyi sareng janten bagian ti paduan suara bari. Kuring kantos ngiringan sakola Alkitab rekreasi kalayan diondang ku sobat. Nalika saminggu parantos réngsé, kuring angkat ka kapil sareng salah saurang guru. Anjeunna nyarios ka kuring ngeunaan kedah nampi Al Masih salaku Jurusalamet kuring. Pola pikir kuring hoyong ngalakukeun éta, tapi kuring henteu yakin kana kayakinan sareng ngarasa éta langkung siga jasa biwir. Kuring masih henteu terang saha Gusti Allah atanapi kumaha hubunganna sareng anjeunna. Teras kuring ngaraos Gusti salaku tukang hukum sareng hakim di garéja anu berorientasi hukum. Upami kuring henteu nurut kana sagala hukum na, kuring terang kuring bakal ngalaman masalah.

Teras kuring nguping khutbah anu ngarobih sadayana. Pendeta nyarios yén Allah terang sadayana ngeunaan awéwé sabab Anjeunna nyiptakeun urang. Kumaha anjeunna tiasa nyiptakeun urang upami anjeunna henteu ngagaduhan sipat sareng sipat ieu? Tangtosna, ieu ogé lumaku pikeun lalaki. Kusabab Gusti ngadamel kesan "maskulin" sapertos kitu ka kuring, kuring nganggap yén anjeunna parantos ngajantenkeun lalaki langkung resep dirina sareng awéwé anu béda-béda. Éta hiji pernyataan - sareng éta ngan ukur hiji anu kuring émut tina hutbah - muka panon kuring pikeun ningali hiji Pencipta anu terang sareng ngartos kuring. Anu langkung penting, saha anu mikanyaah ka kuring. Anjeunna bogoh ka kuring dina poé-poé goréng kuring, dina poé-poé alus kuring komo lamun teu aya batur anu resep mikanyaah ka kuring. Cinta ieu moal tiasa dibandingkeun sareng jinis cinta anu sanés anu kantos kuring kenal. Kuring terang bapa kuring resep pisan ka kuring nalika anjeunna hirup. Indung kuring mikanyaah ka kuring, tapi anjeunna kedah nungkulan kanyataan hirup salaku randa ayeuna. Kuring terang yén salaki kuring mikanyaah ka kuring, anjeunna jalma sapertos kuring sareng henteu dirancang ku Gusti pikeun nyumponan unggal kabutuhan kuring. Kuring terang murangkalih abdi bogoh ka kuring, tapi aranjeunna ageung teras ngalih, sareng kuring bakal janten salah sahiji anu bakal nyauran aranjeunna saminggu sakali sareng nganjang ka aranjeunna dina liburan.

Ngan Gusti anu mikanyaah ka kuring ku kaayaan anu teu aya saratna, teu habis-habis, teu aya bandinganna, teu aya watesna, kakeueum, jero pisan, langkung ti éndah, boros sareng suka bungah! Cinta ka Gusti endah pisan, éta cekap ageung pikeun sakumna dunya (Yohanes 3,16) sareng éta ogé jelas pikeun kuring. Mangrupikeun kaasih anu tiasa janten diri kuring. Abdi tiasa percanten ka cinta ieu sareng nyerah diri pikeun ngantepkeun diri kuring dirobah. Nya cinta anu ngahirupkeun kuring. Éta cinta yén Yesus pupus.

Upami anjeun masih ningali Gusti sapertos kuring, maka aya hiji hal anu kedah diémutan: "Gusti leres-leres cinta anjeun"! Pangetahuan ieu bakal ngawangun anjeun.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfAnjeunna mikanyaah kuring