Jeung Yesus dina kabagjaan sareng duka

225 sareng Yesus dina kabagjaan sareng kasedihan

Naha anjeun satuju yén média parantos nganiaya low of indignity? Acara TV kanyataanana, séri komédi, program berita (dina internét, televisi sareng radio), média sosial sareng debat politik - aranjeunna sadayana sigana beuki ngambek. Teras aya da'wah anu teu sopan anu ngahutbah injil kamakmuran kalayan janji palsu ngeunaan kaséhatan sareng kabeungharan. Nalika, dina hiji paguneman, kuring naros ka salah sahiji pendukung pesen palsu ieu naha "nyarioskeun sareng anjeun bakal kéngingkeun" doa tina gerakan ieu henteu ngakibatkeun seueur krisis dunya ieu (IS, Ebola, krisis ékonomi, jst), kuring ngan ukur ngagaduhan jawaban yén kuring bakal ngaganggu aranjeunna ku patarosan ieu. Leres kuring tiasa rada ngaganggu sakapeung, tapi patarosan éta hartosna serius.

Warta anu saé nyaéta Yesus, sanés harta

Hiji waktos kuring kesel pisan nyaéta nalika kuring gering (sahenteuna éta anu diklaim pamajikan kuring, Tammy). Kabeneran (pikeun urang duaan) kuring henteu sering gering. Tanpa ragu, hiji alesan pikeun ieu nyaéta Tammy ngadoa kasihatan kuring. Solat ngagaduhan pangaruh anu positip, tapi Injil Kemakmuran palsu janji yén upami iman hiji jalma cukup kuat, jalma moal pernah gering. Éta ogé nyatakeun yén nalika salah gering (atanapi sangsara tina hal), ieu kajantenan kusabab salah henteu cekap percanten. Réfléksi sareng ajaran sapertos kitu mangrupikeun perputaran iman sareng injil leres Yesus Kristus. Babaturan nyarios ka kuring ngeunaan musibah anu kajadian nalika anjeunna ngora pisan. Anjeunna kaleungitan dua sadulur dina kacilakaan mobil. Bayangkeun kumaha anu dirasa ku ramana nalika pendukung doktrin palsu ieu ngawartosan yén dua budak awéwéna maot kusabab anjeunna henteu percanten pisan! Pamikiran jahat sareng salah sapertos kitu henteu nganggap realitas Yesus Kristus sareng kurnia-Na. Yesus mangrupikeun injil - anjeunna nyaéta bebeneran anu ngajadikeun urang bébas. Kontrasna, injil kamakmuran ngagaduhan hubungan bisnis sareng Gusti sareng nyatakeun yén kalakuan urang mangaruhan kana darajat anu diberkahan ku Gusti urang. Éta ogé ngamajukeun kabohongan yén tujuan hirup duniawi nyaéta nyingkahan sangsara sareng tujuan Gusti pikeun maksimalkeun kanikmatan urang.

Sareng Yesus dina kasedih

Sapanjang Perjanjian Anyar, Gusti nyauran umat-Na pikeun ngabagi kabungah sareng duka ku Yesus. Penderitaan anu urang carioskeun sanés kakurangan tina kasalahan konyol atanapi pilihan anu salah, atanapi janten korban kaayaan atanapi kurang iman. Kasangsaraan anu dialaman ku Yesus sareng anu urang tahan di dunya anu murag ieu mangrupikeun masalah haté. Leres, Yesus sangsara sacara fisik ogé, sakumaha Injil nyaksian, tapi kasangsaraan anu kersa ditanggung nyaéta akibat tina kaasihna pikeun jalma-jalma. Alkitab nunjukkeun kana hal ieu di sababaraha tempat:

  • "Tapi nalika ningali balaréa, anjeunna sacara jero dipindahkeun ku aranjeunna ku sabab aranjeunna capé sareng pingsan sapertos domba anu teu gaduh angon." (Mateus 9,36 Eberfeld Alkitab)
  • «Yerusalem, Yerusalem, anjeun maehan nabi sareng batu aranjeunna anu dikirim ka anjeun! Sakumaha sering kuring hoyong ngumpulkeun murangkalih anjeun sapertos hayam bikang ngumpulkeun anak hayamna handapeun jangjangna; sareng anjeun henteu kersa! " (Mateus 23,37)
  • «Datang ka kuring, anjeun sadayana anu nyusahkeun sareng beurat; Abdi hoyong nyegerkeun anjeun. Angkat kuk kuring sareng diajar ti kuring; sabab kuring lemah lembut sareng handap haté; sahingga anjeun bakal mendakan istirahat pikeun jiwa anjeun. Kusabab kuk kuring lembut sareng beban abdi enteng. " (Mateus 11,28: 30)
  • «Sareng nalika anjeunna caket, anjeunna ningal kota sareng nangis kumargi anjeunna nyarios: Sanaos anjeun ogé terang dina waktos éta naon anu ngabdi pikeun perdamaian! Tapi ayeuna éta disumputkeun tina panon anjeun. " (Lukas 19,41: 42)
  • "Sareng panon Yesus angkat." (Yohanes 11,35)

Ngabagikeun kaasih Yesus anu welas asih ieu pikeun jalma sering nyababkeun kanyeri sareng kasangsaraan, sareng kasangsaraan éta tiasa kalebet jero pisan. Nyingkahan kasangsaraan sapertos kitu nyaéta ulah bogoh ka anu sanés ku kaasih Kristus. Tujuan anu sapertos kitu bakal ngajantenkeun urang janten paluruh pelesir anu mandiri sareng éta anu leres-leres didukung ku masarakat sékulér: Ngabunuh diri - anjeun pantes waé! Injil kamakmuran nambihan ideu anu goréng ieu anu salah disebat iman, anu dimaksad pikeun nyababkeun Gusti pikeun masihan kahoyong hedonistik urang. Doktrin palsu anu tragis, ieu anu urang tiasa hindarkeun sangsara ku parah menerkeunana dina nami Yesus bertentangan sareng anu ditulis ku panulis Ibrani ngeunaan pahlawan iman (Ibrani 11,37: 38): Lalaki sareng awéwé ieu " dibaléd ku batu, diréndos, dibunuh ku pedang; aranjeunna ngumbara di kulit domba sareng kulit kambing; aranjeunna parantos nahan kahoyong, marabahaya sareng panyiksa. " Teu ditulis dina basa Ibrani yén aranjeunna kurang iman, tapi éta jalma-jalma iman anu jero - jalma-jalma anu dunya henteu pantes. Sanajan aranjeunna sangsara sangsara parah, aranjeunna tetep saksi satia Allah sareng kasatiaan-Na dina kecap sareng amalna.

Tuturkeun léngkah Yesus

 Yesus, dina wengi sateuacan kasangsaraan pangageungna, (anu berkepanjangan ku panyiksaan sareng panyaliban satuluyna) nyarios ka murid-muridna: "Kuring masihan anjeun conto anu anjeun tiasa lakukeun sapertos anu kuring lakukeun pikeun anjeun" (Yohanes 13,15). Nyandak Yesus kana pangandika na, salah sahiji muridna, Peter, engké nyerat kieu: "Kanggo ieu anu disauran, kumargi Kristus ogé sangsara pikeun anjeun sareng nyéépkeun conto pikeun anjeun, yén anjeun kedah nuturkeun tapak na" (1 Peter 2,21). Naon maksadna leres nuturkeun nuturkeun léngkah Yesus? Urang kedah ati-ati di dieu, sabab dina hiji sisi pépéling Pétrus sering teuing sempit sareng sering ngaluarkeun nuturkeun Yesus dina kasangsaraan-Na, (anu ku Peter, kumaha, sacara jelas namina) Di sisi anu sanésna, piwuruk teuing lega. Kami henteu disebat niru unggal aspek kahirupan Yesus. Kusabab urang sanés urang Yahudi Paléstina abad kahiji, (sapertos Gusti Yesus) urang henteu kedah nganggo sendal, jubah panjang sareng filikel pikeun nuturkeun Yesus. Kami ogé ngartos (sakumaha kontéks piwuruk Pétrus nunjukkeun) yén Yesus, salaku Putra Allah, nyaéta, sareng tetep unik. Angin, ombak, setan, panyakit, roti sareng lauk nuturkeun kecap-kecapna nalika anjeunna ngalakukeun kaajaiban anu luar biasa anu negeskeun idéntitasna salaku Al Masih anu dijanjikeun. Sanajan urang pengikut-Na, urang henteu sacara otomatis ngagaduhan kamampuan ieu. Leres, Pétrus nelepon urang sadayana pikeun nuturkeun Yésus ogé dina kasangsaraan. Dina 1 Pétrus 2,18: 25-53, anjeunna ngawartoskeun ka sakelompok urang Kristen anu budak kumaha réspon salaku pengikut Yesus kana perlakuan teu adil anu ditampi. Anjeunna ngadugikeun téks tina Yesaya (tingali ogé 1 Petrus 2,22:24; 25;). Yén Yesus dikirim ka panebusan dunya ku sabab kaasih Gusti hartosna yén Yesus sangsara teu adil. Anjeunna polos sareng tetep kitu salaku réspon kana perlakuan anu teu dibenerkeun na. Anjeunna henteu némbalan deui ku ancaman atanapi kekerasan. Sakumaha saur Yesaya: "Dina sungutna henteu aya tipu daya".

Sangsara ti asih batur

Yesus sangsara parah, tapi anjeunna henteu ngalaman kurang iman atanapi tina iman salah. Sabalikna: anjeunna sumping ka bumi kusabab kaasih - Putra Allah janten manusa. Kusabab iman ka Gusti sareng kaasih pikeun jalma-jalma anu kasalametan anjeunna sumping ka bumi, Yesus ngalaman kasangsaraan anu teu dibenerkeun sareng nampik nyiksa bahkan jalma-jalma anu nyiksa anjeunna - sakumaha sampurna cinta sareng imanna. Nalika urang nuturkeun Yesus dina sangsara kusabab urang cinta ka batur, urang bakal terhibur yén ieu mangrupikeun bagian mendasar tina nuturkeun ieu. Perhatoskeun dua ayat ieu:

  • «Der Herr ist nahe denen, die zerbrochenen Herzens sind, und hilft denen, die ein zerschlagenes Gemüt haben.» (Jabur 34,19)
  • "Sareng sadaya anu hoyong hirup taqwa ka Kristus Yesus kedah sangsara dianiaya." (2 Timoteus 3,12) Nalika urang ningali batur sangsara sénsitip, urang pinuh ku amal pikeun aranjeunna.

Nalika cinta urang sareng kurnia Gusti ditolak, urang bakal sedih. Komo upami cinta sapertos kitu berharga sabab éta ngangsonan kasangsaraan urang, urang ulah kabur ti dinya atanapi liren micinta batur sakumaha Gusti mikanyaah ka aranjeunna. Sangsara dina raraga cinta nyaeta janten saksi satia Kristus. Janten urang nuturkeun conto na sareng nuturkeun jejak na.

Sareng Yesus dina kabagjaan

Upami urang leumpang sareng Yesus, urang bakal pendak sareng sadaya jalma sareng anjeunna ku cinta anu welas, nyaéta, ngabagi kasangsaraan-Na. Di sisi anu sanésna - sareng ieu mangrupikeun patukang tonggongna - éta ogé sering leres yén urang bagikeun kabagjaan - kabagjaan anjeunna yén sadaya umat manusa ditebus di anjeunna, yén anjeunna parantos dihampura sareng anjeunna parantos nampi anjeunna dina cinta sareng kahirupan anu robih. . Éta sababna hartosna upami urang aktip nuturkeun anjeunna, urang bagikeun kabagjaan sareng kasedihan sareng anjeunna. Éta hakekat tina sumanget sareng kahirupan Alkitab dipandu. Urang kedahna henteu kagolongkeun kana injil palsu anu ngan ukur janji yén ngan ukur kabungah sareng duka henteu. Gaduh pangsaéna dina duanana mangrupikeun bagian tina misi urang sareng penting pikeun silaturahmi urang raket sareng Gusti sareng Jurusalamet anu welas asih urang.

ku Joseph Tkach


pdfJeung Yesus dina kabagjaan sareng duka