The seduction kabeungharan

546 sedapan kakayaan Hiji majalah ngalaporkeun yén angka beuki seueur jalma mendakan artos sareng artos dina kahirupan dina mantra "Kuring mésér, ku kituna kuring". Anjeun bakal ngakuan modifikasi pikaseurieun ieu tina frasa filosofis anu kaceluk: "Jigana éta naha kuring". Tapi budaya berorientasi konsumen urang henteu peryogi seueur anu ngagaleuh harta. Anu diperyogikeun budaya urang nyaéta kabeneran Injil, anu mangrupikeun wahyu diri-diri Allah: Kuring ngaku; naha kunaon anjeun ka dieu! Karep ku jalma-jalma ayeuna, pamuda anu beunghar ngenalkeun dirina sareng harta sareng harta dina Injil Tandaan. Anjeunna kagoda dina pamikiran sareng pamikiran yén kaunggulan di dieu sareng ayeuna dipastikeun ku harta fisik sareng hirup langgeng anu dijamin ku karya-karyana anu saé.

Jalma anu beunghar naros ka Yesus naon anu kudu dilakukeun pikeun milari hirup langgeng. «Hiji hal anu leungit. Kéngingna, jual sadayana anu anjeun gaduh sareng pasihkeun ka anu miskin, anjeun bakal ngagaduhan harta di sawarga, sareng sumping, tuturkeun kuring! » (Markus 10,21). Yesus ngawaler patarosan na ku nyarioskeun anjeunna masihan cinta pikeun hartosna sareng gantina ngeusian haténa ku lapar kaadilan. Jawaban Yesus henteu ngeunaan naon anu dilakukeun ku jalma beunghar pikeun Yesus, tapi naon anu bisa dilakukeun ku Isa pikeun manéhna. Yesus naroskeun jalmi éta nyerah kapercayaan ka hal-hal material, ilusi anu anjeunna tiasa ngontrol hirupna nyalira, nyerah diri ka Allah sareng percanten ka kasalametan Allah. Yesus ditantang lalaki éta pikeun nampi kabeungharan langgeng tina rahmat Allah sareng kapastian mutlak hirup langgeng dumasar kana kaadilan Yesus sorangan. Yesus masihan jalmi anu beunghar janten salah sahiji muridna. Ieu mangrupikeun tawaran ti Mésiés pikeun ngarambat sareng anjeunna, cicing sareng anjeunna, sareng leumpang sareng anjeunna dina dasar anu sadinten. Jalma nu beunghar henteu ngeureunkeun tawaran Yesus atanapi buru-buru nolak. Tarjamahan catetan yén jalma beunghar éta kagét sareng indit kasedih, dina nyeri anu atra. Anjeunna ngarasa kaleresan diagnosis Yesus, tapi henteu tiasa nampi tamba anu masihan.

Hayu urang émut yén pamuda anu beunghar mimitina resep kana kecap Yesus. Anjeunna yakin kusabab anjeunna taat ka Gusti sabab anjeunna tetep nurut-Na "ti budak ngora dugi ka" (Ayat 20) kungsi diayakeun. Yesus henteu ngajawab anjeunna kalayan teu sabar atanapi hinaan, tapi kalayan cinta: "Yesus katingali anjeunna sareng dipikacinta anjeunna" (Ayat 21). Kalayan asih anu tulus, Yesus gancang nyatakeun halangan-halangan anu ngahalangan hubungan lalaki ieu sareng Allah - sayang pikeun harta fisik sareng kapercayaan yén ketaatan sorangan tiasa nampi hirup anu langgeng.

Sigana yén kakayaan manusa ieu parantos gaduh anjeunna. Lalaki anu beunghar gaduh ilusi anu sami dina kahirupan spiritual na. Anjeunna didamel handapeun anggapan salah yén karyana saé bakal mewaeunkeun Gusti ka anu masihan hirup anu langgeng. Ku alatan éta, anjeun kedah naroskeun kana patanyaan anjeun: "Saha atanapi naon anu ngatur hirup kuring?"

Kami cicing dina budaya berorientasi konsumen yén di hiji sisi bayaran jasa lip ka kabébasan sareng kamerdékaan. Dina waktos anu sami, kitu, ngajadikeun urang ngeunah pikeun teras-terasan ngalaksanakeun diri kana kawajiban ngalambatkeun, mésér, mésér sareng gaduh barang, sareng nanjak pamimpin sosial sareng ékonomi kasuksésan. Kami ogé ngadangukeun budaya ageman anu ngantebkeun karya anu saé salaku konci pikeun kasalametan, atanapi sahenteuna nyatakeun yén karya-karya anu hadé maénkeun peran penting naha urang cocog pikeun kasalametan atanapi henteu.
Mangrupikeun tragedi anu sababaraha urang Kristen leungiteun tempat Kristus ngajantenkeun urang sareng kumaha tungtungna urang tiasa ngahontal tujuan urang. Yesus netepkeun masa depan anu aman nalika anjeunna nyarios ka murid-muridna: "Percanten ka Allah sareng percanten ka Kami. Aya seueur apartemen di bumi bapa kuring. Upami éta henteu, kuring bakal nyarios ka anjeun: Abdi badé nyiapkeun tempatna pikeun anjeun? Sareng nalika kuring badé nyiapkeun tempat kanggo anjeun, kuring hoyong uih deui sareng anjeun nyandak anjeun dimana kuring aya. Sareng dimana waé kuring angkat, anjeun terang jalan » (Yohanes 14,1: 4). Murid-murid terang kana jalanna.

Inget yén Gusti saha anjeunna saha anu mikanyaah ka anjeun sareng ngahampura anjeun. Dina rahmat-Na, Yesus nawiskeun ka anjeun sadaya kabeungharan karajaan. Éta pondasi tina sagala anu anjeun percanten, éta sumber kasalametan anjeun. Réaksi ka Anjeunna kalayan sukur sareng kanyaah, kalayan manah anjeun, jiwa sareng pikiran sareng kakuatan anjeun.

ku Joseph Tkach