Roh Suci: Anjeunna hirup di urang!

645 sumanget suci anjeunna hirup di urang Naha anjeun kadang-kadang ngarasa yén Gusti henteu aya dina kahirupan anjeun? Roh Suci tiasa ngarobih éta pikeun anjeun. Panulis Perjanjian Anyar negeskeun yén urang Kristen anu hirup di jamanna ngalaman ayana Allah anu hirup. Tapi anjeunna aya di dieu pikeun urang ayeuna? Upami kitu, kumaha anjeunna hadir? Walerna nyaéta dinten ayeuna, sapertos di awal urang Kristen awal, Gusti hirup di urang ngalangkungan Roh Suci. Naha urang ngalaman roh Allah anu cicing di urang? Upami henteu, kumaha urang tiasa ngarobih éta?

Dina bukuna "Ayana Nguatkeun Daya Gusti", Gordon D. Fee nyaritakeun cariosan murid ngeunaan sipat sareng kagiatan Roh Suci: "Gusti Rama anu raos pisan pikeun kuring. Abdi tiasa ngartos Putra Allah, tapi Roh Suci anu kulawu, kabur oblong pikeun kuring, "saur murid. Perspektif anu henteu lengkep sapertos anu nyababkeun sabagian tina kanyataan yén Roh Suci ngan éta - Roh. Sakumaha ceuk Isa, éta ibarat angin jeung teu katingali.

Teu aya tapak

Saurang sarjana Kristen nyarios: "Roh Suci henteu kénging tapak dina pasir". Kusabab éta henteu katingali ku indera urang, maka gampang ditingali sareng gampang disalahpahami. Di sisi anu sanésna, kanyaho urang ngeunaan Yesus Kristus aya dina taneuh anu langkung pageuh. Kusabab Jurusalamet urang éta manusa, Gusti cicing diantara urang dina daging manusa, Yesus ngagaduhan rupa pikeun urang. Gusti Allah Putra ogé masihan ka "Rama" ka Gusti Rama. Yesus keukeuh yén jalma anu ningali anjeunna ogé kedah ningali Rama: "Kuring parantos lami sareng anjeun, sareng anjeun henteu terang kuring, Pilipus? Saha anu ningali kuring ningali bapa. Teras kumaha anjeun nyarios: Tunjukeun ka kami Rama? " (Yohanes 14,9). Boh Rama sareng Putra cicing di urang Kristen ayeuna anu ngeusi Roh. Aranjeunna aya di urang Kristen ngaliwatan Roh Suci. Kusabab kitu, urang pastina hoyong langkung terang ngeunaan sumanget sareng ngalamunana ku cara pribadi. Ngalangkungan Roh yén jalma-jalma anu percaya ngalaman deukeutna Gusti sareng diberdayakeun pikeun ngagunakeun kaasih-Na.

Kami comforter

Pikeun para rasul, Roh Suci mangrupikeun pembimbing atanapi penghibur. Anjeunna nyaéta jalma anu dipanggil pikeun ngabantosan dina waktos diperyogikeun atanapi kalemahan. «Dina cara anu sami sumanget ogé ngabantosan kalemahan urang. Kusabab urang henteu terang naon anu kedah didoakeun, sakumaha kuduna, tapi Roh nyalira ngalengkah pikeun urang ku heureuy anu teu tiasa ucapkeun » (Roma 8,26).

Jalma-jalma anu dipimpin ku Roh Suci mangrupikeun umat Allah, saur Paul. Salaku tambahan, aranjeunna putra sareng putri Allah anu kénging nyebat anjeunna bapakna. Ku ngeusi Roh, umat Allah tiasa hirup dina kabébasan spiritual. Anjeun henteu deui diperbudak ka alam dosa sareng hirup anu anyar dina inspirasi sareng kaésaan sareng Gusti. «Tapi anjeun sanés duniawi, tapi spiritual, kumargi sumanget Allah cicing di anjeun. Tapi sing saha anu henteu ngagaduhan Roh Kristus sanés milikna " (Roma 8,9). Ieu mangrupikeun parobahan radikal anu dilakukeun ku Roh Suci dina jalma nalika aranjeunna dirobah.

Ku sabab kitu kahoyong anjeun diarahkeun ti dunya ka Gusti. Paul nyarioskeun transformasi ieu: "Tapi nalika kahadéan sareng kacintaan manusa ka Allah Jurusalamet urang nembongan, anjeunna nyalametkeun urang - sanés pikeun kapentingan padamelan anu bakal urang lakukeun dina kabeneran, tapi pikeun rahmat-Na - ku ngamandian regenerasi sareng pembaharuan dina Roh Suci " (Titus 3,4: 5). Ayana Roh Suci mangrupikeun kanyataan anu pasti kana parobihan. Tanpa pikiran; euweuh konversi; henteu lahir deui spiritual. Kusabab Gusti Rama, Putra, sareng Roh Suci, Roh Kristus ngan saukur cara anu béda pikeun hubungan sareng Roh Suci. Di sisi anu sanésna, upami hiji jalma leres-leres robih, Kristus bakal hirup di jerona ngalangkungan Roh Suci. Jalma-jalma sapertos kitu kagungan Gusti kumargi anjeunna ngajantenkeun aranjeunna ku sumanget-Na.

Hirup pinuh Roh

Kumaha urang tiasa ngagaduhan kakuatan sareng ayana Roh Suci dina kahirupan urang sareng terang yén Roh Allah hirup di urang? Panulis Perjanjian Anyar, hususna Paul, nyarios yén kualifikasi asalna salaku hasil tina réspon jalma kana banding. Daya tarik pikeun nampi kurnia Allah ka Yesus Kristus, ninggali cara pikir anu lami, sareng mimiti hirup tina Roh.

Kusabab kitu, urang kedah didorong pikeun dipandu ku sumanget, leumpang dina sumanget, sareng hirup tina sumanget. Kumaha carana ngalakukeun ieu ditetepkeun sacara prinsip dina buku Perjanjian Anyar. Rosululloh Paul negeskeun yén urang Kristen kedah diperbaharui dina sumanget sareng sumanget sareng buah anu anyar kedah tumuh: "Tapi buah tina sumanget nyaéta cinta, kabungahan, katengtreman, kasabaran, kahadean, kahadéan, kasatiaan, lemah lembut, kasucian; teu aya hukum ngalawan salah sahiji ieu » (Galata 5,22-23).

Kahartos dina kontéks Perjanjian Anyar, kualitas ieu langkung ti ngan ukur konsép atanapi pikiran anu saé. Aranjeunna ngagambarkeun kakuatan spiritual anu leres dina jalma anu percaya sakumaha anu dipasihkeun ku Roh Suci. Kakuatan ieu ngantosan kanggo dianggo dina sadaya kaayaan.

Nalika kautamaan dijalankeun, aranjeunna janten buah atanapi buktina yén Roh Suci nuju dianggo dina diri urang. Cara pikeun janten kakuatan ku Roh nyaéta naroskeun ka Gusti pikeun ayana kahéngkéran Roh teras dipandu ku anjeunna.

Nalika Roh nungtun umat Allah, Roh ogé nguatkeun kahirupan garéja sareng lembaga na ngalangkungan jalma-jalma anu percaya anu hirup numutkeun Roh. Nyaéta, urang kedah ati-ati henteu matak lieur aspék kahirupan garéja - sapertos program, upacara, atanapi kapercayaan - sareng kagiatan dinamis Roh Suci dina kahirupan masarakat.

Cinta anu percaya

Bukti anu paling penting atanapi kualitas padamelan Roh Suci di jero jalma anu iman nyaéta cinta. Kualitas ieu ngahartikeun hakékat saha Gusti - sareng éta ngaidentipikasi jalma anu dipimpin ku Roh. Cinta ieu anu di rasulkeun ku rasul Paulus sareng guru-guru Perjanjian Anyar anu sanésna. Aranjeunna hoyong terang naha kahirupan Kristen masing-masing dikuatkeun sareng dirobah ku cinta Roh Suci.
Kado rohani, ibadah, sareng ajaran anu diideuan éta sareng penting pikeun gareja. Nanging, pikeun Paulus, padamelan cinta Roh Suci anu dinamis dina jero anu percaya ka Kristus penting pisan.

  • Paul nyarios yén upami anjeunna tiasa nyarios dina basa anu paling rupa-rupa di dunya, leres, bahkan dina basa malaikat, tapi anjeunna henteu gaduh rasa cinta, anjeunna bakal janten bel disada nyalira atanapi gong booming (1 Korinta 13,1).
  • Anjeunna tiasa ngartos yén upami anjeunna ngagaduhan ilham kenabian, terang sadayana rahasia langit, ngagaduhan sadayana élmu bahkan ngagaduhan iman anu tiasa mindahkeun gunung, tapi anjeunna kedah hirup tanpa cinta, maka anjeunna bakal aya artina (Ayat 2). Malah sanés toko élmu alkitabiah, ortodoksi teologis, atanapi kapercayaan anu kuat tiasa ngagentos pemberdayaan ku cinta Roh.
  • Paul bahkan tiasa nyarios: Upami kuring masihan sadaya anu kuring gaduh ka jalma miskin sareng nyandak pati dina seuneu, tapi hirup abdi tanpa cinta, kuring moal meunang nanaon (Ayat 3). Malah henteu ngalakukeun pagawéan anu hadé pikeun kapentingan sorangan henteu matak lieur sareng padamelan Roh Suci dina cinta.

Nyata Kristen

Penting pikeun anu percaya ngagaduhan ayana aktif Roh Suci sareng ngaréspon Roh. Paul negeskeun yén umat Allah anu sajati - Kristen asli - nyaéta jalma-jalma anu parantos diperbaharui, dilahirkeun deui, sareng dirobih kanggo ngagambarkeun cinta Allah dina kahirupan aranjeunna. Ngan aya hiji cara transformasi ieu tiasa dilakukeun dina diri urang. Éta ngalangkungan kahirupan anu dipimpin sareng hirup ku cinta Roh Suci anu cicing. Gusti Roh Suci mangrupikeun ayana pribadi Gusti dina haté sareng pikiran anjeun.

ku Paul Kroll!